SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eylemi Erteledik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:00
A- A+ PAYLAŞ

Büro Memur Sen Malatya Şube Başkanı Feyim Bingöl, 'havacılık tazminatı' ile ilgili 13 Aralık günü uçakları kaldırmama eylemini ertelediklerini bildirdi. 

Sendika binasında sendika yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Büro Memur Sen Malatya Şube Başkanı Feyim Bingöl, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi uçuculuğa katkısı dolayısıyla Eurocontrol’a faturalandırdığı personel ve yatırım maliyet ücretlerinin büyük bölümünü (Avrupa hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı) geri almaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, almış olduğu geliri; yükümlülüğü gereği personeline ek ödeme olarak ödemektedir. Buna mukabil Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise uluslararası bir teşkilata, personel gideri olarak faturalandırdığı ve aldığı geliri yükümlülüğüne uymayarak, personeline bu katkıyı ödememektedir. Bu durum ülkemiz için uluslararası sakıncalar doğurabilecek nitelikte olup, ileriki zaman diliminde telafisi mümkün olmayan sorunları beraberinde getirecektir” ifadelerini kullandı.

“Tüm bu sebeplerden dolayı ülke imajının zedelenmemesi, gelen paranın kesilmemesi, kişi ve iş barışının sağlanması, adaletsizliğin bir an önce giderilmesi; uçuş güvenliği ve yolcu hayatının tehlikeye düşmesinin önlenmesi için, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir” diyen Bingöl, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Bu bağlamda sendikamız Türkiye genelinde 13 Aralık Cuma günü tüm havaalanlarından 1 günlük uçak kaldırmama eylemi yapacaktı, bunu gören Sayın Bakanımızın önümüzdeki Salı günü Genel Başkanımızla görüşeceğinden dolayı bu eylemimizi öteledik, umarız ki olumlu netice çıkar. Görüşme neticesinde olumsuz sonuçlandığı takdirde bu haklı talebimizi alana sendikal mücadelemiz ve eylemlerimiz aktif olarak devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız