SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ezber Bozmaya Başladık'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bazı köyleri ziyaret etti.

Arguvan ilçesine bağlı Karahöyük köyünü ziyaret eden Ağbaba, köyün sorunlarının takipçisi olacağını belirterek, "Sorunlarınız belli, burada bir gurup yolu var. Bu yol için para da ayrıldı. Fakat müteahhidin yanlış işleminden dolayı süreç mahkemelik oldu. Bu konuyla ilgili görüşmeyi kaymakam beyle yapacağız. Sonucunu muhtarımıza bildireceğiz" dedi.

'MAZOTA SÜREKLİ ZAM'

Mazotun sürekli zamlandığını söyleyen Milletvekili Ağbaba, " Mazotun fiyatı 4 lirayı buldu. Ektiğiniz ürünler de para etmiyor. Seçimden önce vaat ettiğimiz şeyler vardı maalesef halkımız bunları yapma imkanı vermedi. Ama biz bunları tekrar dillendirmeye devam edeceğiz. Hükümet mutlaka üretenlere destek vermelidir. Türkiye'de bir üretim sorunu var bir istihdam sorunu var. Eğer üretimi arttırabilirsek istihdam sorununu da çözebiliriz" ifadelerini kullandı.

'ÇOĞU KURUM DOĞRU YÖNETİLMİYOR'

ÖSYM'nin aylardır skandallarla çarkalandığını belirten Ağbaba, "Burada okumuş gençlerimiz var. Hiçbir iş yapmadan oturuyor bu gençlerimiz. Gençlerimizin iş bulması ancak üretimle mümkün olabilir. Türkiye'de çoğu kurum doğru yönetilmiyor. Gençlerimiz daha iyi takip ediyorlar. Aylardır ÖSYM skandallar ile çalkalanıyor. Bu olaylar başka çağdaş bir ülkede olsa bırakın ÖSYM Başkanını, tüm hükümet istifa ederdi. ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifa etmesi sadece bizim için değil, Türkiye'nin geleceği için gereklidir" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ikinci ziyaretini Ermişli köyüne yaptı. Partilerinde seçim sürecinde aktif rolü kadınların üstlendiğini söyleyen Ağbaba, "Yeni Genel Başkanımızla, yeni Cumhuriyet Halk Partisi ile sizlere yeni şeyler söylemeye, ezber bozmaya başladık. Bu seçim süresince ve onun sonrasında bir şeyi açıkça gördük. Partimiz de seçim süresince aktif rolü kadınlar üstlendi. Seçim kampanyasında en çok hanımlar çalıştı. Onların desteğini, heyecanını gördük" dedi.

Arguvan'ın çoğu köyünde tarımın çok etkin olduğunu sözlerine ekleyen Ağbaba şunları söyledi; "Bugün Arguvan'ın çoğu köyünde tarım çok etkin. Ama maalesef girdiler çok pahalı. Gübre çok pahalı, mazot çok pahalı. Ama aynı oranda para etmiyor ürünlerimiz. Türkiye'de sorunlar çözülecekse üretim arttırılarak çözülebilir. İstihdam da üretim arttırılarak çözülebilir. Seçimden bu yana Malatya'da işsizlik oranı yüzde 50 arttı. Bizler üretimin arttırılması için her türlü öneriyi yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin geleceğe güvenle bakması için Türkiye'nin doğru yönetilebilmesi için gereken her şeyi söyleyeceğiz Bizler iktidar olamadık belki ama 135 milletvekili ile parlamentoda sizleri temsil ediyoruz. Bilin ki bütün yolsuzluklarla, hukuksuzluklarla, haksızlıklarla mücadele edeceğiz"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ermişli köyünün ardından Çakırsu, Çayırlı, Yemisu, Koyuncu, Konakbaşı, Koçak, Çimen Uşağı ve Ercek köylerini ziyaret etti. Ağbaba, Konakbaşı köyüne yaptığı ziyarette referandum gezileri sırasında karşılaştığı ve fotoğraf çektirdiği Zehra Yalçınkaya (106) ile oturup uzun uzun sohbet etti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız