SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Yerli Oyuncularla Başardı

0
Güncellendi - 2017-09-27 03:28:18
EYMS Yerli Oyuncularla Başardı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 6’ncı haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-2 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor’da 7 Türk futbolcu ilk 11’de sahaya çıktı.

Türk futbolunda yabancı sınırlamasının çokça tartışıldığı günlerde Evkur Yeni Malatyaspor’da kadroda büyük bir revizyon gerçekleştirildi. Hakan Çalışkan-Ali Ravcı ikilisinin başında olduğu sarı kırmızılı takım, ligin 6’ncı haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Kardemir Karabükspor karşısına 7 Türk futbolcuyla çıktı.

Ligin 5’nci haftasında iç sahada Bursaspor’a karşı alınan 4-2’lik mağlubiyetin ardından geçtiğimiz hafta içerisinde İnegölspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında ilk 11’de 6 Türk oyuncu sahaya çıkmıştı.

İnegölspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyetin ardından Kardemir Karabükspor deplasmanına giden Evkur Yeni Malatyaspor, sahaya farklı bir 11 ile çıktı.

ALY CİSSOKHO YEDEĞE, GENÇ RAHMAN 11’E

Süper Ligin altıncı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor karşısına farklı bir kadroyla çıktı. Defans hattında Sadık Çiftpınar, ilk lig maçına çıkarken, Mina yedekte maça başladı. Aly Cissokho’da karşılaşmaya yedek başlayanlardandı. Cissokho’nun yerine maça ilk 11’de Rahman Buğra Çağıran başladı.

Fernando Emanuel Dening, hafta içerisinde İnegölspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında 2 gol kaydetmişti. Takımı Kardemir Karabükspor maçına hazırlayan Ali Ravcı ile Hakan Çalışkan, performansından dolayı Dening’e de ilk 11’de yer verdi.

7 TÜRK OYUNCUYLA GELEN ZAFER

Süper Ligin 6’ncı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor sahaya  Ertaç Özbir, Yalçın Ayhan, Khalid Boutaib, Eren Tozlu, Okechukwu Godson Azubuike, Sadık Çiftpınar, Adem Büyük, İssam Chebake, Aytaç Kara, Rahman Buğra Çağıran, Fernando Emanuel Dening on biriyle çıktı.

Kardemir Karabükspor’un 9 yabancıyla mücadele ettiği karşılaşmadan Evkur Yeni Malatyaspor sahadan 4-2 üstün ayrılırken, takımın 3 golü Türk oyunculardan geldi.

Sarı kırmızılıların gollerini dakika 15’te Yalçın Ayhan, dakika 39’da Adem Büyük, dakika 45+2’de Eren Tozlu ve dakika 89’da Khalid Boutaib kaydetti.

Bu hafta Trabzonspor 4, Aytemiz Alanyaspor 3, Atiker Kontaspor 5, Teleset Mobilya Akhisarspor 5, Gençlerbirliği 5, Medipol Başakşehir 5, Fenerbahçe 3, Beşiktaş 3, Demir Grup Sivasspor 3, Göztepe 3, Kardemir Karabükspor 2, Kasımpaşa 2, Kayserispor 4, Bursaspor 3, Galatasaray 2 Türk sporcusunu ilk 11’de sahaya sürdü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • garip (6 yıl önce)
    MALATYASPORUMUZN EN İYİ 11 1-sertaç 2-chebake 3-rahman 4-mina 5-yalçın 6 aytaç 7 dia 8 dening 9 eren 10 adem 11 khalid
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Yabancı futbolcu klass olursa katkı sağlar ama yurtdum futbolcularını dışlamak ihanettir. İstenince oluyor demek ki!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    Rahman buğranın yerine murat akça da oynayabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Yabancı futbolcu olursa üretilen katma değer yurtdışına gider, uzun vadede zarar ederiz en iyisi her zaman yerli futbolcu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Yabancı transferlerinin futbola yabancı olduğu ortaya çıkyor. Şabek yerine Caner kalsaydı masrafa girmemiş olurduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Yerli futbolcuların farkını gördük bu hafta
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar (6 yıl önce)
    Tebrik ediyorum yerli oyunculari
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Transferlerin çoğunun gereksiz isimler olduğu meydana çıktı.bizim gibi takımlarda yabancı oyuncuların bu kadar çok olması takımın ruhunu öldürüyor.Adeta Afrika karması gibi bir takım sahaya çıkıyor.Bu durum hocanında işini zorlaştırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    Sadık lütfen kendini biraz geliştir ya hep hatalı topa giriyorsun Yaptığın penaltıydı benden söylemesi
    0
    0
    Yanıtla