SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ezber Bozan Araştırma...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:34
Ezber Bozan Araştırma...
A- A+ PAYLAŞ

Uzmanlara göre, ideal besin dengesini korumak için meyve ve sebzelerin kapalı ortamlarda tutulmaması gerekiyor.

Meyve ve sebzeleri buzdolabında saklama devri tarih olabilir.

Çünkü uzmanlara göre, meyve ve sebzelerin biyolojik saatleri ile hücreleri koparıldıktan sonra da aktif kalmaya devam ediyor.

Bu da gündüz ve gece saatlerine duyarlı oldukları anlamına geliyor.

Bu yüzden sürekli kapalı ortamda tutmak besin değerlerini olumsuz yönde etkiliyor.

Öte yandan günışığı görebilen ortamda muhafaza etmek, meyve ve sebzelerin doğal ortamında daha sağlıklı olmalarını sağlayabiliyor.

Tıpkı bitkiler gibi besin ürünleri de gün içerisinde fiziksel durumlarını değiştiriyorlar; örneğin kimyasal seviyelerinde değişiklik yaparak böcekleri koruyorlar.

Hatta araştırmalar bu kimyasallardan bazılarının kanser karşıtı özellikler açısından tesirli olabileceğini gösteriyor.

Araştırmaya göre besinleri nerede muhafaza ettiğimiz ile birlikte ne zaman yediğimiz de önem taşıyor.

Besinlerdeki glukosinat gibi kimyasallar günün belli zamanlarında en üst seviyeye çıkıyor.

Bu da meyve ve sebzelerin gün içerisinde bile besin değerlerinin artıp azalabildiğini gösteriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız