SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Sezonun Son Maçını Kayseri'yle Oynuyor

0
Güncellendi - 2018-05-18 20:13:53
EYMS Sezonun Son Maçını Kayseri'yle Oynuyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin son haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Kayserispor'u konuk ediyor. hedefsiz iki takımın mücadelesinde iki ekipte sezonu 3 puanla tamamlamak istiyor.

Süper Ligin son haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Cuma günü (bugün)  18.00'da Kayserispor ile Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Evkur Yeni Malatyaspor, son hafta öncesi 40 puanla 10.sırada yer alırken, Kayserispor ise 44 puanla 9.sırada bulunuyor.

Ligde geride kalan 33 haftada 10 galibiyet, 10 beraberlik, 13'de mağlubiyet alarak 40 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, 40 puanın 24'ünü iç sahada aldı.

Bu arada, maça gelecek taraftarlara kulüp tarafından ücretsiz olarak Kekik Kebabı, Pilav, Ayran, Su ve Tatlı'dan oluşan iftar kumanyası verileceği öğrenildi.

Yeni Malatyaspor-Kayserispor karşılaşmasını İstanbul Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Ordu Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Samet Çavuş ile Samsun Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakemi Samet Çiçek yapacak. Manisa Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Koray Gençerler ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapacak.

EYMS 6 HAFTADA 3 BERABERLİK, 3 MAĞLUBİYET ALDI

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 6 haftalık bölümde galibiyeti unuttu. Ligin 27.haftasında sahasında Ankara ekibi Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup eden sarı kırmızılılar, son oynadığı 6 karşılaşmada 3 beraberlik, 3'te mağlubiyet aldı.

Medipol Başakşehir'e deplasmanda 1-0 mağlup olan Evkur Yeni Malatyaspor, 29.haftada sahasında Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 30.haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 3-1'le boyun eğen Evkur Yeni Malatyaspor, 31.haftada sahasında bu kez de Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligin 32.haftasında İzmir ekibi Göztepe ile deplasmanda 0-0 berabere kalan sarı kırmızılılar, 33.haftada ise deplasmanda Galatasaray'a 2-0 kaybetti.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde şuana kadar topladığı 40 puanın 24'ünü iç sahadaki maçlarda aldı.

Sahasında oynadığı 16 karşılaşmada 6 kez rakiplerine üstünlük sağlayan sarı kırmızılılar, 6 karşılaşmada berabere kalırken, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. İç sahada şuana kadar rakip ağları 22 kez havalandıran sarı kırmızılılar, kalesinde ise 19 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray'ı 2-1, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor'u 1-0, Osmanlıspor Futbol Kulübü'nü 3-1, Gençlerbirliği'ni 4-1, Kardemir Karabükspor'u 3-1 mağlup etti.

Evkur Yeni Malatyaspor, 32 haftalık süreçte 10 karşılaşmada berabere kaldı. Sarı kırmızılılar, ligde aldığı 10 beraberliğin 6’sını 0-0, 4’ünü ise 1-1’lik skorlarla aldı.

Deplasmanda 4 karşılaşma 0-0’lık sonuçlarla berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, iç sahada ise 2 karşılaşmada golsüz beraberlik elde etti.

KAYSERİSPOR 6 HAFTADA 1 KEZ GÜLDÜ

Kayserispor, ligde geride kalan 33 haftada 12 galibiyet, 8 beraberlik, 13 mağlubiyet alarak 44 puan topladı ve 9.sırada yer aldı.

Sarı kırmızılılar, 44 puanın 26'sını iç, 182ini ise dış sahada oynadığı karşılaşmalarda topladı.

Deplasmanda 16 karşılaşmaya çıkan Kayserispor, bu karşılaşmaların 5'ini kazanırken, 3'ünde berabere kaldı, 8'ini ise kaybetti.

Kayserispor, oynadığı son 6 karşılaşmada ise 1 kez galip gelirken, 5 karşılaşmayı ise kaybetti. Son altı maçında sadece sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup eden sarı kırmızılılar, deplasmanda Trabzonspor'a 4-0, Medipol Başakşehir'e 3-1, Beşiktaş'a 2-0, iç sahada ise Aytemiz Alanyaspor ile Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-1'lik sonuçlarla mağlup oldu.

DÖRDÜNCÜ RANDEVU

Evkur Yeni Malatyaspor ile Kayserispor tarihlerinde dördüncü kez karşı karşıya gelecek. İki ekibin daha öncesi 3 maçında her iki takımın 1'er galibiyeti bulunuyor.

İki ekip ilk olarak 1998 yılında 3.Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda Kayseri'de oynanan karşılaşmayı Kayserispor 2-1 kazandı.

İki ekibin yolları bu kez Spor Toto Süper Lig'de kesişti. Ligin ilk yarısında Kayseri'de oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor, Khalid Boutaib'in golüyle 1-0 kazandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ile Kayserispor, Süper Lig tarihinde ilk kez bu sezonun ilk yarısında karşılaşırken; kazanan 1-0'lık skorla Evkur Yeni Malatyaspor oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor ligde oynadığı son üç maçta gol atamadı. İlk yarıda 11-14'üncü haftalar arasında dört maçlık kuraklık yaşamışlardı.

Ligde altı maçtır kazanamayan Evkur Yeni Malatyaspor, son galibiyetini Gençlerbirliği'ni 4-1 yenerek almıştı.

Evinde oynadığı son sekiz maçtan 15 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor (4G 3B 1M), sezonun ilk sekiz iç saha karşılaşmasından 9 puan çıkarabilmişti (2G 3B 3M).

Kayserispor ligde dokuz maçtır kalesinde en az iki gol görüyor (toplam 24 gol). Ligdeki son sekiz maçının sadece birini kazanabilen Kayserispor (7M), son dört karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, en son Kasım-Aralık 2016 arasında üst üste daha fazla maç kaybetmişti (5).

Deplasmanda altı maçtır sahadan puansız ayrılan Kayserispor, bu karşılaşmaların beşinde rakip fileleri havalandıramadı.

Bu sezon öne geçtiği maçlarda hiç yenilgi almayan üç takımdan ikisi Evkur Yeni Malatyaspor (12 maçta 10G 2B) ve Kayserispor (17 maçta 12G 5B).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kamil (5 yıl önce)
    Bu takım İn daha maçına gitmem futbol un katili son 5 maçtır hiçbir maçta mücadele yok oyun yok maç bitsin evime gideyim havasındaa
    0
    0
    Yanıtla