SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Fenerbahçe İle 4'üncü Randevuda

0
Güncellendi - 2018-08-17 00:08:01
EYMS Fenerbahçe İle 4'üncü Randevuda
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe tarihlerinde dördüncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 3 karşılaşmanın 2'si Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanırken 1 karşılaşması ise Evkur Yeni Malatyaspor kazandı.

Spor Toto Süper Ligin ikinci haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 18 Ağustos Cumartesi günü 21.45'te Yeni Malatya Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek. İlk haftayı 3'er puanla tamamlayan iki ekibin karşılaşmasını beIN Sports 1 yayınlayacak.

SEZONA 3 PUANLA BAŞLADILAR

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk haftasında İzmir deplasmanında Göztepe'yle karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, zorlu mücadeleden 3-1 üstün ayrılarak, sezona 3 puanla başladı.

Haftayı Galatasaray'ın arkasında ikinci sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor'a deplasmanda galibiyeti getiren golleri Arturo Rafeal Mina Meza, Danijel Aleksic ve Ömer Hasan Şişmanoğlu kaydetti.

Fenerbahçe, ligin ilk haftasında sahasında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Giuliano Victor De Paula ve Josef De Souza Dias'ın golleriyle 2-1 kazanarak, sezona galibiyetle başladı.

İKİ TAKIMIN DÖRDÜNCÜ KARŞILAŞMASI

Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe daha önce 3 kez karşı karşıya geldi. 3 karşılaşmanın 2'si Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanırken 1 karşılaşması ise Evkur Yeni Malatyaspor kazandı.

İki ekip ilk olarak 2011 yılında Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı.

Evkur Yeni Malatyaspor ilke Fenerbahçe, geçen sezon Süper Lig'de bir kez daha karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmadan da 2-0 üstün ayrıldı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

EvkurYeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, tarihlerinde Süper Lig'de ilk kez geçen sezon karşılaşmış, Fenerbahçe iki maçta da rakibine üstünlük sağlamıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de evinde oynadığı son dokuz maçta sadece bir kez mağlup oldu. Mağlup olduğu takım Fenerbahçe'ydi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 25 maçta sadece iki kez yenildi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci haftalarda oynadığı son dört maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Buna rağmen, sarı lacivertliler son 16 sezonda ikinci haftalarda sadece bir maç kaybetti.

Fenerbahçe, Süper Lig'de Ağustos ayı içinde oynadığı son yedi deplasman maçının sadece birini kazanabildi.

Süper Lig'deki son iki maçını kazanan Evkur Yeni Malatyaspor'un (geçen sezonun son haftası ve bu sezonun ilk haftası) ligde henüz art arda üç maçlık galibiyet serisi bulunmuyor.

Süper Lig'in ilk haftasındaki maçlarda en fazla net gol pozisyonuna giren üç takımın ikisi bu maçta karşılaşacak: Fenerbahçe ve Evkur Yeni Malatyaspor.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in ilk haftasını galibiyetle tamamlayan takımlar arasında rakip ceza sahalarında topla en az buluşan ekipti. Sarı kırmızılılar, ceza sahasında 10 topla buluşmadan üç gol üretti.

Evkur Yeni Malatyaspor'un ligde iç sahada attığı son 10 golün yedisi maçların ikinci yarılarında geldi.

Süper Lig'deki ilk maçında hem gol atıp hem de asist yapan Danijel Aleksic, geçtiğimiz sezon İsviçre Süper Lig'de forma giydiği hiçbir maçta bunu başaramamıştı.

Giuliano, geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı iki lig maçında da gol atmıştı.

Mehmet Topal, Süper Lig'in ilk haftasında en fazla isabetli pas yapan Türk oyuncu oldu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erol (5 yıl önce)
    MAÇIN GÖZLEMCİSİ OĞUZ SARVAN A DİKKAT EFİLMESİ GEREKİR.MALATYA SEVMEZDİR.BABASI MUZEFFER SARVAN DI.BEYLERDERESİNDE BİR OLAY OŞMUŞTU ADAMLAR UNUTMAMIŞ.
    0
    0
    Yanıtla