SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eylemler Hükümete Dayatma"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Gezi Parkı eylemcilerini ve destekçilerinin halen eski Türkiye’de yaşadıklarını söyledi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaret etti.

Ziyarette MÜSİAD Şube Başkanı Balin, hava araçlarının geçişlerini engellenmemesi için düzenlenen Mania Planı (Yüksekliği ilişkin imar planı) ile ilgili dosyalarını AKP İl Başkanı Tüfenkçi’ye sundu.

Balin, Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirme, “Gezi Parkı olayları farklılaştırılarak saptırıldı. Bu durumda da biz olaya farklı bakmak durumunda kalıyoruz. Niye? Hükümete karşı bir dayatmanın yapılması, Kanal İstanbul Projesi’ne engel olmak, kurulacak olan 3. Köprüye karşı durmak gibi hususlar Gezi Parkı’ndaki olayların amacı değildi. Bu amacın hükümete bir dayatma olarak düşünüyoruz. Bunu demokratik olmadığını ve karşısında olmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Türkiye’nin ibretle izlediği bir tablo yaşanmaktadır. Bizlerde başlangıçta Gezi Parkı olaylarının demokratik bir hakkın kullanımı olarak değerlendirdik. Hatta orada polisimizin biraz fazla güç kullanmasını da doğrusu yadırgamıştık. Ama daha sonraki süreçte devam eden ve başını bir ana muhalefet partimizin çektiği, altını da illegal ve marjinal örgütlerin doldurduğu hükümete ve devlete karşı bir provokasyon ve neredeyse bir sokak darbesi olarak adlandıracağımız bir gösteriye dönüşmesi gerçekten milletimiz gibi bizleri de üzmüştür. Allah’a hamd olsun ki hükümetimiz gerçekten güçlü. Türkiye eski Türkiye değil, yoksa bu olaylar olduğunda yer yerinden oynardı. Demek ki bu göstericiler ve arkasındaki insanlar daha eski Türkiye’deler. Biz ümit ediyoruz ki, sağduyu hakim olur ve bu olaylar biter” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Mania Planı ile ilgili olarak inşaat sektörünün ciddi sorunları olduğunu belirten Tüfenkçi, “Bu konuyla ilgili olarak belediyemiz gayret gösteriyor. Belediye Başkanımız ile birlikte Milli Savunma Bakanı ile görüşeceğiz. MÜSİAD’ın vermiş olduğu Mania Planı dosyasını da Sayın Bakanımıza takdim edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız