SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Ayite'yi Kadrosuna Dahil Etti

0
Güncellendi - 2017-01-31 23:30:29
EYMS Ayite'yi Kadrosuna Dahil Etti
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor’da forma giyen forvet oyuncusu Ayite'yi, ara transferin bitimine saatler kala kadrosuna kattı.

Uzun süredir Ayite’nin transferi için yoğun bir mesai harcayan yönetim, golcü futbolcunun transferini, transfer döneminin son gününde noktaladı. Kulüp başkanı Adil Gevrek tarafından bizzat yürütülen transfer çalışmasında mutlu sona ulaşıldı.

Golcü futbolcu ile 31 Mayıs 2018’e kadar sözleşme imzalandı. 1985 Fransa doğumlu olan Togolu futbolcu, Aytemiz Alanyaspor’da 2014-2015 sezonunda 19 golle TFF 1. Lig’de gol kralı olmuştu. Ayite; Stade Bordelais, Brest, Nimes takımlarının da formalarını giydi.

UZUN SÜREN GÖRÜŞMELER SONUCU KADROYA DAHİL EDİLDİ

Sarı kırmızılı takım, aradığı forveti Süper Lig’de buldu. Uzun süredir iyi bir forveti kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdüren yönetim, Aytemiz Alanyaspor’da forma giyen Jonathan Serge Folly Ayite ile anlaşma sağladı. Togolu forvet oyuncusunu kadrosuna katmak için yoğun bir mesai harcayan yönetim adına görüşmeleri sürdüren EYMS Futbol Şube Sorumlusu Burak Çakır, TFF 1. Ligi iyi tanıyan Ayite’ye transfer döneminin son günü  31 Ocak gecesi 21.00 sıralarında attırdığı imzayla kadroya dahil etti.

Aytemiz Alanyaspor’un forvet hattına yaptığı transferler sonrası 31 yaşındaki forvet oyuncunun başka bir takıma transfer olabileceği gündeme gelmişti. Sarı kırmızılı yönetim, forvete takviye için gündemine aldığı Ayite’nin transferini, bitirmek için yoğun bir mesai harcadı. Ayite ile prensipte anlaşılmasının ardından daha imzalar atılmamışken basında erken haber konusu olması üzerine sıkıntıya girdiği belirtilen transfer, sürdürülen görüşmeler sonucu transfer süresinin bitimine saatler kala sonuçlandırılabildi. Kulüp başkanı Adil Gevrek ve transfer komitesi Togolu oyuncu ile her konuda anlaşmaya vararak, herkesin merakla beklediği transferi noktaladı.

GOL YOLLARINDA ÇOK ETKİLİ

1,84 metre boyundaki santrafor, Süper Lig ve TFF 1. Lig dışında Fransa Ligue 2, Ligue 1 liglerinde forma giydi.

Liuge 2’de 127 maça çıkan ve 8 bin 383 dakika forma giyen Ayite, 32 gol kaydederken, 7 asist yaptı. TFF 1. Lig’de 60 maça çıkan ve 5 bin 231 dakika görev alan golcü futbolcu, 32 gol attı, 9 asist yaptı. Ligue 1’de 42 karşılaşmada 2 bin 122 dakika forma giyen Ayite, 6 gol attı, 2’de asist yaptı. Süper Lig’e 11 maçta 352 dakika sahada kalan Togolu futbolcu, 1 gol atarken, 3 asist yaptı.

Ayite ayrıca Coupe de la Ligue, Coupe de France ve Türkiye Kupası’nda da görev aldı.

Golcü futbolcu, Coupe de la Ligue’de 11 maçta 812 dakika sahada kaldı ve 8 gol attı. Togolu yıldız, Coupe de France’de ise 4 maçta 318 dakika görev aldı ve 3 gol atma başarısını gösterdi.

Jonathan Ayite, Türkiye Kupası’nda ise 1 maçta 74 dakika görev alırken, 1 gol kaydetti. Ayite, toplamda 260 maçta 17 bin 621 dakika görev aldı. Togolu oyuncu, 83 gol atarken, 22 asist yaptı.

OYNADIĞI KULÜPLERDEKİ PERFORMANSI

Ayite, oynadığı kulüplerde ortaya koyduğu performansla bütün dikkatleri üzerine çekiyor. Golcü futbolcu, son olarak formasını giydiği Aytemiz Alanyaspor’da, TFF 1. Lig’de forma giyerken gol krallığı yaşadı.

Golcü futbolcu, Stade Brest 29 takımında 106 maçta 23 gol attı, 4 asist yaptı. Togolu yıldız, Olympique Nîmes formasıyla 78 karşılaşmada 26 gol atarken, 5 asist yaptı. Ayite, Aytemiz Alanyaspor formasıyla ise 76 karşılaşmada 34 gol attı, 13 asist yaptı.

Ayite, Togo milli takımıyla çıktığı 17 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

FOTOĞRAFLAR: Ayite ve Evkur Yeni Malatyaspor'un Futbol Şubesi Sorumlusu Burak Çakır

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Göktuğ Bey (7 yıl önce)
    Rabbim hayırlı eylesin Ayite'yi ve diğer yeni transferlerimizi. Takımımıza faydalı olurlar Allah'ın izniyle, İnşaAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Kadro yazalım : Ertaç, caner, Sadık, murat, mehmet sak (osman fırat), azubuke, mba , pereria, murat, dialiba, ayite. Sezer hazır değil, Ferhat yedek olur, rahman Buğra 2. Yarilarda değerlendirilmeli çift forvet gereken maçlarda mba dışarı alınır eren veya amutu ile çift oynanır kadro çok ofansif olur, Sedat ve irfan basaran a teşekkür edilmeli yedek bekletilmeli sezon sonu takım bulun denmeli, bu saatten sonrada değerli malatyalı isadamlarimiz takıma sahip çıkmalı belli gruplar olusturulup 16 hafta düzenli olarak takıma artı prim ile doping yapılmalı bakın şampiyonluk nasıl geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun orta sahada beslenirse 16 haftada az 15 gol atar yeterki kanat ve cepheden pas alsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçen yıl CANER ile beraber oynuyorlardı. CANER ortalıyor AYİTE atıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Malatya MALATYA bulunmaz eşin haydi hoppaaaaaaaaaaaaa kutlamaya ne dersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (7 yıl önce)
    Burdan editörlere sesleniyorum lütfen Malatyaspor haberlerinde EYMS kısaltmasını kullanmayın çok itici oluyor. EY Malatyaspor falan yazın en azından Malatyaspor yazısını görelim yani
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (7 yıl önce)
    istanbuldaki malatyali lar hep tribün dolsun derdi.bu hafta söz sırası bizde haydi dolduralım stadı.herkes iki üç arkadaşını alıp gelsin stada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hamamcilar (7 yıl önce)
    Yönetim e cok tesekkurler.İrfan hocam top sizde artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Alanya da 2-0 yenildiğimiz maçta iki golü de AYİTE atmıştı.O attığı gollerin acısını burada çıkarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamdi (7 yıl önce)
    Başkan orta sahayada iyi bir adam alınsaydı eksigimiz kalmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    Öncelikle yönetimin Murat yıldırım ve ayite'yi Malatyasporumuza getirdikleri için teşekkürler. Tam ihtiyacımız olan orta saha ve forvet hattının artık daha dinamik ve çok yönlü olacağını görebiliriz. Devre arasında yapılan sezer,ferhat,ayite ,ahmet aras ve murat yıldırım bu takıma gerçekten güç katacaktır ve de forma rekabetinin takımda oluşacağını özellikle de sedat'ın artık form durumunun teknik heyet tarafından daha iyi takip edilmesi gerekir. Sakat oyuncularımızın da dahil olmasıyla artık bütün iş Teknik heyetin elinde ve tabiki Malatyaspor taraftarının desteğinde. Bu takımı her ne sebeple olursa olsun yalnız bırakmayalım her zaman destek olalım. hatırlarsanız trabzon bi sürü transfer yaptı ama herkes sabredin bekleyin dedi takım ilk yarı berbattı ama ikinci yarı bambaşka takım ortada. onun için gün birlik olma zamanı gün Malatyasporuma daha fazlla destek olma zamanı. NET OLARAK ŞUNU DİYEYİM İLK ÜÇ HAFTA(DENİZLİ,G.ANTEP VE ALTINORDU) GALİP GELİRSEK BU TAKIMI HİÇKİMSE TUTAMAZ ELAZIĞSPOR MAÇIYLA AÇILACAK OLAN YENİ STADYUMLA BİRLİKTE RAKİPLERİMİZ ES ES GÖZ GÖZ GELECEK VE ŞAMPİYONLUĞUMUZU KUTLAYACAĞIZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (7 yıl önce)
    AYİTE MALATYA YA HOŞGELDIN insallah bol gollü bir sezon gecirirsin bize guzel futbol izletdirirsin tskrler başkan bizi daha tutamazlar diye dusunuyom inşallah oyle olur kralsin ayite
    0
    0
    Yanıtla
  • derebeyi44 (7 yıl önce)
    bu futbolcu eskısı gıbı degıl oynadıgı zaman gorceksınız ıkıncı ıskender vakası olucak gıbı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Dola rakiplerin boynunlarına kara boğa
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit TAN (7 yıl önce)
    İlk defa hedeflenen bir transfer yapıldı hadi bakalım yüce Rabbim yar ve yardımcımiz olsun. Ya şampiyonluk ya şampiyonluk başka alternatifimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • abdul (7 yıl önce)
    YILLAR SONRA SEYİRCİYİ TRİBUNE CEKECEK SUPER BIR TRANSFER BASKAN ADAMSIN TEŞEKKÜR PARERA DIALIBA AYITE AZUBUKE SAMPIYONLUK COK UZAK DEGIL YETERKI SIVAS VE BOLU MACINDAKI OYUNU OYNAYALIM HADI HOCA SIVA KOLLARI SEDATI UZAK TUT TAKIMDAN ALLAH RIZASI ICIN. TARAFTAR GORUYOR SEDATLA 10 KİŞİYİZ HER MAC SEN NASIL GOREMIYORSUN HOCAM TAKIMA KONDISYON VE MORAL YUKLEME ZAMANI SAVASIRSAK KAZANIRIZ..İNŞALLAH BAŞARILAR HOCAM BU SANS BI DAHA ZOR GELIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (7 yıl önce)
    Nihayet alabildik,tebrikler başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hamamcilar (7 yıl önce)
    Tesekkurler yonetime.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (7 yıl önce)
    Sanırım transfer döneminde yapılan en mantıklı transfer bu oldu.inşallah diğer futbolcular bizi yalancı çıkarır.Hayırlısı olsun.İkinci yarı bence çok farklı olacak.Şampiyon Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Gün (7 yıl önce)
    Yanındaki arkadaştan BONUSUMU
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz (7 yıl önce)
    Hayirli Olsun insallah cabuk Forma Girir
    0
    0
    Yanıtla
  • karapinar (7 yıl önce)
    Ben bir Malatyali olaraktan umarim bu trasferlerle EYMS yi Superlige yukselirler korktugum taraf TFF herzaman Malatyalilara celme takip her seferinde Masaya yatiriyorlar ve butun Malatya Takimlarinia alerjisi var TFF enin artik Sayin Yildirim Demirorene ve Yonetim Kuruluna dur demenin zamani geldi yeter artik ellinizi Malatya Futbolunun uzerinde cekin EYMS Baskani Adil Gevrek ve Yonetim Kuruluna Saygilarimi dilerim hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • muse (7 yıl önce)
    Hayirli,olmasini,diliyorum,tum,malatyalilara Sayin,baskan,tesekkur,ederiz,yonetiminize
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Biz ronaldoyu beklerken, ala ala bunu mu aldınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Bu güzel oldu.inşallah golleriyle takıma faydalı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Allahım şükür kavuşturana
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Tesekürler baskan kim tutar bundan sonra bizi GÖZTEPE depresyona girmis kusura bakmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (7 yıl önce)
    Helal baskan buna ihtiyacimiz vardı Takimdaki ruh geldimi tamamdir bekle bizi vodafone arena ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Malatya'ya hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla