SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS ve Konyaspor 4'üncü Randevuda

0
Güncellendi - 2019-02-10 20:48:13
EYMS ve Konyaspor 4'üncü Randevuda
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 21.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Aykut Kocaman ile iyi bir çıkış yakalayan Atiker Konyaspor, sahasında kazanıp, iyi gidişini sürdürmek, Evkur Yeni Malatyaspor ise zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek, ligin üst sıralarındaki yerini korumak istiyor.

Süper Ligin 21.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 10 Şubat Pazar günü 13.30’da deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Atiker Konyaspor, Teknik Direktör Aykut Kocaman ile birlikte iyi bir çıkış yakaladı. Yeşil beyazlılar, kendi sahasında taraftarının desteğiyle 3 puanı alıp, çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Ligde son 2 haftada 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet alarak 5 puan kaybeden Evkur Yeni Malatyaspor ise zorlu deplasmandan 3 puan çıkarıp, yeniden galibiyet serisi elde etmek istiyor.

ATİKER KONYASPOR SON 5 LİG MAÇININ 3’ÜNÜ KAZANDI

Atiker Konyaspor, Süper Ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 2’de beraberlik aldı.

Yeşil beyazlılar, son 5.Lig maçında Kasımpaşa’yı 3-2, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u 2-1, Antalyaspor’u ise 2-0 mağlup ederken, Akhisarspor ve Bursaspor ile 0-0’lık skorlarla berabere kaldı.

Atiker Konyaspor, Süper Ligde 20 haftalık bölümde 32 puan topladı. 20 karşılaşmada 8 galibiyet, 8 beraberlik, 4’te mağlubiyet alan yeşil beyazlılar, 27 gol atıp, 21 gol yedi.

Atiker Konyaspor, ligde 20 haftalık bölümde oynadığı 9 iç saha maçında 18 puan topladı. Yeşil beyazlılar, 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet alırken, rakip ağlara 15 gol atıp, kalesinde ise 9 gol gördü.

EVKUR YENİ MALATYASPOR 5 MAÇTA 8 PUAN TOPLADI

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1’de mağlubiyet aldı.

Antalyaspor’u 2-0, Göztepe’yi ise 3-2 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, Bursaspor ve İstikbal Mobilya Kayserispor ile 1-1’lik skorlarla berabere kalırken, Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 20 karşılaşmada 33 puan topladı. Sarı kırmızılılar, 20 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik, 5’te mağlubiyet alırken, 32 gol atıp, 22 gol yedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, 20 haftalık bölümde oynadığı 10 deplasman maçında 12 puan topladı. Sarı kırmızılılar, oynadığı 10 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik, 4’te mağlubiyet aldı. Evkur Yeni Malatyaspor, 10 deplasman maçında 12 gol atıp, 13 gol yedi.

TAKIMLARIN DÖRDÜNCÜ KARŞILAŞMALARI

İki ekip daha önce Süper Lig’de 3 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 1’ini Evkur Yeni Malatyaspor, 1’ini ise Atiker Konyaspor kazanırken, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Geçtiğimiz sezon Süper Ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı ise Evkur Yeni Malatyaspor 1-0’lık sonuçla kazandı.

Bu sezon ligin ilk yarısında Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Atiker Konyaspor 1-0 kazandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Atiker Konyaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de üç kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda taraflar birer galibiyet alırken, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 2’de beraberlik alırken, mağlubiyet yüzü görmedi. Yeşil beyazlılar, bu sezon ki en uzun yenilmeme serisini yakaladı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de son 7 karşılaşmadan sadece 1’ini kaybederken, diğer karşılaşmada 3 galibiyet, 3’te beraberlik aldı. Sarı kırmızılılar, Süper Lig’deki son 7 karşılaşma sadece Fenerbahçe’ye 19.haftada deplasmanda 3-2’lik skorla mağlup oldu.

Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçını kazanan Atiker Konyaspor, tarihinde sadece bir kez bundan uzun galibiyet serisi elde yakalayabildi.

Süper Lig'de çıktığı son dört deplasmanda kalesini gole kapatamayan Evkur Yeni Malatyaspor, lig tarihinde hiç üst üste beş dış saha karşılaşmasında gol yemedi.

Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan iki takımdan biri Evkur Yeni Malatyaspor oldu. Ligde Evkur Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş, ilk yarılarda 16’şar gol buldu.

Aykut Kocaman göreve geldikten sonra Atiker Konyaspor forması giydiği 7 Süper Lig maçında 4 gole doğrudan katkı sağlayan Nejc Skubic, daha önceki 29 karşılaşmada aynı sayıda gol katkısı yapmıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor forması giyen Danijel Aleksic, son 8 Süper Lig maçında 7 gole katkıda bulundu. Sırp on numara 5 gol atarken, 2’de asist yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuz hoca (5 yıl önce)
    Spor yorumcuları çıkışta bulunan Konyaspor'u lig sonunda 2. ve hatta birinciliğe yakıştırırken ;Malatyasporumuzun lafını bile etmek istemiyorlar.Haydi Kaplanlar, o ağızlarına bile almak istemedikleri takım neymiş gösterin!!!!
    0
    0
    Yanıtla