SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin 2. Yarıda Deplasman Galibiyeti Yok

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında deplasmanda galibiyet elde edemedi.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ilk yarıda 29 puan toplarken, ikinci yarıda geride kalan 12 haftada sadece 9 puan kazanabildi.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 29 haftada 10 galibiyet, 8 beraberlik, 11'de mağlubiyet alırken, bu süreçte 38 puan topladı.

Ligi ilk 6 içerisinde tamamlamak isteyen sarı kırmızılılar, 38 puanın 13'ünü deplasmanda toplayabildi. Spor Toto Süper Lig'de şuana kadar 15 deplasman maçına çıkan Evkur Yeni Malatyaspor,bu karşılaşmaların 3'ünü kazanırken, 4'ünde berabere kaldı ve 8'ini ise kaybetti. Sarı kırmızılılar, 15 karşılaşmada rakip ağları 14 kez havalandırırken, kalesinde ise 24 gol gördü. Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda ligin ilk haftasında Göztepe'yi 3-1, 11.haftada Aytemiz Alanyaspor'u 1-0, 15.haftada ise Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup etmişti.

İKİNCİ YARIDA DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNEMEDİLER

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında deplasman maçlarında galip gelemedi. Sarı kırmızılılar, son olarak 29.haftada deplasmanda Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçmesine karşın sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, deplasmandaki 3 galibiyetin tamamını ligin ilk yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında deplasmanda 17 haftalık bölümde oynadığı 9 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 12 puan toplamıştı.

Sezonun ikinci yarısında şuana kadar 6 deplasman maçı oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda galip gelme başarısını gösteremezken, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 6 deplasman karşılaşmasında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Malatya ekibi, dış sahada oynadığı son 7 maçta da galibiyete hasret kaldı. Sarı kırmızılılar, Süper Lig’in 15. haftasında dış sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 yendiği maçtan sonra çıktığı 7 deplasman müsabakasında 2 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda Bursaspor (1-1) ve Atiker Konyaspor (1-1) ile berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (3-2), Çaykur Rizespor (3-0), Demir Grup Sivasspor (2-0) Galatasaray (3-0) ve Trabzonspor'a (2-1) yenildi. Son 7 deplasman maçında 5 kez gol sevinci yaşayabilen Malatya ekibi, kalesinde 15 gol gördü.

Sarı kırmızılıların bu sezon dış sahadaki 15 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

1.hafta Göztepe: 1-3

3.hafta İstikbal Mobilya Kayserispor: 0-0

5.hafta Beşiktaş: 2-1

7.hafta Medipol Başakşehir: 1-1

9.hafta MKE Ankaragücü: 1-0

11.hafta Aytemiz Alanyaspor: 0-1

13.hafta Kasımpaşa: 3-0

15.hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 1-3

17.hafta Bursaspor: 1-1

19.hafta Fenerbahçe: 3-2

21.hafta Atiker Konyaspor: 1-1

23.hafta Çaykur Rizespor: 3-0

25.hafta Demir Grup Sivasspor: 2-0

27.hafta Galatasaray: 3-0

29.hafta Trabzonspor: 2-1.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kadir (4 yıl önce)
    oynaması gereken oyuncular kulübede oynamaması gerekenlerde klübede olursa bence normal. bencil bifuma nedir yaa her maçtta aynı bunun kulağı çekilmiyormu.. başakşehir rize maçında visca bencil oynadığı için emre belezoğlu soyunma odasında resmen fırçalıyor. erol hoca neden göz yumar anlamış değiliz.. son beş haftada şu pererayı artık ilk onbirde görelim
    0
    0
    Yanıtla