SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ezber Bozdum.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:52
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Hekimhan İlçesi'ne bağlı Güvenç, Basak, Sazlıca, Saraylı, Karaköçek, Çanakpınar, Salıcık, Uğurlu, Işıklı, İğdir ve Ballıkaya mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağbaba, vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek, sorunları dinledi. Milletvekili seçilmeden önce, 'milletvekili seçildiğimde Hekimhanlıların sesi olacağım' dediğini hatırlatan Ağbaba, 4 yıl boyunca Basaklıların, Hekimhanlıların, Malatyalıların mecliste sesi olduğunu, ezber bozduğunu ve herkesin vekili olduğunu ifade etti. Ağbaba, insanları kimliğine, inancına, mezhebine göre ayırmadan hizmet etmeye çalıştığını belirterek, "4 yıl hiç kimseyi ayırmadım. Ve 4 yıl Malatya'ya hizmet ettiğimiz gibi Türkiye genelinde nerede bir mağduriyet, haksızlık varsa, nerede birisi AKP'nin zulmüne, faşizmine maruz kalmışsa, ayırmadan onların yanında yer almaya çalıştım" dedi.

Ağbaba, Tayyip Erdoğan'ın sonunun Kenan Evren'den farklı olmayacağını kaydederek, "Kenan Evren öldü. Kenan Evren'in herhalde en çok iz bıraktığı köylerden birisi de Basak'tır. 12 Eylül'de sizi sokağa çıkarıp, işkence edenlere bir gün lanet okunmasına kimse şaşırmasın. Basak, 12 Eylül'de en çok zulme uğrayan köylerden biri. Köy meydanında bütün köylülere işkence yapıldı. Basaklılar o zamandan bu zamana hiç düşüncelerini değiştirmediler. İşkenceye, baskıya, silaha rağmen yollarından dönmediler. İnandıkları değerleri hiçbir zaman tartıştırmadılar. Size işkence yapan Kenan Evren öldü, cenazesini kaldıracak kimseyi bulamadılar. Diktatörlerin sonu, halkına işkence edenlerin sonu budur." dedi.

Ağbaba, “Kenan Evren, Erdal Eren ile anılıyor. 17 yaşındaki çocuğu yaşını büyüterek, idam ettirmişti. Tayyip Erdoğan'da Berkin Elvan ile anılıyor. 14 yaşındaki bir çocuğun annesini meydanlarda yuhalattı ve Berkin Elvan'ı, Ali İsmail Korkmaz'ı vuranlara 'destan yazdılar’ dedi. Herkes şunu bilsin ki Berkin’in katili Erdoğan, Erdal Eren’in katili Evren’in mirasçısıdır." şeklinde konuştu.   

İktidar partisinin milletvekillerini sert bir dille eleştiren Ağbaba, "İktidar partisinin milletvekilleri gibi değilim şükürler olsun. 2011 yılında 'Biz darbeyle hesaplaşıyoruz. Türkiye'de darbecileri cezaevine attık' diyorlardı. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Şimdi yüzünüz kızarmıyor mu, şimdi utanmıyor musunuz? Şimdi sokağa nasıl çıkıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Ağbaba, “Özellikle Malatya'da AKP’den milletvekilliği yapan o iki şahsiyete söylüyorum; 2011 seçimlerinde “Balyoz'da askerler darbe yapacaktı. Bunlar camiyi bombalayacaktı. Bunları yakaladık.” Demediniz mi? Şimdi utanmadan, yüzleri kızarmadan sokağa çıkıyorlar. Ben o iki vekile 2011'deki sözlerini hatırlatıyorum." Dedi.

Ağbaba,  Balyoz'dan KCK'ya, Devrimci Karargah'tan Oda TV’ye Askeri Casusluktan Şike davalarına kadar bütün siyasi davalardaki hukuksuzlukların ortaya çıkmasında büyük emek harcadıklarını ifade etti.  Ağbaba, “Tüm bu davaların savcısı olduğunu iddia eden şimdiki Cumhurbaşkanı, aldı askerleri önüne 'kandırıldım' dedi. Biz onlar gibi hava değişince yön değiştirenlerden değiliz, geçmişte ne diyorsak, şuanda da aynı şeyleri söylüyoruz. Geçmişte 'bunlar siyasi davalar' dedik, şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Övünerek söylüyorum; Türkiye'deki hukuksuzlukların ortaya çıkmasında Basaklıların, Hekimhanlıların oy verdiği milletvekilinin önemli katkısı oldu. Türkiye'nin en önemli siyasi davalarının kumpas olduğunun ortaya çıkmasında benim de emeğim oldu. Bununla da övünüyorum, gurur duyuyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ezber bozmaya başladıklarını dile getiren Ağbaba, "Vaatlerimizi biliyorsunuz, ezber bozmaya başladık. Türkiye'de yoksulluğu yeneceğiz. Türkiye'de üretimi artıracağız diyoruz, birileri bundan rahatsız oluyor. Umarım iktidar oluruz ve bu vaatlerimizi gerçekleştirme imkanı buluruz" dedi.

Ağbaba, “Mazotu 1,5 lira yapacağız. Emekliye 2 ikramiye vereceğiz. Kayısıya taban fiyat uygulayacağız. Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz. Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Biz bunları dedik, bütün Türkiye hareketlendi. İktidar partisi 'nereden bulacaksın?' diyor. Kaynağımız hazır. Söylediğim bütün vaatlerin toplamı 100 liranın sadece 3 lirası. Yoksulluğu yenmeye geliyoruz. Üretenin, emeklinin, emekçinin, şimdiye kadar ektiğinin hakkını alamayanların hakkını vermeye geliyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.

"İKİNCİ LALE DEVRİ.."

Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı ve beraberindeki partililer de Vali Konağı'nın bulunduğu semtte ortak toplantı düzenledi. 

Düzenlenen ortak toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ 7 Haziran’da bir seçim gerçekleştireceğiz. CHP olarak bu seçime iyi hazırlandık. Sizlerden destek, güç istiyoruz” dedi. 

Porgalı, “ Vali Konağı Malatya’nın en çok konuşulan, en gözde caddesidir. Ben Vali Konağı’nın hangi büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu biliyorum. Burası imrendirilerek anlatılır ama sorunlarına hiç değinilmez. Bunun nedeni Malatya yüzde 70’in üzerinde oy desteği verdiği için, bu bizim kaderimiz. Hangi mahallemiz iktidara destek veriyorsa en az hizmeti o bölge alıyor. Oralara kurtarılmış bölge gözüyle bakılıyor” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak tüm teşkilatlarımızla, yayınladığımız seçim beyannamesiyle yollara düştük diyen Porgalı, “ İşsizin, köylünün, memurun, esnafın, iş adamının tüm kesimler için iktidara gelmek istiyoruz. Tabandan başlayıp, refahı tavana kadar yaymayı hedefliyoruz. Biz iktidara ilk beşte destek veren il olarak hak etmediğimiz bir şekilde yönetiliyoruz” şeklinde konuştu. 

Porgalı, “ 3 önemli fabrikamız kapatıldı, işsizlik arttı. Bize ne getirdiler, ne yaptılar 12 sene önce Vali Konağı Malatya’nın en lüks semtiyken, sorun yumağı haline gelen bir mahalle haline geldi. Vali Konağı olarak bu iktidara artık bir uyarı, bir ders vermenizi istiyoruz” sözlerini kaydetti. 

Porgalı, “Buradaki insanların hepsi aydın, benim ne demek istediğimi çok iyi anlıyor. İkinci lale devri yaşatıyorlar. Halkın ezilip, yoksullaştığı sırada onlar lüks içinde yaşıyorlar. 27 Bakana özel uçak alacağız diyorlar. Bir uçak 60 milyon dolar, 27 tanesi 1 milyar 620 milyon dolar. Bu para 5 milyon 800 bin emeklimize 20 yıl iki maaş ikramiye verebiliyor” diye konuştu.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız