SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS İlk Yarıyı 22 Puanla Tamamladı

0
Güncellendi - 2017-12-26 00:24:47
EYMS İlk Yarıyı 22 Puanla Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de tarihinde ilk sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısını 22 puanda ve 10'uncu sırada tamamladı. Süper ligde ilk yarı Pazartesi akşamı oynanan 3-2 ev sahibi takımın galibiyetiyle sonuçlanan Osmanlıspor- T.M. Akhisarspor maçıyla tamamlandı. İlk yarıyı Medipol Başakşehir 36 puanla lider olarak bitirirken, önceki hafta EYMS'nin Malatya'da mağlup ettiği Galatasaray 35 puanla ikinci sırada yeraldı.

31 yıllık tarihinde ilk kez bu sezon Süper Lig’de mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik, 7 mağlubiyet alarak 22 puan topladı. Sarı kırmızılılar, ilk yarının son iki haftasında sahasında Galatasaray’ı 2-1, deplasmanda ise Kayserispor’u 1-0 mağlup etti.

Sezonun ilk haftasında sahasında Osmanlıspor’u 3-1 yenerek, lige 3 puanla başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ilk 4 haftada 4 puan topladı. 4’ncü haftada teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın görevi bırakmasının ardından takım iki hafta sportif direktör Ali Ravcı’nın yönetiminde sahaya çıktı.

Sarı kırmızılılar, Ali Ravcı idaresinde 2 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken, 7.haftada takımın başına Erol Bulut geçti.

Erol Bulut ilk maçında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak, ilk teknik direktörlük deneyimine puanla başlamış oldu.

Ligin 8.haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-1 kaybeden sarı kırmızılılar, ligin 9.haftasında sahasında Trabzonspor’u, 10.haftada ise deplasmanda Gençlerbirliği’ni 1-0’lık skorlarla yenerek, iyi bir çıkış yakaladı.

Ligde sonraski 5 haftalık bölümde 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak sadece 2 puan toplayabilen Evkur yeni Malatyaspor, ilk yarının son 2 maçında iyi oyununu aldığı skorlarla süsleyerek, devre arasına 22 puanla girdi.

4 BÜYÜKLERE KARŞI ALDIĞI SONUÇLARLA DİKKAT ÇEKTİ

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında ligin 4 büyükleri olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor karşısında aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

4 büyüklerden sadece Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşan sarı kırmızılılar, Beşiktaş, Galatarasay ve Trabzonspor’u ise sahasında konuk etti.

Ligin 8.haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olan sarı kırmızılılar, Trabzonspor’u 1-0, Galatasaray’ı ise 2-1 yenerken, Beşiktaş’la 0-0 berabere kaldı.

21 GOL ATIP, 24 GOL YEDİLER

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Ligin ilk yarısında rakip ağları 21 kez havalandırırken, kalesinde ise 24 gol görerek, devreye eksi 3 averajla girdi.

Osmanlıspor ağlarına 3, Kardemir Karabükspor ağlarına 4, Göztepe, Kasımpaşa, Bursaspor ve Galatasaray ağlarına 2’şer gol bırakan sarı kırmızılılar, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Antalyaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor’a 1’er gol attı.

Bursaspor’dan 4, Kasımpaşa, Göztepe ve Fenerbahçe’den 3’er gol yiyen Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmalarında ise gol atma başarısını gösteremedi.

İÇ SAHADA 12, DEPLASMANDA 10 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında hanesine yazdırdığı 22 puanın 12’sini iç saha, 10’unu ise deplasmanda aldı.

Sarı kırmızılılar, sahasında oynadığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Sahasında Osmanlıspor, Galatasaray ve Trabzonspor’u mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, Bursaspor, Göztepe ve Medipol Başakşehir’e yenilirken, Antalyaspor, Atiker Konyaspor ve Beşiktaş ile berabere kaldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda ise 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 10 puan topladı. Deplasmanda Gençlerbirliği, Kayserispor ve Kardemir Karabükspor’u mağlup eden sarı kırmızılılar, Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kalırken, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor’a mağlup oldu.

Süper Ligde İlk Yarı sonundaki puan durumu:

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kenen (6 yıl önce)
    SON ÜÇ YILIN PUAN CETVELİNİ GÖRE MALATYASPOR LİGİ 7. SIRADA BİTERECEK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Teknik (6 yıl önce)
    Süper lige yeni çıktılar kötü bir istatistik değil bence inşallah daha iyi yerlere geliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)Malatya Teknik isimli kullanıcı yorumuna
    SÜPER LİGE YENİ ÇIKTILAR DENMEZ! YENİ ÇIKTIK DENİR! NERELİSİN BİLİNMEZ AMA MALATYALI OLMADIĞIN BELLİ OLUYOR?
    0
    0
    Yanıtla