SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eylemler Endişe Verici"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:35:47
A- A+ PAYLAŞ

Milli Güvenlik Kurulu açıklamasında, Suriye’de cereyan eden hadiselerin etraflıca değerlendirildiği kaydedilerek, “Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir” denildi. 

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Haziran ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine müteallik hususların etraflıca görüşüldüğü, ülke güvenliğine yönelik muhtemel tehditler ile alınan ve alınacak tedbirlerin hassasiyetle değerlendirildiği belirtildi.

“MİLLÎ GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDEN YASADIŞI OLUŞUMLARA KARŞI MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

Açıklamada, halkımızın demokratik hassasiyet bilinci içerisinde ve yüksek oranda bir katılımla gerçekleşen 25’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde ve seçim sırasında yaşanan hadiseler üzerinde durulduğu aktarıldı. Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanan yazılı açıklamada, “Ülkemizde ve yurt dışında meydana gelen hadiselerin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle güncellenen Millî Güvenlik Siyaseti Belgesi’nin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağı ifade edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada; millî güvenliği tehdit eden, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceğinin bir kez daha dile getirildiği aktarıldı.

“SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ DEMOGRAFİK YAPININ DEĞİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK EYLEMLER ENDİŞE VERİCİ”

Toplantıda, güney komşularımızdan Suriye’de cereyan eden hadiselerin etraflıca değerlendirildiği, muhtemel tehditlerin ele alındığı, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulduğu kaydedilerek, “Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir” denildi. Açıklamada, uluslararası kamuoyunun, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sürdürdüğü duyarsız tutumuna dikkat çekilerek, Türkiye'ye sığınan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmaların kararlılıkla devam ettirileceği de kaydedildi.

KUZEY AFRİKA VE ORTA DOĞU’DAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

“Irak’ın, terör örgütleri ile mücadelesi kapsamında yaşanan son gelişmeler gözden geçirilmiş, ülkemizin ve bölge ülkelerinin Irak ile olan ilişkileri ele alınmış, Irak sınırları içerisinde yaşayan soydaş ve akraba toplulukların durumları hassasiyetle değerlendirilmiştir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu’nun yanı sıra Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığı, çatışmaların sona erdirilerek Minsk önlemler paketinin uygulanmasının öneminin vurgulandığı bilgilerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız