SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eylül'de Açılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Bir grup işadamı tarafından, gerçek değerinin altında bir bedelle satın alınan, daha sonra da Malatya Belediyesi'nin AKP'li yönetimlerinin "özel ilgisi ve desteğiyle" sürdürüldüğü tartışmaları gündemden düşmeyen eski Sümerbank Fabrikası alanında yapımına başlanan iş ve alışveriş merkeziyle ilgili olarak grup yetkilileri, proje hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

İhlas Haber Ajansı'nın konuya ilişkin haberi şöyle:

"Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, Malatya'nın ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezini Eylül 2009'da açıyor. Yaklaşık 2000 kişi istihdam edileceği projenin 200 Milyon Dolara mal olması bekleniyor.

Malatya'ya yeni bir vizyon kazandırmak, kollektif iş yapmaya örnek olacak çalışmalar başlatmak, tarihi şehri çağdaş bir kent haline getirmek amacıyla 2004 yılında Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak belirlediği Malatya'daki alışveriş merkezi projesini, Eylül ayında hayata geçirecek. Brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanıyla, dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel hastane, 200 lüks konutu içerisinde bulunduran proje, Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, alışveriş merkezine Türkiye'nin bilinen büyük markalarının geleceğini belirterek, "Böyle bir yatırımı zor günlerde gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın bisikletlerini, evlerimizi ipotek ederek bu projeyi başlattık. Malatya halkının bu projeye destek vereceğini ve sahipleneceğini düşünüyorum. Alışveriş merkezi biter bitmez tüm projeleri hazır olan 5 yıldızlı otelimizin temelini atacağız.

Malatya'nı yerel markaları da alışveriş merkezimizin içinde
olacaktır. Yoğun bir talep var. Büyük marketler burada olmak istiyor. Projenin içinde 2 bin araçlık birde otoparkımız var. Çok özel bir projeyi Malatya'ya kazandırıyoruz. Bu proje Malatyalı işadamlarının Malatya'ya yaptığı en büyük yatırımdır" dedi.

Ilıcak, "Toplam 50 bin 940 metrekarelik kiralanabilir alanda 156 mağaza ile hizmet verecek. Yönetim ve kiralama hizmeti, dünyanın en prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından gerçekleştirilen merkez ulusal ve uluslararası pek çok markaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Beş katlı inşa edilen merkez; kadın, erkek, hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya mağazalarıyla sadece alışverişin değil; sinema salonu, eğlence merkezi, spor merkezi, yapı marketi ve fast food katıyla Malatya'da eğlencenin ve sosyal hayatın da aranılan adresi olacak. Malatya'nın merkezinde konumlandırılan alışveriş ve yaşam merkezine, ana arter üzerinde bulunması nedeniyle erişim de çok rahat. Yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleyen merkez, çağdaş mimarisi ile Malatya'nın dikkat çeken yapılarından biri olacak" şeklinde bilgi verdi.

Ilıcak, "Malatya Girişim Grubu, Malatya için sadece ekonomik yatırımlar yapmıyor. Grup şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak, sosyal sorumluluk projeleri konusunda da yoğun çalışmalarda bulunuyor. Malatyaspor'a da destek vereceğiz. Geçtiğimiz yıl Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisi ile kimsesiz çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Ev'lerinden birini inşa eden grup, 7 yaş öncesi eğitime destek amacıyla 5 anaokulunun Malatya'ya kazandırılması konusunda Malatya Valiliği ile bir protokol imzaladı. Bu proje kapsamında ilk anaokulun temel atma töreni 5 Haziran 2009 Cuma günü Yeşilyurt'taki Yaşar Öncan İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi" dedi.

Ilıcak, "Malatya Girişim Grubu Hakkında: Malatya Girişim Grubu, 2004 yılında 32 iş adamının bir araya gelerek kurmuş olduğu bir anonim şirkettir. Tekstil, otomotiv, turizm, ihracat alanlarında faaliyet gösteren 40'a yakın şirketin sahibi işadamı grupta ortak olarak yer almıştır. Grubun ortaklarının şirketlerinde toplam 9 bin 500 kişi çalışmaktadır"

32 ORTAK..
Bu arada, MGG'nin 32 ortağı hakkında da bilgi verildi. Ortakların şunlar olduğu belirtildi:

Osman Yurdakul, Ömer Yurtakul, Cemal Kırıcı, Remzi Kırıcı, Mehmet Ali Kavuk, Şahin Kavuk, Abdullah Kavuk, Salim Ilıcak, Tevfik Ilıcak, Bayram Kırıcı, İsmet Sadık Ilıcak, Fatih Ilıcak, Mehmet Faik Ilıcak, Tümer Ilıcak, Sadullah Ilıcak, Hafız Mevlüt Ilıcak, Ali Nuri Ilıcak, Hamit Ilıcak, Ahmet Ilıcak, Yalçın Geyik, Erman Ilıcak, Ali Taner, Bahattin Doğan, Süleyman Doğan, Selim Doğan, Yiğitcan Koçyiğit, Pelin Koçyiğit, Seda Koçyiğit, Ali Koçyiğit, Mustafa Başdemir, Adnan Başdemir ve Azmi Özhan.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız