SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Transfer İçin Askerden Terhisini Bekliyor

0
Güncellendi - 2019-06-22 00:15:33
EYMS Transfer İçin Askerden Terhisini Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın'ın kadrosunda görmek istediği Alper Potuk ile askerlik sonrası görüşme yapılacağı öğrenildi.

Aytemiz Alanyaspor ile yollarını ayırdıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor’un başına geçen teknik direktör Sergen Yalçın, yönetime transfer listesini sunmuştu. Güçlü ve iyi bir kadro kurmak istediklerini dile getiren Yalçın’ın sunduğu listede Fenerbahçe’de bekleneni veremeyen Alper Potuk da yer alıyor.

Spor Toto Süper Ligi ana şalter olarak gören ancak UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalıp, Türkiye Kupası’nda da yoluna emin adımlarla ilerlemek isteyen Sergen Yalçın’ın Fenerbahçe’nin gözden çıkardığı Alper Potuk’un transfer edilmesini istediği ileri sürüldü. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Alper Potuk’u kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

Kısa dönem asker olan Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, terhis olmasının ardından Yeni Malatyaspor ile transfer görüşmesi yapacak. Alper ile terhis olacağı 28 Haziran'dan sonra masaya oturulacağı öğrenildi.

28 yaşında ve 1,77 metre boyundaki Alper Potuk, on numara pozisyonunun yanı sıra her iki kanatta da oynayabilme özelliğine sahip.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Potuk, 206 kez giydiği sarı lacivertli formayla 17 gol atıp, 28 asist yaptı.

2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Süper Lig’de Fenerbahçe formasıyla iyi bir performans ortaya koyan Alper Potuk, geride kalan sezonda beklentilerin çok uzağında kaldı.

2018-2019 sezonunda 2 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 164 dakika görev alan Alper Potuk, 1 gol atma başarısı gösterdi. Avrupa Ligi’nde 4 karşılaşmada 135 dakika süre alan ve 1 asist yapan Potuk, Süper Lig’de ise 8 karşılaşmada 173 dakika görev alırken gol atma ya da asist yapma başarısını gösteremedi. Potuk, geride kalan sezonda Türkiye Kupası maçlarında ise görev almadı.

Şuana kadar Eskişehirspor ve Fenerbahçe’nin formalarını giyen Alper Potuk, Eskişehirspor formasıyla 126 karşılaşmada 6 gol, 16 asist, Fenerbahçe formasıyla ise 206 karşılaşmada 17 gol, 28 asist yaptı.

Potuk, Spor Toto Süper Lig’de toplam oynadığı 248 karşılaşmada 17 gol kaydedip, 34 de asist yaptı. Alper Potuk; Türkiye A Milli Takım formasını 16 kez giyerken, Türkiye U19, U20, U21 ve Türkiye A2 Milli Takım formalarını da giydi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • BABA (4 yıl önce)
    Elinizde aynı mevkilerde çok yetenekli gençler var, onların önünü kapayıp ayağınıza sıkmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alinir alinmaz ayri konu ama Kim var mesela? Alper potuk ayarında, aynı mevkide oynayan, söyle de bilelim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mücahid (4 yıl önce)
    Bencede batı yerine doğu ve Güneydoğu takımlarında futbolcu almak daha mantıklı
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN MOR (4 yıl önce)
    Fenerden yıllık 3 milyonun üzerinde para alıyor.Ayrılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    alper iyi futbolcu ama yüksek ücreti var maaşı bile yüksek
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (4 yıl önce)
    İşi bitmiş adamları getirmeyin. Bu adam isyanbul çocuğu takımın ahengini bozar. Getirmeyin. Elin aklı ile iş yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (4 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam
    0
    0
    Yanıtla