SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eylemden Dönen Gruba Saldırı!

A- A+ PAYLAŞ

PTT binası önünde basın açıklaması yapan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)'ye mensup bir grup, eylem dönüşü Nasuhi Caddesi'nde 3 kişinin "döner bıçaklı" saldırısına uğradılar. Olaya polis müdahale ederken, olayın siyasi- ideolojik bir boyutunun olmadığı, gözaltına alınan 3 saldırganın da "adi" suçlardan sabıkalı oldukları öğrenildi.

ESP üyesi 10 kişilik grup, cezaevlerine 19 Aralık 2000 tarihinde düzenlenen baskınları kınamak için PTT binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrası dernek binasına gitmeye çalışan ESP'liler, Nasuhi Caddesi'nde 3 kişinin saldırısına uğradı. ESP'li grup, İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) sığındı. Cadde üzerindeki dönerci dükkanından döner bıçağını alarak saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Savcının döner bıçağını da istemesi üzerine polis, saldırıda kullanılan döner bıçağını alıp savcıya götürdü.
Polis, ESP'lilerin sığındığı İHD önünde geniş önlem aldı.

ESP'li gruba saldıran ve müdahale eden polis tarafından yakalanan şahısların 23 yaşındaki Kadir Ş., 18 yaşındaki Serkan D. ve 19 yaşındaki Yusuf İ. oldukları belirlendi.

Eylemci gruptan bazı kişilerin "kendilerine ters baktığı" için saldırdıklarını iddia ettikleri öğrenilen şahıslardan Kadir Ş.'nin "Hırsızlık, Saldırgan Sarhoşluk, Bıçaklı Saldırı", Serkan D.'nin "Hırsızlık, Gasp", Yusuf İ.'nin ise "Bıçakla Yaralama, İzrar" vb. suçlardan dolayı poliste kayıtlarının bulunduğu haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız