SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Avrupa Ligi'nde İlk Maçı 25 Temmuz'da

0
Güncellendi - 2019-05-31 19:52:50
EYMS'nin Avrupa Ligi'nde İlk Maçı 25 Temmuz'da
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligde 2018- 2019 sezonunu 47 puanla 5'inci sırada bitiren, Galatasaray'ın hem lig şampiyonluğunu hem de Ziraat Türkiye Kupası'nı alması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde eden Evkur Yeni Malatyaspor'un, bu lige 2. eleme turundan itibaren katılacağı bildirildi.

2 TAKIM ŞAMPİYONLAR, 3 TAKIM AVRUPA LİGİNDE..

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak, 2. olan Medipol Başakşehir ise Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için 3. ön eleme turundan itibaren eleme maçları oynayacak ve bu elemeleri geçebilirse Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Beşiktaş, Trabzonspor ve Evkur Yeni Malatyaspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacaklar. Lig 3'üncüsü Beşiktaş lige eleme maçı oynamadan direkt katılırken, lig 4'üncüsü Trabzonspor 3. eleme turunda bu kupaya dahil olacak. Lig 5'incisi Evkur Yeni Malatyaspor ise 2. eleme turundan itibaren Avrupa Ligi'ne maçı oynayacak.

Avrupa Ligi'nde ön eleme maçları 27 Haziran, 1. tur eleme maçları 11 Temmuz, 2. tur eleme maçları 25 Temmuz, 3.tur eleme maçları 8 Ağustos'ta oynanacak. Bu turları geçen takımlar 22 Ağustos'ta play-offta karşılaşacaklar ve play-offu geçen takımlar da 19 Eylül'de başlayacak olan Avrupa Ligi'nde yeralacaklar.

Evkur Yeni Malatyaspor, Avrupa Ligi 2. eleme turu için ilk maçını 25 Temmuz'da oynayacak.

Evkur Yeni Malatyaspor, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçından önce, bu turda oynatabileceği kadroyu en geç 19 Temmuz 2019 Cuma gününe kadar UEFA'ya bildirmek zorunda. EYMS, bu turu geçerse ve yeni transferleri de kadroya dahil edebilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    Tarihimiz de ilk defa UEFA ya gittiğimiz sene ligden düştük. İnşallah tarih tekerrür etmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    kongre ne oldu arkadaşlar, bir o hallolsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    ne oluyor ya yine olumsuz konuşanlar çıktı ya birde bi durun bekleyin sabredin hep üzerine koyarak giden takıma bir günde olumlu yorumlar yapın sonra utanıyorsunuz yazdıklarınızdan
    0
    0
    Yanıtla
  • erdoğan (4 yıl önce)
    Hele herkes iyi futbolcuları seçip alsın teknik adamları alsın EhhMalatya da uyduruk kıydıtırık birini bulacak illaki bu sezon var ya küme düşmemek için kıçımızı yırtacağız aha burda söylüyorum Avrupa filan göstermelik mecburiyetten oraya gideceğiz adil gevrek temlikesini satsa bu kadar reklamını yapamazdı kaç kişi tanırdıama şimdi Dünya tanıyacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (4 yıl önce)
    Teknik direktör için ne bekliyorsunuz sayın başkan ve yönetim. Sezonu en erken biz açıcaz yine en hantal transfer dönemi bizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce seçimi yapsın kendini bir garantiye alsın adam ondan sonra transfer elbet olur geç olsun güç olmasın önce can sonrası malum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (4 yıl önce)
    11 temmuza kadar bırakın hazırlanmayi teknik hoca ve transferlerin bitecegine inanan var mı başkanin da UEFA katılmayı çok istediğini pek zannetmiyorum son 2 maçlardan belliydi tamamen şans idi bazı arkadaşlar kızıyor ama şu gerçek ki Erol hocanın dediği gibi baskanda gram vizyon yok hakkimiza hayırlısı olsun Malatya mız ligden düşmesin yeter..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı (4 yıl önce)
    Her sene olduğu gibi çok geç kalınıyor. Bile bile 2. Ön elemeyi geçemeyeceğimizin göstergesidir. Bakın Beşiktaş ve Başakşehir hemen yeni Teknik Direktörleriyle anlaştılar. Sezon içinde yeni alınacak Teknik sorumlu ve futbolcular İçin çalışma yapan herhalde kimse yoktur. Avrupa’yı bilen Tayfun Hoca ayarında birisi seçilmesi çok önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    bizim başka o tarihe kadar daha teknik direktörle bile anlaşamaz. kaldı ki birde kadro kuracaklar... :(((
    0
    0
    Yanıtla