SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Kupanın 5. Turundaki Rakibi

0
Güncellendi - 2017-11-02 16:36:23
EYMS'nin Kupanın 5. Turundaki Rakibi
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu Kura Çekimi bugün TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı. Evkur Yeni Malatyaspor’un 5.eleme turundaki rakibi, eski teknik direktörü İrfan Buz'un başında bulunduğu Osmanlıspor Futbol Kulübü oldu.

Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve kulüp temsilcileri katıldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. turunda, 4. turdan gelen 27 takımın yanı sıra 2016-2017 Sezonu ZTK Şampiyonu Atiker Konyaspor ile geçen sezon sonunda Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan Beşiktaş A.Ş., Medipol Başakşehir, Fenerbahçe A.Ş. ve Galatasaray A.Ş. olmak üzere toplam 32 takım mücadele ediyor. Müsabakalar çift maç eleme usulüne göre oynanacak. İlk maçlar 28, 29 ve 30 Kasım, rövanşlar ise 12, 13 ve 14 Aralık 2017 tarihlerinde oynanacak.

Kura çekimi öncesinde tüm takımlara başarı dileyen TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez'in Hakkari Şemdinli'de şehit düşen asker ve güvenlik görevlilerimizi anarak başladığı konuşması şöyle: "Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu kura çekimi için gelen değerli kulüp temsilcileri ve yöneticilerine hoş geldiniz diyorum. Hem şahsım hem de Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu adına tüm takımlara başarılar diliyorum. Maalesef bugün Hakkari'de şehitlerimiz var. Onları yad ederek, futbol camiası adına üzüntülerimizi belirterek konuşmama başlamak istiyorum. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Eğer biz spor yapabiliyorsak, spor yaptırabiliyorsak onlara çok şey borçluyuz. Mekanları cennet olsun. Bilindiği gibi bu turda 32 takım mücadele ediyor. Türkiye Kupası TFF tarafından çok önemseniyor. Tüm liglerin 5. turda temsil edilmesinin futbol adına bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Süper Lig takımlarının, TFF 1, 2 ve 3. Lig takımlarının, BAL'dan bir amatör takımın olması beni üniversite yıllarıma götürdü. İngiltere Kupası'nda bir amatör takımın en üst ligden takımı elemesini siyah beyaz yayınların olduğu dönemde TV'den izlemiş ve çok etkilenmiştim. Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF olarak umduğumuz hedefe ulaştığımızı düşünüyorum. Eksiklerimiz varsa hep beraber tamamlayacağız. Biz TFF olarak ciddi düşünceler içerisindeyiz. Ama bu sadece TFF'nin düşüncesi ile olmaz. Değerli kulüplerimizin, futbolcularımızın, hakemlerimizin katkısı ile olur. Bilhassa Türkiye'de futbolun bir yere gelmesi adına tüm paydaşların bu hedefe kilitlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hak edenlerin başarılı olacağı bir turnuva temenni ediyoruz. Ziraat Bankası'na, Turkuvaz Medya Grubu'na spora gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Bütün maçlar daha önceki turlarda olduğu gibi İddaa bülteninde yer alacak. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na da teşekkür ediyoruz. Hak edenin kazandığı, seyir zevki güzel, Türkiye'yi heyecana sürükleyen güzel bir turnuvanın devam etmesi temennimizdir."

Daha sonra kura çekimine geçildi. 3.Tur’da İnegölspor’u deplasmanda 2-0, 4.Tur’da ise yine deplasmanda Ofspor’u 3-1 yenerek, adını 5.Tur’a yazdıran Evkur Yeni Malatyaspor’un 5.eleme turundaki rakibi Osmanlıspor Futbol Kulübü oldu.

5.Tur’daki eşleşmeler şöyle:

Galatasaray - Sivas Belediyespor

Karabükspor - İstanbulspor

Osmanlıspor - Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa - Boluspor

Adanaspor - Bursaspor

Orhangazi Belediyespor - Antalyaspor

Kayserispor - Eyüpspor

Kars 36 Spor - Gençlerbirliği

Kahramanmaraşspor - Başakşehir

Giresunspor - Alanyaspor

Fenerbahçe - Adana Demirspor

Ankara Demirspor - Akhisarspor

Sivasspor - Bucaspor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Trabzonspor

Batman Petrolspor - Konyaspor

Beşiktaş – Manisaspor.

Yeni Malatya Gazetesi- tff.org.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Hic sorun degil osmanli spor iyi bir takim Malatya osmanliyi elerse sözde saglam olan Ordada kacar nere gider o beli olmaz Suriye k irak hic beli olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Geçen sezon süperligde mücadele eden 15 takım artı Tff 1.Lig şampiyonu Sivasspor ilk 16 da seribaşı oldukları için bizim de Onlardan biri ile eşleşecektik Osmanlıspor çıktı kupa da gideceğimiz yere kadar gitmeliyiz Malatyasporumuz a başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Türkiye Kupası 5.turunda Osmanlıspor karşısında Malatyasporumuza başarılar dilerim.İşin ilginç yanı diğer süperlig takımlarına eşleşmede alt liglerde mücadele eden takımlar düşerken bir tek Yeni Malatyasporumuza süper lig ekibi düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • İkinci torbadaki tek süper lig takımı olduğumuz için olabilir, bu şartlarda çekilebilecek en iyi kuraydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük takım olduğumuz buradan da belli.:))
    0
    0
    Yanıtla