SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS İstanbul'da Galibiyet Arayacak

A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de 40 puanla zirvede yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü İstanbul Vodafone Arena Stadı'nda Altınordu ile oynayacağı karşılaşmayı kazanıp, hem liderliğini sürdürmek hem de yoluna emin adımlarla devam etmek istiyor. Pazar günü saat 18.30'da başlayacak olan karşılaşmayı TRT Spor Kanalı naklen verecek.

Ligin 21’nci haftasında deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında son dakikada bulduğu golle 3 puanı alan ve liderliğini sürdüren sarı kırmızılılar, ligin 22’nci haftasında İstanbul’da, İzmir ekibi Altınordu’yu konuk edecek. Geride kalan iki haftada 6 puan toplayan ve en yakın takipçisi Sivasspor ile arasında 2 puan fark bulunan Malatya ekibi, zorlu karşılaşmadan 3 puan alarak, liderliğini sürdürmenin planlarını yapıyor.

Zorlu mücadeleyi İstanbul Bölgesi’nden A Klasman Hakemi Süleyman Abay yönetecek. Abay’ın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi’nden A Klasman Yardımcı Hakemi Gökmen Olgaç ile Mehmet Yıldırım yapacak.

SAHASINDA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIM

Malatya İnönü Stadı’nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle Denizlispor’dan sonra Altınordu 'iç saha' karşılaşmasını da İstanbul’da oynayacak olan sarı kırmızılılar, taraftarlarının desteğiyle Vodafone Arena’daki avantajını kullanmak istiyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 21 haftada 12 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, 12 galibiyetin 7’sini sahasında elde etti.

Sarı kırmızılılar, sahasında oynadığı 11 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 24 puan toplayarak, sahasında en çok puan toplayan takım oldu.

ALTINORDU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ligde inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyan İzmir ekibi Altınordu, ligin 21’nci haftasında sahasında Adana Demirspor’u 2-1 yenerek, puanını 28’e yükseltti ve Play-Off potasına bir adım daha yaklaştı.

Ligde son haftalarda iyi bir performans ortaya koyan ve çıkışa geçen kırmızı beyazlılar, 21 haftalık dilimde 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

İzmir ekibi, ligdeki 7 galibiyetinin sadece 2’sini deplasmanda elde etti. Kırmızı beyazlılar, deplasmanda oynadığı 11 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet ile 9 puan topladı.

İKİŞER GALİBİYETLERİ VAR

İki takım daha önce 4 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 2’sini Evkur Yeni Malatyaspor, 2’sini ise Altınordu kazandı.

İki takım ilk olarak 2008 yılında Bodrum Turnuvası’nda karşı karşıya geldi. Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Ligin ilk yarısında İzmir’de oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor, defans oyuncusu Sadık Çiftpınar’ın kaydettiği golle 1-0 kazandı. Ligin ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-0 Altınordu’nun üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sezon ligin ilk yarısında İzmir’de oynanan karşılaşmayı Altınordu 1-0 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Gol,gelecek,ismarladim,istanbula,uc,puan Malatyaya,gelecek,liderligimiz,devam,edecek
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Altınordu çok koşan ve hücum hatlarında etkili futbol oynayan genç bir takım.EYMS bu takım karşısında çok dikkatli olmalı ve 90 dk.boyunca hata yapmadan etkili futbol oynamalıdır.Nasıl olsa liderim.Altınordu'yu rahat yenerim derse,maç sonunda hüsranla karşılaşabilir.İzmir medyasına açıklamada bulunan Altınordu T.direktörü EYMS karşısında iddialı ve üç puan alacaklarına inanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizde iddaliyiz. 5 atarız en gollü macimiz olacak.ter atma macimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TUNÇ (7 yıl önce)ibrahiM44 isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah beş atarız heyecanla bekliyorum
    0
    0
    Yanıtla