SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Sivas'ta 3 Puan Mücadelesinde

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de 25.haftasının açılış mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor, Cuma akşam 20.30'da deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Lig'de geride kalan 6 haftada 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak, yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin ilk yarısında 29 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısına Göztepe'yi 3-2 mağlup ederek, başladı. Sarı kırmızılılar için ligde sonraki 6 haftalık bölüm ise istenildiği gibi geçmedi. Ligin 19.haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan sarı kırmızılılar, 20.haftada sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor, 21.hafta da ise deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Ligin 22.haftasında evinde Beşiktaş'a 2-1 kaybeden Malatya temsilcisi, 23.haftada deplasmanda Çaykur Rizespor'a 3-0, 24.haftada da sahasında lider Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu. Lig'de geride kalan 6 haftalık bölümde galibiyet yüzü göremeyen sarı kırmızılılar, kötü gidişata Demir Grup Sivasspor deplasmanında 'dur' demek istiyor.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı 24 karşılaşmada 9 galibiyet, 7 beraberlik, 8'de mağlubiyet aldı. Ligde aldığı 9 galibiyetin sadece 1'ini ligin ikinci yarısında alabilen sarı kırmızılılar, şuana kadar oynadığı 7 karşılaşmadan 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4'te mağlubiyetle ayrılarak, sadece 5 puan toplayabildi. Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de şuana kadar topladığı 31 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor. Ligde şuana kadar oynadığı 24 karşılaşmada 8 kez galip gelebilen kırmızı beyazlılar, diğer karşılaşmada ise 7 beraberlik, 9'da mağlubiyet aldı. Yiğidolar, 24 karşılaşmada rakiplerine 35 gol atarken, kalesinde 37 gol gördü.

Son iki haftadır karşılaşmalara sakatlıkları bulunan futbolcular nedeniyle eksik çıkan Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor maçında da defans oyuncusu Mina ile kanat oyuncusu Bifouma forma giyemeyecek.

Takımla antrenmanlara çıkan forvet oyuncuları Aboubakar Kamara, Ömer Şişmanoğlu ile sol bek oyuncusu Rahman Buğra Çağıran, teknik direktör Erol Bulut'un şans vermesi durumunda formaya giyebilecek.

Karşılaşma öncesi Demir Grup Sivasspor'da Hugo Vieira, Muhammet Demir ve Arouna Kone'nin sakatlığı bulunurken, Hakan Arslan, Mattias Bjarsmyr, David Braz ve Özer Hurmacı sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Demir Grup Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de üç kez karşı karşıya gelirken, bu maçlarda taraflar birer galibiyet aldı.

Sezonun ilk yarısında Demir Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan maç (4-4), bu sezon Süper Lig'deki en gollü iki karşılaşmadan birisi olurken, Türk futbol tarihinde de en gollü beraberlikler arasında yer aldı.

Süper Lig'de üç maçtır sahadan puansız ayrılan Demir Grup Sivasspor, daha uzun bir yenilgi serisini en son ligden düştüğü 2015/16 sezonunda yaşamıştı.

Süper Lig'in son altı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'dan (iki puan) daha az puan toplayabilen tek takım Kasımpaşa (bir).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Demir Grup Sivasspor (7). Aynı süreçte Evkur Yeni Malatyaspor'dan (5) daha fazla gol yiyen tek ekip ise Sivasspor (7).

Süper Lig'in ilk 24 haftasında oynanan deplasman maçlarında Antalyaspor'un ardından topa en az sahip olan takım Evkur Yeni Malatyaspor (%40,9).

Bu sezon Süper Lig'de rakiplerine 10'ar penaltı ile en fazla penaltı kullanma imkanı veren iki takım Demir Grup  Sivasspor ve Evkur Yeni Malatayspor Yeni Malatyaspor oldu.

Bu sezon Demir Grup  Sivasspor formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Arouna Kone (9), takımının iç sahada kaydettiği son dört golün de sahibi konumunda.

Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son altı golün beşinde (3 gol, 2 asist) Danijel Aleksic'in doğrudan katkısı var.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Ne 3 puanı arkadaşlar. Teknik heyetin Başakşehir maçı öncesi verdiği demeçte (karşı takım oyuncularını övmesi, 1 puan bile alsak çok anlamına gelen söylemleri) korkak bir şekilde umutsuz olarak takımı sahaya sürmesi gibi olacaksa ne sivasa gidilir ne de tv.den maçı canlı izlenir. Oradan sadece fark yenilir gelinir. Erol Bulut.un bu maça takımı ateşlemesinden başka da çaresi yok. 6 hafta boyunca ilk yarıda kazandığın puanlar sayesinde yerini korurken, böyle devam ederse takım düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Yürekli oynamak, kazanma azmi ile sahaya çıkmak gerek...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat yamaci (5 yıl önce)
    Sivas ilk dakikalarda gol bulamayıp, ilerleyen dakikalarda gol bulmak için savunmalarında açık vermeye başlamazsa maçı kazanamayız. Yani zannediyorum herhangi bir rakip karşısında rakip atak yapmaz ise 0-0 biter maç. :) keza bizim takım atak yapmıyor. Hatta son izlediğim maçta orta sahayı geçmekte hayli imtina ettik. Hatta bir arkadaş yazmış, forvette yokmuş takımda. Enteresan ne diyim. Şahanın bir repliği vardı. "ben daha bu takıma ne yapayım. Ben bu takıma 0-0-0 denedim ya. Evet 11 kaleci. İşte bu global futbol anlayışı" :) Defansif futbolun kralı Erol Bulut yorumumu okursa alınmasın lütfen. Takıma ve futbolcuya göre oyun. Yapacak birşey yok. Yine de bu durum; Türkiyenin dilinde olan korkak futbol anlayışı ile Erol Bulut un kendi kariyeri açısından da olumsuz bir intiba uyandırdığı ve bu zevksiz futbolun Malatyasporlu hem futbolcu hem de takım taraftarlarını demoralize ettiği gerçeğini değiştirmez. Saygılar cümleten. Yazarlık tekliflerine halen açığım.:)
    0
    0
    Yanıtla