SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya A.Konyaspor'la Karşılaşıyor

0
Güncellendi - 2018-09-01 00:33:57
E.Yeni Malatya A.Konyaspor'la Karşılaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin dördüncü haftasında bu gece 21.45'te Yeni Malatya Stadyumu'nda Atiker Konyaspor ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini yenerek iyi gidişini sürdürmek istiyor.

Ligde geride kalan 3 haftada 7 puan toplayan sarı kırmızılılar, ligin dördüncü haftasında Atiker Konyaspor ile dördüncü haftanın açılış maçında bu gece Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 3 karşılaşmada 2 galibiyet, 1'de beraberlik alan sarı kırmızılılar, Atiker Konyaspor'u yenerek, iyi gidişini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Karşılaşmayı İstanbul Bölgesi Süper Lig Hakemi Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını İzmir Bölgesi'nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Emre Eyisoy ile İstanbul Bölgesi'nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Alpaslan Dedeş yapacak. Karşılaşmada Ankara Bölgesi Süper Lig Hakemi Serkan Tokat dördüncü hakem olarak görev alacak.

İKİ TAKIM NAMAGLUP

Spor Toto Süper Lig'in ilk 3 haftasında 7 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor'da yüzler gülüyor.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yenen sarı kırmızılı ekip, ikinci haftada sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Evkur Yeni Malatyaspor, üçüncü haftada ise Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve puanını 7'ye çıkardı. Evkur Yeni Malatyaspor, 3. haftayı puan tablosunun 3. sırasında tamamladı.

Atiker Koyaspor ise Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 3 haftada aldığı tek galibiyetle 5 puan topladı ve haftayı 7.sırada tamamladı.

Ligin ilk haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-2 mağlup eden yeşil beyazlılar, ikinci hafta deplasmanda gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Antalyaspor ile 3-3 berabere kaldı.

Atiker Konyaspor, ligin üçüncü haftasında ise sahasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalarak, haftayı 5 puanla tamamladı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNUYOR

Evkur Yeni Malatyaspor ile Atiker Konyaspor, 31 Ağustos Cuma günü oynayacakları karşılaşmayla birlikte tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelmiş olacak. İki ekibin daha önce oynadıkları 2 karşılaşmanın 1'ini Evkur Yeni Malatyaspor kazanırken, 1'i ise berabere sonuçlandı.

İki takım geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Bu karşılaşma Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut'un takımının başında sahaya çıktığı ilk mücadeleydi.

İki ekibin ligin ikinci yarısında Konya'da oynadığı karşılaşma ise 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle sonuçladı. Bu karşılaşmada sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golü 87.dakikada Khalid Boutaib kaydetti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ve Konyaspor, Süper Lig'de ilk kez geçen sezon karşılaştı. Yeni Malatyaspor iki maçta da rakibine yenilmedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de dört maçtır yenilmiyor (3G 1B); bu seriden önce oynadığı dokuz lig maçında ise tek galibiyeti bulunuyordu (3B 5M).

Atiker Konyaspor ligin ilk üç haftasında yenilmedi (1G 2B); geçtiğimiz sezonun ilk üç haftasında ise iki mağlubiyet almışlardı.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'dan (2; Galatasaray ile eşit) daha fazla maçta kalesini gole kapatan tek takım henüz gol yememiş olan Kayserispor.

Evkur Yeni Malatyaspor ligin ilk üç haftasında en az başarılı çalım atan takım oldu (26).

Atiker Konyaspor bu sezon Süper Lig'de en az sahipsiz top kazanan takım (144); Evkur Yeni Malatyaspor ise bu alanda dördüncü sırada yer alıyor (172).

Atiker Konyaspor'un bu sezon kalesinde gördüğü altı golün beşi duran toptan geldi (üç korner, bir serbest vuruş ve bir penaltı).

Yeni Malatyaspor ligin ceza sahası dışından en az isabetli şut çeken takımı (1; Fenerbahçe ve Bursaspor ile eşit).

Atiker Konyaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla faul yapan takım (49; BB Erzurumspor ile eşit).

AtikerKonyaspor'un bu sezon ligde attığı yedi golün dördüne Ömer Ali Şahiner doğrudan katkı sağladı (iki gol ve iki asist).

Bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahasında topla Mustapha Yatabare'den daha fazla buluşan bir isim yok (22; Mbaye Diagne ile eşit).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (5 yıl önce)
    Kadir.arkadas.mac.biletleri.pahali.oldugu.icin. Biletler.satilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Beleş olsa iste para isteyeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Rıza nın Malatya ya karşı yarası hâlâ tazeliğini koruyor dikkatli olmalı Malatyaspor um
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bugün stadı doldurarak Tüm Türkiyeye güzel bir fotoğraf verelim.sadece klavye başında taraftarlık olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    kocali spor 3.ligde. yarın fatsa belediye sporla maçı var. 33. bin bilet satıyo.. biz süperligdeyiz 15. bin satamıyoz. kocaelimi futbol şehri.. malatyamı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözcü (5 yıl önce)
    Bu arada sadık da milli takıma çağrıldı yayınlamalısınız bu haberi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık kadroda yok
    0
    0
    Yanıtla
  • batıda bi takıma giderse çağırırlar burda çağırmazlar. tolga seyhanı hatırlayın. Trabzonsporla imzayı attığı an milli takıma çağrıldı... milli takımdada torpil var çözemediniz mi daha...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferid (5 yıl önce)
    maltyaya gelmeyen hoca trabzona gittğinde il yenilgisini malatyadan aldı bir yenilgi de bu sene inşallah...
    0
    0
    Yanıtla