SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ezberi Bozduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Eğitimde kılık kıyafet sorununu nasıl ortadan kalktıysa, kamuda da her alanda da kılık kıyafet sorunu ortadan kalkmalı” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Memur-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Memur-Sen Malatya Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Bizim sendika olarak bir eylemsizlik sürecimiz var. Bu süreçte özellikle kurumlardaki başörtü sorunu başta olmak üzere serbest kılık kıyafet ile ilgili bir süreç gerçekleştiriyoruz. 12 milyon 300 bin imza toplayarak Çalışma Bakanlığımıza iletildi. İnşallah Bakanlar Kurulu’na gelecek. 1982 model, darbe anayasasından mülhem kılık kıyafet yönetmenliği tarihin çöp setine atılacak. Biz öyle görüyoruz. Çünkü artık çalışanlarının, devlet memurlarını, bile bir kalıbın içerisinde olmazsı, sıkıştırılmasının vakti geçmiştir. Milletvekilini seçen, birçok konuda seçme ve seçilme hakkı olan devlet memurlarının kendi kılık kıyafetini de seçme hakkının da mutlaka olmasını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kendisinin de Memur-Sen tarafından başlatılman imza kampanyasına imzası ile destek verdiğini ve gönülden de desteklediğini belirten Milletvekili Öznur Çalık, “Bu kampanyaya özellikle imzamla destek verdiğim gibi fiili olarak da her zaman desteklerde bulunduk. Doğru olanı, haklı olanı her zaman ve her zeminde savunduk ve bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Çok önemli bir imza kampanyası yürüttünüz. Eşit haklar ve insan hakları için bu kampanyayı yürüttünüz. Çok net söylüyorum, insan haklarının savunulduğu her yerde Memur-Sen’in de tüm kurum ve kuruluşlarının dün olduğu gibi bugünde yanında olacağız” dedi.

Çalık şunları söyledi, “Eğitimde kılık kıyafet sorununu nasıl ortadan kalktıysa, kamuda da her alanda da kılık kıyafet sorunu ortadan kalkmalı. Buna özellikle destek vermesi gereken kadın sivil toplum örgütlerimizdir. Ama nedense başörtülü arkadaşlarımızın hak ve özgürlüklerine konu geldiğinde, bu konunun önde gelenleri sesini çıkartmıyorlar.”

İsrail’in özür dilemesinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Türkiye’nin dik duruşu sonucu gerçekleştiğini belirten Çalık, “Ezberi bozduk. Türkiye muhalefetin değil, dünyanın ezberini bozdu. İsrail özür dilermiydi, Türkiye tarihinde varmı, dünya tarihinde varmı?” dedi.

Çalık bir süre Memur-Sen üyeleriyle sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET..

Milletvekili Öznur Çalık, barış sürecinde şehit aileleri ve gazileri incitecek her hangi bir uygulamanın olmayacağın söyledi. 

Milletvekili Çalık, Malatya Önce Vatan Derneği’ni ziyaret ederek, burada Dernek Başkanı Muharrem Kıbrıs, şehit aileleri ve gazilerle bir süre görüştü.

Önce Vatan Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs, “Şehitler gelmesin, gaziler olmasın diye biz bu acımızı içimize çekerek, bu sürecin sonlanması için desteğimizi sayın Başbakanımıza ve Milletvekillerimize bildirdik. Sayın Başbakanımızın bizlere yapmış olduğu açıklamada, ‘Şehit yakını ve gazileri incitecek her hangi bir yanlışın olmayacağını’ teyit etmiştir. Bizde bundan dolayı sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık ise, “10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde asla ve asla incitmemiz gereken sizler şehitlerimizin bize olan emanetlerisiniz. Sizlerin her zaman yanınızda olmak bizim boynumuzun borcudur” ifadesini kaydetti.

Çalık, “Şunu çok net ifade ediyorum, çözüm sürecinde şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız