SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'F-35 Malatya'da Konuşlanacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:57
'F-35 Malatya'da Konuşlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda komuta ve sancak devir teslim töreni düzenlendi. 7. Ana Jet Üs Komutanlığı görevini Tuğgeneral Aydemir Taşçı devraldı. 

7. Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen komuta ve sancak devir teslim törenine Vali Vasip Şahin, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır , ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile davetliler katıldı.

7. Ana Jet Üs Komutanı iken YAŞ kararı ile Tümgeneralliğe terfi eden ve 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Atilla Darendeli’nin yerine Tuğgeneral Aydemir Taşçı atanmıştı. Tuğgeneral Taşçı, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı iken, bu yılki YAŞ Kararı ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atandı.

Törende veda konuşması yapan Tuğgeneral Atilla Darendeli, “Kahramanlar üssünün ulaşmış olduğu yüksek harbe hazırlık seviyesi, bölge coğrafyasında icra ettiği başarılı görevler ile bölgesinde lider. Kıtasında etkin hava, uzay ve bilgi gücü olma vizyonundaki Hava Kuvvetlerinin gelecek yapılanmasında üstlenmiş olduğu stratejik vazife sizin eserinizdir. Bu vazifeyi üstlenmeye layık olduğunuzu icra ettiğimiz tüm görevlerde ispat ettiniz. Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde özveri ile yapmış olduğunuz tüm çalışmalarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şuna emin olunuz ki, memleketimin dört bir tarafından vatanına hizmet aşkıyla gelip Mekteb-i Aslı olan kıtalarda kanat arkadaşlığı ruhu ile yoğrulan, şehit kanı ile sulanmış vatan toprağının ve mukaddesatının timsali al beyaz bayrağın muhafazası uğrunda hiçbir engel tanımayan, görevinin başarısı için gecesini gündüzüne katarken, eğlenmeyi, cennete, uykuyu kabre bırakan, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘birlik ve beraberlik kader-i ilahiden başka her şeyi yener’ vecizesinden ilham alan, bu kahramanlara başaramayacağınız hedef, sindiremeyeceğiniz düşman yoktur” dedi.

7. Ana Jet Üssü’nün yeni komutanı Tuğgeneral Aydemir Ateş ise yaptığı konuşmada, daha öncede 7. Ana Jet Üs Komutanlığında 6 yıl süreyle görev yaptığını hatırlatarak, “Gelişen teknolojinin en çok etkilediği alanlardan birisi havacılık sektörü ve dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığıdır. Bu değişime bağlı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine katmayı planladığı ve uzmanların en son insanlı uçak diye bahsettikleri f-35 uçakları ilk olarak Malatya, 7. Ana Jet Üs Komutanlığına konuşlandırılacaktır. Kahramanlar Üssü’nün tecrübeli ve meslek disiplinini kazanmış tüm personeli ile birlik beraberlik içinde bu değişime yönelik hazırlıklarımızı tamamlayacak Hava Kuvvetleri Komutanlığının vurucu gücü içinde yerimizi alacak ve önümüzdeki dönemde bizlere verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sancak devir-teslimi yapıldı. Sancak devir defterini Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal imzaladı.

Törene katılan Vali Vasip Şahin, Tuğgeneral Darendeli’ye Malatya’daki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Tuğgeneral Taşçı’ya ise yeni görevinden dolayı başarılar diledi.

FOTOĞRAFLAR: Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Tuğgeneral Aydemir Taşçı'ya 7. Ana Jet Üssü rozetini takarken, Üs Flamasının devri ve F-35 uçağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız