SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS 2 İsimden Birini Tercih Edecek

0
Güncellendi - 2019-06-22 16:30:49
EYMS 2 İsimden Birini Tercih Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor santrafor transferi noktasında Eren Derdiyok ya da Adis Jahovic’i kadrosuna katmak istiyor. İki oyuncuyla da görüşmelerini sürdüren yönetim, bu iki isimden birisini kadrosuna katmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Yeni sezonda Spor Toto Süper Lig ile Türkiye Kupası’nın yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nde de mücadele edecek olan Evkur Yeni Malayaspor, güçlü bir kadro oluşturmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçını 25 Temmuz’da oynayacak olan sarı kırmızılılar, ileri uç için yırtıcı bir forveti kadrosuna katmak istiyor.

Transfer çalışmaları kapsamında listesinde yer alan isimlerle görüşmelerini sürdüren yönetim, santrafor için iki isimle ilgileniyor. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın sunduğu rapor doğrultusunda görüşmelerini sürdüren yönetim, Eren Derdiyok ve Adis Jahovic ile görüşüyor. Yönetim, iki oyuncudan birini mutlaka kadrosuna katmayı planlıyor.

EREN DERDİYOK

1988 İsviçre doğumlu olan 1,91 metre boyundaki Eren Derdiyok, geride kalan sezonu Galatasaray'da geçirdi.

Basel, Hoffenheim, Kasımpaşa, Bayer Leverkusen ve Galatasaray'ın formalarını giyen Eren Derdiyok, 2 Türkiye Şampiyonluğu Kupası, 1 Türkiye Süper Kupası, 1 İsviçre Şampiyonluğu Kupası, 2 İsviçre Kupası kaldırdı.

Bayer Leverkusen formasıyla 138 karşılaşmaya çıkan Eren Derdiyok, bu karşılaşmalarda 35 gol kaydedip, 18'de asist yaptı. FC Basel 1893 formasıyla 90 karşılaşmada 25 gol kaydedip, 11 asist yaptı.

Galatasaray formasıyla 84 karşılaşmaya çıkan ve bu karşılaşmalarda 26 gol atıp, 6 asist yapan Derdiyok, Kasımpaşa formasıyla 39 karşılaşmada 16 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi.

Eren Derdiyok kariyerine Old Boys‘un altyapısında başladı: 1994 ile 2004 yılları arasında altyapıda oynadıktan sonra A Takıma yükseldi. Oynadığı 2 sezonda toplam 20 maça çıktı ve 4Eren Derdiyok Bayer Leverkusen gol attı. Basel’e karşı oynadıkları İsviçre Kupası maçında Basel takımının dikkatini çekti ve Basel’e transfer oldu. Basel’deki ilk sezonunda genelde kenardan gelerek katkı verdi.

Hava toplarında etkili olan forvet, asıl çıkışını 2007-2008 sezonunda gösterdi. O sezon hem 2 kupa kazandı hem de İsviçre’nin en iyi genç oyuncusu seçildi. Basel’de 1 sezon daha oynadıktan sonra Bayer Leverkusen takımına transfer oldu. Basel’de toplam 63 maça çıkan Derdiyok, 17 gol attı. Bayer Leverkusen’de 3 sezon geçiren golcü futbolcu 90 maçta 25 gol atma başarısını gösterdi. 2012-2013 sezonunda bir başka Alman ekibi Hoffenheim‘a transfer oldu.

Eren Derdiyok, ardından Bayer Leverkusen'e 1 yıllığına kiralık olarak geri döndü. Bayer Leverkusen’deki 2. dönemi istediği gibi geçmeyen Derdiyok, 25 maçta 1 gol atabildi ve Hoffenheim’a geri döndü. 2014-2015 sezonu başında ise Türkiye’ye gelerek Kasımpaşa takımına transfer oldu ve başarılı 2 sezon geçirdi.

Çıktığı 40 maçta 15 gol atarak 2016-2017 sezonu başında 4 milyon Euro karşılığında Galatasaray‘a transfer oldu. Galatasaray’a gelir gelmez Türkiye Süper Kupası’nı kazandı.

Eren Derdiyok İsviçre Milli Takımı'nda ilk maçına 6 Şubat 2008 tarihinde İngiltere’ye karşı çıktı. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre’nin kadrosunda yer aldı ve turnuvada forma giyen en genç oyuncu oldu. Daha sonra 2010 Dünya Kupası kadrosunda da kendisine yer buldu.

ADİS JAHOVİC

32 yaşında ve 1,91 metre boyundaki Bosna-Hersek ve Kuzey Makedonya uyruklu Adis Jahovic, daha önce Makedonija Gjorce Petrov, FK Velez Mostar, HNK Rijeka, FC Zürich, Vorskla Poltava, FC Wil 1900, Krylya Sovetov Samara, FK Sarajevo ve Göztepe'nin formalarını giydi.

2016-2017 sezonunda İzmir ekibi Göztepe'ye transfer olan Jahovic, 1.Lig'de 30 karşılaşmada görev aldı ve 20 gol, 5 asistlik performansla dikkat çekti. Göztepe ile Süper Lig'e yükselme mutluluğunu yaşayan Adis Jahovic, sarı kırmızılı formayla Spor Toto Süper Lig'de 18 karşılaşmada görev aldı ve 14 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

2017-2018 sezonunda Atiker Konyaspor'a transfer olan Adis Jahovic, ilk sezonunda Süper Lig'de 15 karşılaşmada 5 gol atıp, 1'de asist yaptı. Jahovic, geride kalan sezonda ise 28 karşılaşmada bin 706 dakika görev aldı ve 6 gol attı.

Göztepe formasıyla toplamda çıktığı 53 karşılaşmada 35 gol, 10'da asistlik performans sergileyen Adis Jahovic, Konyaspor formasıyla 47 karşılaşmada 13 gol atıp, 1'de asist yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Jahoviç transferi dehşet hata olur.konyasporda erken emekli oldu.Aykut kocamanda kendisini istemiyor.Bizimde başağrımız olacağına garanti veririm.zaten 32 yaşına gelmiş.bizden sonra üstüne para versek kimse almaz.ikinci bir isaac Dia vakasına hiç tahammülümüz yoktur.göz göre göre lades diyoruz.inşallah bu hatadan dönülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Adı geçen 2 isimde geçen sezon ki ömer şişmanoğlu'ndan daha kaliteli şüphesiz ama sanki adis alınacak gibi duruyor isabet olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Yahoviç ile anlaşıldı.Sergen hoca istediyse bir bildiği vardır.Yahoviç göztepede kral iken,konyada silindi.Demek oluyorki.Bu tamamen uyum meselesi.Yahoviç iyi bir seçim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Yav okadar boş yorumlar okuyoruz ki . Adamlar yahovici beğenmiyor . Kamara artı yahovic hızlı ,yırtıcı ,bol pozisyona giriyor kacirsada . Her futbolcuya kulp takmayı bırakın . Sonra kendinizi soğutup bir maça gelmiyorsunuz . Burdan taraftarlik olmaz. Pasolig varmı, gecensene forma aldınız mı , kaç iç saha maçına gittiniz , para gökten yağmıyor beyler sonra böyle begenmezsiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (4 yıl önce)
    Eren surekli yatmayi seviyor sezonda 10 maca ciksa iyi, jahovic de super ligde bal yapmayan ari iyi oynuyor gibi gorunuyor ama surekli kaciriyor ikiside olmaz bize, alinacaksa trabzonspordan rodellega yi alsinlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle Hugo Rodallega bunlardan daha iyi üstelik sözleşmeside bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    hamdallahı alın bütün forvetleri kovalayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadir (4 yıl önce)
    Ömer şısman gol sonrası kulağını kapatıyo sevinemiyor.son maçta oynamamak için kart gördü kaçtı.yaramaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen dediğiniz gibi o ptt 1.ligte oynasın. BJK'ya yaranmak için kulak tıkar ancak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Bu takimin basın sözcüsü e ise yarıyor 2 gün sonra kamp başlıycak tek transfer var gidişat vahim eğer transferler gerceklestiyse bilgi verin
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (4 yıl önce)
    Yav Ömer Şişmanoğlu , ikisinden de iyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen toptan anlamıyorsun kardeşim Ömer ve Eren Tozlu 1. Lig’de 11 de oynatmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer şişmanoğlu demek yahoviç ve eren den iyi ha.Maşallah bu zamanda bu zeka.
    0
    0
    Yanıtla