SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Puanla Dönmek İstiyor

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 29.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü 16.00'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönerek, beşinci sıradaki yerini korumak, Trabzonspor ise evinde kazanarak, çıkışını sürdürmek istiyor.

Süper Lig'de geride kalan 28 haftada 38 puan toplayarak, gol averajıyla beşinci sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, 49 puan toplayan ve dördüncü sırada yer alan Trabzonspor'a konuk oluyor. 29.haftada 20 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak olan karşılaşma her iki takımında hedefleri açısından oldukça büyük önem taşıyor.

28 HAFTADA 38 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de geride kalan 28 haftada 38 puan topladı. Sarı kırmızılılar, 28 haftalık süreçte 10 kez galip gelirken, 8 karşılaşmada berabere kaldı ve 10 karşılaşmayı ise kaybetti.

Ligin ilk yarısında topladığı 29 puana karşın ikinci yarıda 11 haftalık süreçte sadece 9 puan kazanabilen sarı kırmızılılar, 28 haftalık süreçte rakip ağları 38 kez havalandırırken, kalesinde ise 37 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 1 kez galip gelirken, 1 karşılaşmada berabere kaldı ve 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılıların ligde oynadığı son 5 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:

24.haftada Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir: 0-2

25.hafta Demir Grup Sivasspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 2-0

26.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü: 3-1

27.hafta Galatasaray-Evkur Yeni Malatyaspor: 3-0

28.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 1-1

TRABZONSPOR 49 PUAN TOPLADI

Süper Lig'de iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor ise ligde geride kalan 28 haftalık bölümde 49 puan topladı. Karadeniz ekibi, 28 karşılaşmada 14 galibiyet, 7 beraberlik, 7'de mağlubiyet aldı.

Ligde zirve tırmanışını sürdüren bordo mavililer, Evkur Yeni Malatyaspor'un 11 puan önünde dördüncü sırada yer alıyor. Karadeniz temsilcisi, ligde 28 haftalık bölümde rakip ağları 50 kez havalandırırken, ligde şuana kadar en çok gol atan 3 takım içerisinde yer alıyor.

Süper Lig'de ilk yarıda 29 puan toplayan Trabzonspor, ikinci yarıda geride kalan 11 haftada hanesine 20 puan yazdırdı.

Bordo mavililer, Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmada 4 galibiyet, 1'de beraberlik alarak, 13 puan topladı. Trabzonspor'un son 5 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

24.hafta Kasımpaşa-Trabzonspor: 2-2

25.hafta Trabzonspor-Akhisarspor: 2-1

26.Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Trabzonspor: 0-1

27.hafta Trabzonspor-Antalyaspor: 4-1

28.hafta Bursaspor-Trabzonspor: 0-1

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Trabzonspor ile Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de karşı karşıya geldiği üç maçı da ev sahibi takımlar kazandı. Trabzonspor 1, Evkur Yeni Malatyaspor 2 karşılaşmadan galip ayrıldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, tarihindeki en farklı Süper Lig galibiyetini bu sezonun ilk yarısında Trabzonspor karşısında aldı. Sarı kırmızılılar, ilk yarıda rakibini sahasında 5-0 mağlup etti.

Süper Lig'de 6 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, bu sezon ligdeki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor. Bordo mavililer, 6 karşılaşmada 5 galibiyet, 1'de beraberlik aldı.

Süper Lig'deki son 10 maçının 6'sını kaybeden Evkur Yeni Malatyaspor, bu süreçte 1 galibiyet, 3'te beraberlik aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçten önce beş maçlık bir yenilmezlik serisi yaşamış ve 2 galibiyet, 3'te beraberlik almıştı.

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de en fazla başarılı çalım atan takım olurken, Evkur Yeni Malatyaspor ise bu alanda sondan ikinci sırada yer alıyor.

Bu sezon Süper Lig'de en az isabetli pas atan takım Evkur Yeni Malatyaspor olurken, Trabzonspor ise Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından beşinci sırada yer alıyor.

Bu sezon Süper Lig'de duran toplardan en fazla gol yiyen takım Evkur Yeni Malatyaspor. Sarı kırmızılılar, duran toplardan kalesinde 16 gol gördü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Ligin ilk yarısında 9 Kasım 2018'de iki takım arasında Malatya'da oynanan ve ev sahibi ekibin 5-0 kazandığı maçın seremonisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (5 yıl önce)
    hamsileri yenmeden gelmeyin! 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe’den Malatyaspor’a başarılar...
    0
    0
    Yanıtla