SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ezanı Güzel Okuma Kursu

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:20:24
Ezanı Güzel Okuma Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde görev yapan imam hatipler ve müezzin kayyımlar için düzenlenen ezanı güzel okuma kursu tamamlandı.

Kale İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen ve yaklaşık 1 ay süren kursa 15 din görevlisi katıldı.

Kursu başarıyla tamamlayarak katılım belgesi alan kursiyerler, ilçe müftülüğünde düzenlenen kapanış programında çeşitli makamlarda ezan okudu.

Kale İl Müftüsü Abdullah Bekiroğlu, programda yaptığı konuşmada, kursun katılımcılar açısından verimli geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim din hizmetinde ezanın rolü diğer alanlara nazaran biraz daha fazladır. Çünkü ezan-ı Muhammediye'yi camiye gelen gelmeyen, inanan inanmayan insanlar da dinliyor. Dolayısıyla bizim din hizmetinde en etkili aracımız ezandır. Ezanların kulağa hoş, gönle huzur verecek bir seda ve makama okunması gerek."

Bekiroğlu, kursun düzenlenmesinde emeği geçen İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kamiloğlu, vaiz Hüseyin Vuruşkan, Güneyce Camisi imamı Mehmet Kılıç ile Battalgazi Kernek Camisi imamı Yusuf Çalik’e teşekkür etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız