SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Hakem Hataları İçin TFF'ye Başvuracak

0
Güncellendi - 2017-10-03 18:11:39
EYMS Hakem Hataları İçin TFF'ye Başvuracak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, ‘hakem hataları’ nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunacak.

Ligde geride kalan 7 hafta sonunda 8 puan toplayan sarı kırmızılılar, üst üste yaşanan hakem hataları sonrası harekete geçti. Kulüp yönetimi, yaşanan hakem hatalarının karşılaşmaların sonucuna etki ettiğini savunarak, bu doğrultuda hazırladığı dosyayı TFF’ye iletecek.

Evkur Yeni Malatyaspor-Atiker Konyaspor mücadelesinin 84’ncü dakikasında İssiar Dia’nın çizgi üzerinden çevirdiği, Nacer Barazite’nin ağlara gönderdiği top, ‘topun auttan çevrildiği’ gerekçesiyle sayılmadı. Yaşanan pozisyon sonrası kamera karşısına geçen Evkur Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, ‘Adalet istiyoruz’ diyerek, yaşanan hakem hatalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Ligde geride kalan 7 haftanın 6’sında hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını savunan Gevrek’in açıklaması sonrası ‘yaşanan hakem hatalarına’ ilişkin detaylı bir dosya hazırlandı. Sarı kırmızılı yönetim, TFF’ye başvurarak, yaşanan hakem hatalarına ilişkin şikayette bulunacak.

Kulübün sportif direktörü Ali Ravcı, kulüp başkanı Adil Gevrek’in açıklamaları sonrasında, yaşanan hakem hatalarına ilişkin TFF’ye başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

"GÜVENİMİZİ YİTİRİYORUZ.."

Bu arada Evkur Yeni Malatyaspor’un Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, üst üste hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını savunarak, “Yeni Malatyaspor camiası olarak MHK'ya olan inancımızı ve güvenimizi yitiriyoruz” dedi.

Gündüz, kulübün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Süper Lig'in 7. haftası itibariyle 6 haftasında bariz puan ya da puanlar kaybeden Yeni Malatyaspor camiasının sabrını kimsenin sınamaya hakkı yoktur. Son karşılaşmadaki golümüzü 6 metre arkadan çizgiyi görmeden, tahmin üzere bayrak kaldıran hakemimizi vicdani muhasebeye davet ediyoruz. TFF başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in bu konudaki hassasiyetinin bilincinde olup, diğer kurumları da bu konuda hassasiyete davet ediyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda hakem arkadaşlarımızın da insan olduğunu, saliselik kararlar verdiklerini ve hakemlerimizin yanında olduğumuzu belirtmiştik. Fakat sonuca direkt etki eden kararların 6 karşılaşmamızda bize denk gelmesi bizi bu konuda düşünmeye sevk etmiştir.

MHK'ya ve hakemlerimize güvenimizin tekrar tesis edilebilmesi için bundan sonraki karşılaşmalarımızda daha adil, maçı hak edenin kazandığı, hakemin gördüğünü çaldığı ve tüm takımlara karşı ifrat ve tefritten uzak duracakları karşılaşmalar temenni ediyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Dia'nin çizgiden çevirdiği bu topu Barazite Konya filelerine göndermiş, ancak hakem topun dışarıdan çevrildiği gerekçesiyle golü saymamıştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 yıl önce)
    Başkan gündem değiştirmenin yolunu öğrenmişsin. Ya Konya nin verilmeyen iki penaltısınida dosyana ekledin mi? Oyu bir takım kursaydın bunlar bahane olmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • sende sivas macında malatyanın iptal edilen golünü anlat sürekli ataklarının kesilmesini anlat konya ya verilemeyen malatya ya hemen çekilen sarı kartları anlat sen ve senın gibilere inat bu takım bu ligde kalacak ve tıpış tıpış süper ligdeki diğer takımlar doğu anadoluya gelip maçını oynayıp gidecek , çok insanın zoruna gitti eskişehir gibi bir kulubü devre dışı bırakıp süper lige gelmesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Attigimiz golde dahil macta adam gibi ele alinacak 1 tane tehlikeli organize gelisen pozisyonumuz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (6 yıl önce)
    Senin Bakanın var ilgilenir diyelim Bakanı olmayan ne yapacak insanların emeğine yazık değilmi Adalet herkese lazım 7 maç oynandı 7 sinde de sonuca etki eden kararlar verildi yarın bu takım düşerse o hakemler aynen şunu konuşacaklar D.Grup sivas maçında da ben o takıma çelme atmıştım gibi onun içindir yabancı oyuncu doldu Türkiye yarın hakem de transfer edersek şaşırmayın.TFF nu her hafta maçlardan sonra bir durum değerlendirmesi yapmalı Parasıyla maça giden seyirciye bile ceza var hatası olan hakeme yok böyle bir adalet anlayışı olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (6 yıl önce)
    hakem korner atılacak yerde olmaz ise o pozisyonu görmesi imkansız ama adam çalıyor gitti 2 puan adı hemen hazır hakem hatası duracağı yerde olsa yanlış bayrak kaldırsa bunun adı hakem hatasıdır sen olacağın yerde durma ve buz gibi golü iptal ettir.Adam kayırmanın üst seviyede olduğu bir çok gelecek vadeden hakemin önünün kesildiği klasman çıkışlarında hiç bir kriterin olmadığı bu camiada bundan iyi hakem çıkmaz hakemlik yapanlar benim ne dediğimi anlarlar ama konuşamazlar konuşurlarsa hemen iplerini çekerler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman Yüzbaşı (6 yıl önce)
    Malatyamızın 2 puanını lütfen iade edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Vay anam vay, futbolda hakemler nice hatalar yaparak öyle sonuçlar değiştiriyor ki, bizim başkan neyin peşinde, samanlıkta pıtırıktan teyyare arıyor. Kala kala çizgideki aut tehlikeli toptan gelen şaibeli gole mi kaldınız. Maç boyunca kaç tehlikeli atağımız oldu ki?. Acaba hakemler neden bize karşı böyle olumsuz davranıyor, bence yapmanız gereken hakem ve federasyon ile ilişkileri iyi tutarak bu tür pozisyonların önüne geçmek. Sadece biraz kibar olup gelen misafirlere gerçek Malatyalı gibi davranmanız yeterli olacaktır. Sn.Başkana sesleniyorum; beğenmediği BUZ Osmanlısporu canlandırdı, Ertuğrul S ise Bursa maçına 2 gün kala parasını da verip habersizce ilimizden ayrıldı. Demek ki siz bu adamları hiçe sayıyorsunuz. Maçta oynayacak futbolcuya müdahale etmemeniz gerek, tekniğin işine karışmaya devam eder, futbolcuları, taraftarı ve de Malatyalıları hiçe sayarsanız artık sizi sırtınızı dayadığınız siyasetçiler bile kurtaramaz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket bübek (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Murat kardeş yönetim kötü olabilir bu senin fikrin takımda kötü olabilir hatta çok kötüde oynamış olabilir .ama bu hakeme attığın golü vermeme hakkını vermez.onun içindirki oyuna değil galibiyete ve beraberliğe puan ve puanlar veriliyor.o golü verseydi senin hesabına göre hakem vicdan azabı çekecekti öylemi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (6 yıl önce)
    Tüpçü ve hakemler artı sahipsiz ligin sonucu bakanın var Ama Ses seda yok yazıkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    TFF den bunu beklemek nafile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (6 yıl önce)
    Eyi olur.Bir daha hata yapmazlar...
    0
    0
    Yanıtla