SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Fenerbahçe Karşısında Puan Arıyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 8.haftasında bu akşam 19.30’da Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu karşılaşmadan puan ya da puanlarla ayrılarak, zorlu maç trafiğine iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Lig’de geride kalan 7 haftada 8 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, milli maçlar nedeniyle lige verilen iki haftalık arada Fenerbahçe maçının hazırlıklarını Antalya’da gerçekleştirdi. Bugün Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Malatya ekibi, dün Antalya’da son çalışmasını yaparak, İstanbul’a geçti.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez karşılaşacağı Fenerbahçe’yi 2011 yılında Malaya İnönü Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Grup maçında 2-1 yenerek, sarı lacivertlileri kupanın dışına itmiş ve adından söz ettirmişti. İki takım lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelse de, daha önceden kupada karşılaşan iki takım arasında Evkur Yeni Malatyaspor’un üstünlüğü bulunuyor.

EYMS ÜÇ EKSİKLE MAÇA ÇIKACAK

Ligde geride kalan 7 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak 8 puan toplayan sarı kırmızılılar, ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Fenerbahçe karşısında üç eksikle mücadele edecek. Takımda kart cezalıları İssam Chebake (İssam Çabek) ile Rahman Buğra Çağıran’ın yanı sıra sakatlığı bulunan Godson Azubuike forma giyemeyecek.

İZMİR BÖLGESİ’NDEN ALPER ULUSOY MAÇI YÖNETECEK

Kritik mücadele Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak. Mücadeleyi İzmir Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Emre Eyisoy ile Manisa Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Volkan Ahmet Narinç yapacak.

Mücadele beIN Sport 1 kanalından izleyicilerle buluşacak.

İKİ TAKIM SÜPER LİG’DEKİ İLK KEZ KARŞILAŞIYOR

Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ise ilk kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe ligdeki son dört maçının ikisini kazanırken, diğer iki maçta sahadan yenik ayrıldı. Sarı lacivertliler, lige yeni yükselen takımlara karşı o sezon içerisinde 9 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, Süper Lig’de 13 maçtır kalesini gole kapatamadı. Fenerbahçe, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında da kalesinde gol görürse, lig tarihindeki en uzun gol yeme serisine imza atmış olacak. Fenerbahçe ligde evinde oynadığı son beş maçın sadece birini kazanabildi. Sarı lacivertliler, iç sahada oynadığı 5 karşılaşmada 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, tek galibiyetini Beşiktaş’a karşı 2-1’lik skorla aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor ligdeki son iki maçında yenilmedi. Sarı kırmızılılar, oynadığı son 2 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Yeni Malatyaspor’un deplasmanda oynadığı son iki maçta toplam 11 gol atıldı. Sarı kırmızılılar, son olarak deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-2 yendi.

Evkur Yeni Malatyaspor yüzde 22,8, Fenerbahçe ise yüzde 22,6 oran ile bu sezon ligde gole çevirme oranı en yüksek üçüncü ve dördüncü takım olarak dikkat çekiyor.

EYMS’NİN GOL SİLAHI KHALİD BOUTAİB

Fenerbahçe’de golcü oyuncular Mathieu Valbuena, Vincent Janssen ve Alper Potuk toplamda 7 gole imza atarken, Evkur Yeni Malatyaspor’un hücumcuları Khalid Boutaib, Eren Tozlu ve Aytaç Kara 9 gol kaydetti.

Fenerbahçe’de Mathieu Valbuena bu sezon ligde en fazla şut pası atan oyuncu olarak dikkat çekerken, attığı 3 golle de takımın en golcüsü oldu. Evkur Yeni Malatyaspor’da ise gem takımda hem de milli takımda başarılı bir sezon geçiren Fas asıllı oyuncu Khalid Boutaib 5 gol kaydetti.

Fenerbahçe’de Mathieu Valbuena 3, Vincent Janssen ve Alper Potuk ise 2’şer gol kaydetti. Evkur Yeni Malatyaspor’da ise Khalid Boutaib 5, Eren Tozlu ile Aytaç Kara ise 2’şer gol attı.

HER İKİ TAKIMIN 1’ER GALİBİYETİ VAR

Fenerbahçe, ligde geride kalan 7 haftada 3 iç saha karşılaşmasına çıktı. Sarı lacivertliler, 3 iç saha maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet alarak 4 puan toplayabildi.

İstanbul ekibi, sahasında oynadığı 3 karşılaşmada rakip ağları 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor ise deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmada 1 kez galip gelirken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti ve 3 puan toplayabildi. Sarı kırmızılılar, tek deplasman galibiyetini Kardemir Karabükspor’a karşı 4-2’lik sonuçla aldı.

Malatya ekibi, oynadığı 3 deplasman karşılaşmasında rakip ağları 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Şafak Tamer Mor (6 yıl önce)
    PTT 1. Ligdede İzmir bölge hakemleri süperligdede aynı hakemler başka bölge hakemi yokmu Türkiye'de. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (6 yıl önce)
    Niye ses yok ey cemaat takımına güven...........
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekliali (6 yıl önce)
    Kalede Ertaç varsa herkes fenerbahçeden fark yemeye hazır olsun.Daha maçın ilk saniyelerinde ilk gelen topun gol olması garanti.inşallah yanılırım ama ertaçla fenerbahçenin karşısına çıkmak en büyük hata olur.
    0
    0
    Yanıtla