SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Beşiktaş İle Karşı Karşıya Geliyor

0
Güncellendi - 2018-09-15 22:30:04
EYMS Beşiktaş İle Karşı Karşıya Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin beşinci haftasında Cumartesi akşam saat 20.00'de Vodafone Park'ta Beşiktaş ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan puan çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Süper Lig'de geride kalan 4 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet alarak 7 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, milli maçlar nedeniyle lige verilen bir haftalık arada Beşiktaş maçına hazırlandı. Sakat oyuncuların takıma dönmesiyle teknik heyetin yüzü gülerken, sarı kırmızılılar puan ya da puanlar almak için kenetlendi.

Beşiktaş ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Ligin beşinci haftasında Cumartesi akşam 20.00'da Vodafone Park'ta karşılaşacak. Karşılaşma beIN Sports 1'den yayınlanacak.

Süper Lig Hakemi Halil Umut Meler'in yöneteceği maçta Meler’in yardımcılıklarını Manisa Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan ile İzmir Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Mücadelede Aydın Bölgesi Süper Lig Hakemi Bahattin Şimşek ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Sezona iyi bir başlangıç yapan Evkur Yeni Malatyaspor, ilk 2 haftada deplasmanda Göztepe’yi 3-1, evinde ise Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. Ligin üçüncü haftasında Kayserispor deplasmanından 1 puan çıkaran sarı kırmızılılar, dördüncü haftada ise sahasında Atiker Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu ve ligdeki ilk yenilgisini almıştı. Spor Toto Süper Lig’e verilen milli ara öncesi onadığı 4 karşılaşmada 7 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, lige verilen milli arada Beşiktaş ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmaya Malatya'da hazırlandı. Sarı kırmızılılar, Atiker Konyaspor karşısında oynana kötü futbol ve alınan mağlubiyeti unutarak, İstanbul deplasmanında yeniden bir başlangıç yapmak istiyor.

Süper Lig'de son iki karşılaşmada üst üste puan kayıpları yaşayan Beşiktaş ise kendi saha ve seyircisinin önünde kazanmanın hesaplarını yapıyor. Ligin üçüncü haftasında Antalyaspor'a sahasında 3-2 mağlup olarak Vodafone Park'ta mağlup olarak evinde uzun süreli yenilmezlik unvanını kaybeden siyah beyazlılar, dördüncü haftada ise deplasmanda 1-1 berabere kalarak, 2 haftada 5 puan kaybetti.

Ligde beşinci maçları öncesi 7'şer puanı bulunan Beşiktaş ile Evkur Yeni Malatyaspor gol averajıyla yedinci ve sekizinci sırada yer alıyor.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Beşiktaş ve Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de ilk kez geçen sezon karşılaşmış, iki maçta da Beşiktaş yenilmemişti (1G 1B).

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son maçta Antalyaspor'a mağlup oldu ve iç sahadaki 45 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Siyah beyazlıların bundan önceki son iç saha mağlubiyeti Akhisarspor karşısındaydı.

Ligin ilk dört haftasında yedi puan toplayabilen Beşiktaş (2G 1B 1M), Şenol Güneş göreve geldikten sonraki en kötü sezon başlangıcını gerçekleştirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde oynadığı 19 deplasman maçının dokuzunda gol atamadı.

Beşiktaş bu sezon ligde kalesini gole kapatamayan dört takımdan biri (Fenerbahçe, Akhisarspor ve Antalyaspor ile birlikte).

Beşiktaş, Süper Lig'de altı maçtır kalesinde gol görüyor. Siyah beyazlılar bu maçta da gol yerse, Şenol Güneş döneminde kalesini gole kapatamadığı en uzun serisini yaşamış olacak.

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'in en az gol yiyen iki takımından biri (2, Kayserispor ile birlikte).

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Galatasaray'ın (43) ardından ligin en az faul yapan takımı (48).

Evkur Yeni Malatyaspor'un genç stoperi Sadık Çiftpınar, bu sezon Süper Lig'de en fazla uzaklaştırma yapan isim oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor'un bu sezon ligde attığı dört golün üçünde Daniel Aleksic'in direkt katkısı var (iki gol, bir asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız