SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eylemler Amacına Ulaştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gezi Parkı eylemlerinin kıvılcım olduğunu, yapılan eylemlerle hükümete ‘One Minute’ denildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Binası’nda, partinin CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Kadın Kolu Başkanı Güllü Tuncer ve Gençlik Kolu Başkanı Hasan Karakış ile birlikte basın açıklaması yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gezi Parkı olayları nedeniyle hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Gezi Parkı nedeniyle başlayan ve tüm Türkiye’yi saran eylemler, sadece buradaki Gezi Parkı değil, AKP’nin son dönemlerde uyguladığı politikalardır” dedi.

Hükümetin 4 artı 4 artı 4 eğitim sisteminden, alkol yasasına, birçok konularda dayatma yaptığını iddia eden Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada en çok, avukat, gazeteci, sendikacı ve siyasetçinin tutuklu bulunduğu ülke Türkiye’dir. AKP, kendisi gibi düşünmeyenleri cezaevine attırıyor. Hangi kitabı okuyacağımıza, kaç çocuk yapacağımıza, ne yiyecek ve içeceğimize, nerede içeceğimize, nasıl ve nerede muhalefet yapacağımıza, AKP karar veriyor.”

Halkı sağduyulu olmaya davet eden Ağbaba, eylemlerin amacına ulaştığını söyledi.

Demokrasinin tanımını da yapan Milletvekili Ağbaba, “Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Demokrasiler 4 yılda bir sandık başına gidilmesi demek değildir.’ Evet, demokrasi, insanların ve sivil toplum kuruluşlarının özgürce kendini ifade edebildiği, polis copuna ve biber gazına maruz kalmadan eylem yapmaktır. Gazetecinin işten atılırım korkusu taşımadan düşüncesini özgürce dile getirebilmelidir” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, ‘Erken seçim söylemleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz’ sorusu üzerine Ağbaba, “Genel Başkanımızın da söylediği gibi, biz her zaman erken seçime hazırız” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız