SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eyleme Destek Verecekler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:31
Eyleme Destek Verecekler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Alevilerin Eşit Yurttaşlık Platformu, Eğitim-Sen’in yapacağı 1 günlük okulları boykot ve iş bırakma eylemine destek vereceğini açıkladı.

Cem Vakfı Malatya Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına katılan, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. Zeynel Abidin Kültür Vakfı Malatya Şube Başkanı Erdoğan Ünverdi, Şeyh Hasan Dayanışma Dernek Başkanı Aydın Gültekin, Seyit Uşağı Dernek Başkanı Turan Özdemir, Alevilerin Eşit Yurttaşlık Platform Basın Sözcüsü M. Duran Özkan, Alevilerin Yurttaşlık Platform Yürütme Kurulu üyesi Vahap Altunok ve Ali İhsan Öztürk platform olarak boykota destek vereceklerini açıkladı.

Platform adına açıklamayı yapan Zeynel Abidin Vakfı Malatya Şube Başkanı Erdoğan Ünverdi, Alevilerin Eşit Yurttaşlık Platform üyeleri olarak, 13 Şubat Cuma günü saat:13:00’de yapılacak olan boykota katılacaklarını söyledi. Ünverdi, “Alevilerin Eşit Yurttaşlık Platformu olarak Anayasadan kaynaklanan demokratik haklarımız için yasal zemininde demokratik kitle örgütleriyle birlikte haklarımız için ortak mücadele edeceğimizi buradan bir kere daha ilan ediyoruz. 90 yıllık Cumhuriyet döneminde ister geçmiş iktidarlar olsun ister 12 yıldır ülkeyi yöneten bu günkü iktidar olsun; Alevi haklarına yönelik hiçbir reformist yani iyileştirici bir çaba içinde olmamıştır. Alevi haklarına yönelik 7 çalıştay yapılmasına rağmen hala bir arpa boyu yol alınamamıştır. Bize göre bu bir aldatma taktiğinden başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Ünverdi, basın açıklamasına 3 vakıf, 13 Alevi derneği ve 36 köy derneğinin ortak görüşü olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız