SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'den Elazığsporlu Yöneticiye Sert Tepki

0
Güncellendi - 2017-04-05 15:14:29
EYMS'den Elazığsporlu Yöneticiye Sert Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'nden, İstanbul'da oynanan ve EYMS'nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Elazığspor maçından sonra yaşananlarla ilgili olarak Elazığspor Kulübü Basın Sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara sert tepki geldi.

EYMS Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, aynı zamanda hukukçu olduğu belirtilen Elazığspor yöneticisinin açıklamalarının gafletle söylenmiş sözler ve çirkin olduğu belirtildi.

Gündüz'ün açıklaması şöyle:

"Malumunuz üzere İstanbul da oynadığımız Elazığspor müsabakası sonrası , Malatya Darende de taraftarların karşılaşması sonucu istenmeyen olaylar yaşandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İki güzide camianın taraftarlarının arasında yaşanan bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ederek , yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz.

Bu yaşanan üzücü hadiselerin sonrasında daha doğru yönlendirici ve gerginliği bitirici soğuk kanlı açıklamaların iki camia adına yapılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Elazığ Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıklamalarını takdirle karşılayarak kendilerine teşekkür ediyoruz.

Elazığspor Basın Sözcüsü olduğunu ifade eden Cengiz Gülaç tarafından yapılan açıklamaları ise esefle kınıyoruz.Kendisinin söylediği ‘Bizden yaralanan yok, Malatyaspor taraftarlarından 17 kişi yaralanmış’ sözünü bir kahramanlık edasıyla anlatmasını ise bir anlık gafletle söylediğine inanmak istiyoruz.Bunu alınan mağlubiyetin hezeyanı ve tahribatı ile söylediğini düşünüyoruz. Saha sonuçları her ne olursa olsun bir Elazığlı veya Malatyalı vatandaşımızın burnunun kanamasını hiçbir şampiyonluğa değişmeyiz.

Kendisini yönetici olarak gösteren bu arkadaşın Futbol camiasına yeni girdiğini düşünerek bu durumlardan bir yöneticinin ‘gurur’ duymaması gerektiğini, aklı selim Elazığlı Spor Camiasının önde gelen kişilerinin bu zat ı uyarması gerektiği, uyarıları kabul etmemesi halinde ise bir daha mikrofon önüne çıkartılmaması gerektiği kanaatindeyiz.Anladığımız kadarıyla kendisi mikrofonu ve kamerayı görünce abandone olup otokontrolünü kaybetmektedir.Biz aynı coğrafyanın insanları olarak her zor durumda birbirinin yanında olan iki kardeş şehir olduğumuzu ve kendilerinden 90 km ötedeki şehrin düşman değil Malatya olduğunu ve bu düşmanca söylemlerden bir an önce uzaklaşması gerektiğinin hatırlatılması gerekmektedir. Özellikle kendileriyle gurur duyduğumuz Türk Milletinin Şerefli kolluk kuvetlerini suçlayıcı açıklamalarını ise Vatansever Elazığlı vatandaşlarımızın da kabul etmeyeceğini çok iyi biliyoruz.

Bununlada yetinmeyen ve Hukukçu olduğunu öğrendiğimiz bu zat’ın Kulübümüzün Teknik sorumlusu İrfan Buz hakkında söylediklerini ise ‘KİŞİ KENDİNDEN BİLİR’ sözü ile açıklayarak kendisine iade ettiğimizi belirtmek isteriz.Bu söylemler Bir spor adamına yakışmamakla beraber eğer bir hukukçu ise bunun bir suç olduğunu bilmesi gerekmektedir. Elazığspor gibi büyük bir spor camiasının Basın Sözcülüğünu beceremediği gibi Hukuk adamı olmayıda beceremediği aşikardır.

Teknik Direktörümüz İrfan Buz’un Yeni Malatyaspor’un başında Elazığspor Kulübüyle karşılaştığı 3 maçtanda galip ayrılması ve bu galibiyetler sonrasında haklı sevincini taraftarlarımızla beraber paylaşması kadar normal bir durum yoktur. Hocamıza yöneltilmiş olan bu hakaretleri Bu ‘Basın Sözcüsü’ arkadaşa aynen iade ediyoruz. Kendisinin bu saatten sonra yapabileceği en mantıklı iki davranış vardır. Öncelikle Malatyaspor Camiasından ve Teknik Direktörümüzden özür dilemesi gerekmektedir.

Malatyaspor camiası olarak değerli Elazığspor camiasını tenzih ederek bu şahsı bir daha muhatap olarak kabul etmeyeceğimizi belirtmek isteriz.Bu dost ve kardeş iki şehrin insanlarını birbirine düşman etmeye ve ortalığı germeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz bu çirkin açıklamaları Elazığspor Yönetimine ve Elazığspor camiasına maletmemekle beraber , Tüm Malatya spor camiasını soğuk kanlı olmaya davet ediyoruz."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ali Gakgo (6 yıl önce)
    Ne Mutlu TÜRK'üm, Ne Mutlu ELAZIĞ'lıyım! Haklı haksız kim sorgularsak bu ikilem ortada kaynar gider. Boş verin onu bunu, ELAZIĞ'lı Gakgo olarak Malatya'lı gardaşlara başarılı, sağlıklı mutlu günler ve sezonlar diliyorum. TÜRK IRKI SAĞOLSUN!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumalidogru (6 yıl önce)
    Malatyalu olarak gurur duyuyorum doğunun yıldızı süper ligde başarılar dilerim elezize yerinde başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Evet bir malatyalı olarak tekrar bu şehrin insanı olduğum için gurur duydum. Allah'a şükür ne vekillerinin, ne de malatyaspor yönetimimiz de bu tür kalitesiz insan yoktur. Biz adam olmak için yaşıyoruz. Sonunuz D.Bakir gibi olacak silinip gideceksiniz. Altı üstü bir maç oynandı ve bitti. Seneye de sen kazanırsın. Olur biter. Bu sözlerim Malatya'ya saldıran sonra yalan suçlamalarda bulunanlara.. Yol kesmek , pusu kurmak, ne delikanlıliga yakışır ne de adamlığı... Siz bizim yanımızda her zaman eziksiniz ezik olmaya da devam edeceksiniz. Bunu kabul edeceksiniz. Eziklikten kastım hic bir zaman 4 4 lük bir şehrin insanı gibi olamayacaksınız. Şu iki yoneticinin aciklamalari bile kimin daha üstün olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi siz iki adam dovduk diye sevinmeye ve alt larda surunmeye devam edin. Biz de büyümeye, gelişmeye ve seneye super ligde oynamanin hesaplarını yapalım. Şunu da unutmayın en büyük eğlencemiz oldunuz kaç senedir. Vura vura biz usandık. Seneye size kalırsanız tff 1.ligde başarılar. Siz küçük şeylerle avundukca biz büyümeye devam edeceğiz. Biz malatyaliyiz. Biz doğunun kralıyiz. Siz bizi izlemeye devam edin. O yorumları yapan yoneticinizi de birazcık azad edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    geri kafalı bir zihniyete karşılık aydın ileri görüşlü bir zihniyet tebrik ederim y.malatyaspor yönetimi...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (6 yıl önce)
    elazığ tarafı mağlubiyeti unutturmak için gündem değiştiriyor.. olayları başlatan elazığlı futbolcu tedbirli olarak pfdkya sevk edilmeli ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır..
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (6 yıl önce)
    ben olayın olduğu gün darende hulusi efendi devlet hastanesindeydim bir uzman çavuş ve birde yaralı olarak elağzı lı bir arkadaşı getirdiler inanın hiç bir vatandaş o kardeşimize hiç bir söz lafda bulunmadı olay esnasında 2 çocuk 14 yaşlarında malatya formalarıyla bisiklet kazası geçirmişler tesadüfya yaralı askerimizle yaralı Elazığlı arkadaş geldiğinde onlarda geldi ve malatya taraftarı diye lanse edildi istenmeden sonra bu çocukların üzerinden pirim yapıldı Elazığlı kardeşlerimiz kahramanlık edalarıyla sanki vatan kurtarmış gibi sevinmeleri çok üzücüydü benim memleketimin itine bile zarar gelmesini bir türk vatandaşı olarak istemem heleki bu bir oyunsa vatanımda okadar hain it varki biz malatya ve elazığ kapı gibi doğunun kalesiyiz bizi böyle enpoze ederek fitne ekiliyor istenmeden cahillik kötü bit hal gerçekden malatya ve elazığ tarafından yapılan sağ duyu açıklamaları tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrik ederim kardeşim olaylara tarafsız yaklaşmıssın hele ükenin dört tarafı fitne ie çevriliyken bu tür provakasyonlara gelmemeli.daha sakin olmalıyız.bu arada bu güzide kulüplerde yönetici ve teknik personelin dahada dikkat etmesi lazım çünkü bunlar gidici ama şehirler vede kulüpler kalıcıdr.İrfan hocanın ömrü sezon sonuna kadardır kader ne gösterir bilinmez belki ileride yolu Elazığa veya başka bir takıma düşer pozisyonu kötü durumda olur.onun için daha aklı selim davranması ve duygularını kontrol etmesi gerekirdi.toyluğuna ve geçmişte hiç bir başarısı olmadığına vermek gerekir ama her iki kulubün yöneticilerinin tekrr bir araya gelmesi ve bu tür hasımane söylemleri bitirmesi gerekir diye düşünüyoru prokatif açıklamaların hangi kulüpten gelirse gelsin kınıyorum sırf futbol yüzünden bu güzide iki şehri düşman etmesinler.Maalatya Spora da süer ligde başarılar dilerken aynı başarıyıda gelecek sezon Elazığ spora diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Elazığ tarafının açıklamalarına ve Malatya tarafının açıklamalarına bakınca ne kadar büyük olduğumuzu yeniden gördüm. Bir taraftan kin dolu nefret mesajları öteki tarafta son derece soğukkanlı ve alttan da mesajı veren açıklamalar. Gerçekten tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (6 yıl önce)
    Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yapılan bombalı saldırı da oradaydım. Elazığ Belediyesinin tahsis ettiği belediye otobüslerinden birine atlayıp, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine "kan vermeye" gitmiştim. Patlamadan sonra Elazığa ilkyardım anlamında Ambulans ve Afad araçlarını ilk gönderen şehir Malatya olmuştu. Orada ağır yaralanan birkaç Elazığlı vatandaşımız Malatya Turgut Özal Tıp Merkezine tedavi amaçlı olarak acilen getirilmişti. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Elazığ ve Malatyanın et-tırnak misali ayrılmaz bir bütün olduğunu hatırlatmak isterim. Düşmanlığı tırmandırmak istercesine zor zamanları unutup, böylesine kışkırtıcı tavırlar sergileyenleri esefle kınıyor, bizi dost bilen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim çok değerlisiniz benim için. Elazığ'a yolun düşerse evim, aracım ve şahsım her daim hazırdadır. Gakgoş merttir, misafirperverdir, vatanseverdir. Puşt her yerde azınlıktadır
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (6 yıl önce)
    adamın söylemi ne kadar çirkin. diyorki: malatyadan 17 yaralı var, çok şükür bizim yaralımız yok... sanki muharebeden çıkmış ta karşı tarafı düşman kuvvetleri gibi görüyor..... vay be millet olarak ne günlere düştük. halbuki malatya ve elazığ milliyetçi ve vatanseverlerin kalesi olan yerlerdir. elazığlıları da seviyoruz. bütün ülkemizi de seviyoruz. saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)suat isimli kullanıcı yorumuna
    Ben de o yazıları okurken tüylerim diken diken olmustu. Gerçekten çok talihsiz açıklamalar...
    0
    0
    Yanıtla
  • 23 (6 yıl önce)
    Bir Elazığlı olarak Malatya sporu tebrik ediyorum ve istiyorumki süper lige çıkar Elazığlı bir kaç kendini bilmez holiganlardan dolayı bütün elaziga mal etmeyiniz en zor günümüzde Malatya halkı yanimizdaydi başarılarının devamını diliyorum inşallah çıkarsınız süper lige
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (6 yıl önce)
    Malatyaspor yönetimini tebrik ederim. Bir kez daha malatya'mızın büyüklüğünü gösterdik bu yerinde ve ölçülü açıklamayla... bize, malatyalıya yakışan budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    her iki taraftarın holiganlarına anlarlarsa bir mesaj: geçen tff 1. lif facebook sayfasında bu konuyla ilgili yorumlar yapılırken birbirlerine hakaret eden malatya ve elazığlıları görüp sevinerek yorum yapan vanlı ve pkklı biri aynen şunu yazmış: bırakın birbirlerini yesin ş....ler. sözde milliyetçi malatya ve elazığlı taraftarlara duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Çok güzel bir açıklama, tebrikler. İrfan hocanın 70 metre koşmasını kafaya takmışlar, enteresan. Mourinho'nun geçmişte şampiyonlar ligi arenasında yaptığı sevinç koşusunu da herkes hatırlar. Fatih hoca da GS'ı başında iken bir kez agresifliği konusunda eleştirildiğinde "hakkımızı savunmayacak mıyız" şeklinde tepki vermişti. Elazığspor'un istediği İrfan hocanın kenarde sessiz sakin oturması mı acaba? Başımızda Yılmaz Vural olsa aynı tepkiyi verirler miydi acaba merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • alper (6 yıl önce)
    malatyaspor camiası böyle bi açıklama yerine elaziğspor camiası gibi bir acıklama yapsaydı olayların önünü kim alacaktı.2 milliyetci komsu sehri birbirine düşman etmeye kimsenin hakki yok kimse kusura bakmasın ülke olarak zor günlerden gecerken bu olaylar ne malatya ne elazığa yakişmadı..biz birlikte güzeliz.rekabet olacak lakin insanlari öldürürcesine değil orda Allah korusun bırıne bişey olsa kım verecektı hesabını yakışmadı bizlere..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Elazığ ile komşu olmaktan ziyade akraba olmuşuz artık bu tür insanlara prim verilmemesi bu yolda gitmek isteyenleride hem Malatyalılar olarak biz hemde Elazığlı kardeşlerimiz aramızdan ayıklamalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • M..Ü.D (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Eyvallah Murat kardeşim aynen katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali ak (6 yıl önce)
    Bir Elazığlı Olarak Malatya sporumuzun Yanıdayız Ve Başarılar Diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Bizler Malatyalıyız. İşte yazıda da anlaşılacağı gibi biz bu düşüncelere sahibiz.İçimizde kin ve nefret olmaz. Sorunları aklı selim düşünerek çözüm yoluna gideriz. EYMS Basın Sözcüsü Erdal Gündüz e teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla