SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Gaziantep'de 3 Puan İçin Sahaya Çıkıyor

A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin 21’inci haftasında bugün 18.30'da Gaziantep Stadyumu'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini yenip, deplasmanda lider olarak dönmenin hesaplarını yapıyor.

TFF 1. Lig’de 20’nci haftada Denizlispor’u 3-1 yenerek, liderlik koltuğuna oturan Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmada mutlak 3 puanı hedefliyor.

İÇ SAHADA DAHA İYİLER

Ligde 22 puanla 13’üncü sırada yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 22 puanın 14’ünü iç sahada topladı.

Sahasında şuana kadar 9 karşılaşma oynayan mavi beyazlılar, bu karşılaşmaların 4’ünü kazanırken, 2’sinde berabere kaldı ve 3’ünü kaybetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, iç sahada oynadığı 9 karşılaşmada 13 gol attı, 12 gol yedi.

DEPLASMANDA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIMLARDAN

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 20 haftalık dilimde 9 kez deplasman maçı oynadı ve bu maçlarda 13 puan topladı.

Sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alırken, dış sahada Denizlispor ve Göztepe’den sonra en fazla puan toplayan takım oldu.

Deplasmanda rakip ağları 13 kez havalandırmayı başaran sarı kırmızılılar, kalesinde de 13 gol gördü.

Denizlispor deplasmanda 16 puan alırken, Göztepe 13, Evkur Yeni Malatyaspor ile Boluspor ise 13’er puan topladı.

CEZALI 2 FUTBOLCU KADRODA YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bugün Gaziantep’te karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor’da, 2 futbolcu ise kart cezası nedeniyle kadroda yerini alamayacak.

Denizlispor karşısında 3 puanı 3 golle alan sarı kırmızılılarda, sarı kart gören defans oyuncusu Murat Akça ile direkt kırmızı kart gören sol bek oyuncusu Ferhat Kiraz cezaları nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanında kadroda yer almıyor.

Öte yandan orta saha oyuncusu Mehmet Sak’ın durumunun maç saatinde belli olacağı ancak büyük ihtimalle kadroda yer almayacağı öğrenildi. Antrenmanda sakatlanan Sadık Çiftpınar'ın da kadrodan çıkarıldığı bildirildi.

MAÇI TRT SPOR YAYINLAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Evkur Yeni Malatyaspor, yarın 18.30’da Gaziantep Arena’da karşı karşıya gelecek.

Haftanın zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmasını TRT Spor ve TRT Kürdi yayınlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasını İstanbul Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan’ın yardımcılıklarını İzmir Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Serkan Gençerler ile İstanbul Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Aleks Taşçıoğlu yapacak.

DÖRT KEZ KARŞILAŞTILAR

Evkur Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 1’i hazırlık, 3’ü lig olmak üzere 4 karşılaşmaya karşı karşıya geldi.

İki ekip ilk olarak geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de karşılaştı. 2015-2016 sezonunun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Ligin ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 1-0 kazandı.

İki ekip daha sonra hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Hazırlık karşılaşması 0-0 berabere sonuçlandı.

TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonunun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 70’nci dakikada Dialiba, 89’ncu dakikada da Amutu kaydetti.

21. HAFTADA OYNANAN MAÇLAR..

Bu arada, TFF 1. Liginde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 7 karşılaşma oynandı ve şu sonuçlar alındı:

Samsunspor 1 - 1 Mersin İdmanyurdu

Manisaspor 1 - 2 Giresunspor

Altınordu A.Ş. 2 - 1 Adana Demirspor

Şanlıurfaspor 2 - 2 Göztepe A.Ş.

Boluspor 1 - 0 Ümraniyespor

Elazığspor 0 - 0 Eskişehirspor

Balıkesirspor 5 - 0 Bandırmaspor

TFF 1. Lig'de 21'inci hafta, bugün saat 18.30'da başlayacak olan Gaziantep B.B- E.Yeni Malatyaspor ve Denizlispor- Sivasspor maçlarıyla tamamlanacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • HaRun (7 yıl önce)
    Hadi malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • SportmenN (7 yıl önce)
    Bu Haftaki Mac Kesinlikle Alınmalı Ama Ne Olursa Olsun Alınmalı....Beraberlikde dahi Playoflara Oynamak Demektir.......O Yüzden Süper Lige Cıkmak İstiyorsa Bir Takım Böyle Rakipleri Yenmek Gerekiyor.......Sonraki Haftalara Bakılırsa Malatyanın Fikstürü Hem İceride Hem Dışarıda Cok Ama Cok Zor........!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Bu kadar eksikle savunmada sıkıntı yaşarız. İnşallah sonuç iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Ismarladim,gol ,gelecek,gaziantepten,uc,puan Malatyaya,gelecek,liderlik,devam,edecek ..
    0
    0
    Yanıtla