SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Hesabı Yeniden Çıkışa Geçmek

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin altıncı haftasında 22 Eylül Cumartesi günü Evkur Yeni Malatyaspor ile Çaykur Rizespor, Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Her iki takımda karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Süper Ligin altıncı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. 22 Eylül Cumartesi günü 13.30'da Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma her iki takım için büyük önem taşıyor.

5 HAFTADA 7 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet alarak 7 puan topladı.

Spor Toto Süper Lig’e güzel bir başlangıç yapan Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan son 3 haftada galibiyet alamadı. Sarı kırmızılılar, 4 haftalık bölümde 7 puan toplayabildi.

Ligin ilk haftasında deplasmanda İzmir ekibi Göztepe’yi 3-1, ligin ikinci haftasında ise sahasında Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek, ilk iki haftada 6 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, sonraki 3 haftada hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Ligde oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 5 haftalık bölümde 7 puan topladı. Ligde geride kalan 3 haftada galibiyet alamayan sarı kırmızılılar, 3 karşılaşmada 1 kez berabere kalırken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti. Ligin üçüncü haftasında deplasmanda Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, dördüncü hafta sahasında Atiker Konyaspor’a 1-0, beşinci haftada ise deplasmanda Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu.

GOL YOLLARINDAKİ SORUNU AŞMAK İSTİYORLAR

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 5 hafta sonunda rakip ağları 5 kez havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Fenerbahçe ve Kayserispor karşılaşmalarında kalesini gole kapatan Evkur Yeni Malatyaspor, 3 maçta ise kalesinde 4 gol gördü. Sarı kırmızılılar, Göztepe ağlarını 3, Fenerbahçe ve Beşiktaş ağlarını ise 1’er kez havalandırdı.

Lig’de gol attığı 2 karşılaşmayı kazanan Evkur Yeni Malatyaspor, sadece Beşiktaş karşılaşmasından yenik ayrıldı.

5 HAFTADA GALİBİYETLERİ YOK

Spor Toto Süper Lig'e geçtiğimiz sezon yükselen Çaykur Rizespor'da ise işler iyi gitmiyor. Karadeniz ekibinde istenen sonuçların alınamaması nedeniyle İbrahim Üzülmez ile yollar ayrılırken, takımın başına Okan Buruk getirildi.

Çaykur Rizespor, ligde geride kalan 5 haftalık süreçte 3 beraberlik, 2'de mağlubiyet aldı. Mavi yeşilliler, 3 beraberlikle birlikte topladığı 3 puanla ligin son sıralarında yer alıyor.

Karadeniz ekibi, ligde 5 haftalık bölümde Akhisarspor ve Bursaspor ile 1-1, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile 0-0 berabere kalırken; Kasımpaşa'ya 3-2, Antalyaspor'a da 2-1 mağlup oldu.

İSTATİSTİKLER NE EDİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ve Rizespor ilk kez bir Süper Lig maçında karşı karşıya gelecek.

Ligde üç maçtır kazanamayan Evkur Yeni Malatyaspor, önceki üç karşılaşmada 1 galibiyet, 2'de mağlubiyet aldı.

Çaykur Rizespor bu sezon ligde henüz galibiyet alamadı. Ligde 3 beraberlik, 2'de mağlubiyet alan mavi yeşilliler, bu karşılaşmaların üçünde öne geçen taraftı.

Evkur Yeni Malatyaspor ligdeki son iki maçını kaybetti; Süper Lig'de daha önce üç maçlık bir mağlubiyet serisi yaşamadılar. Sarı kırmızılılar, son iki maçta Atiker Konyaspor'a sahasında 1-0, Beşiktaş'a ise deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'dan (4) daha az gol yiyen tek takım Medipol Başakşehir (3).

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon ligde en az korner kullanan takım (16).

Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de maçların son 15 dakikalarında en fazla gol yiyen takım (4; Aytemiz Alanyaspor ve Demir Grup Sivasspor ile eşit).

Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de en fazla sahipsiz top kazanan takım (308); onları Evkur Yeni Malatyaspor takip ediyor (299).

Çaykur Rizespor'un bu sezon ligde attığı beş golün üçünde Braian Samudio'nun doğrudan katkısı var (bir gol ve iki asist).

EvkurYeni Malatyaspor'un bu sezon ligde attığı beş golün üçünde Daniel Aleksic'in direkt katkısı var (iki gol, bir asist).

Khalid Boutaib, Süper Lig'in ilk beş haftasında en fazla ikili mücadele kazanan isim oldu (44).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mantık (5 yıl önce)
    Çok tehlikeli bir maç.Takım iyi konsantre olmaz akıllı oynamazsa Rize ilk galibiyetini alır.Bu lig de bir puan dahi çok kıymetli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Günpınarlı (5 yıl önce)
    YA İYİ ŞEYLER SÖYLEYİN YA DA SUSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih kurt (5 yıl önce)
    bu gidişle hayal çok kötü karanlık günler bekliyor seri mağlubiyetler devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Rizeyede yenilirsek Erol hoca nın varlığı tartışılır.Bizi sıradan bir Anadolu takımı olarak görüp canım 2 galibiyet neyine yetmez gibi aşağılanmalara hiç tahammül edemeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Böylesi öaçlar riskli maçlar. Normalde kağıt üzerinde favoriyiz ama .malum bahis şirketleri futbolumuzun içine iyice sızdı. umraım kazanırız.
    0
    0
    Yanıtla