SON DAKİKA
SON DEPREMLER

F.Bahçe Şampiyon, Malatya Düşürülecek...!

A- A+ PAYLAŞ

Bugün Gazetesi yazarı Rıfkı Soysal, Süper Lig’in son haftası için spor kulislerinde dolaşan senaryoları kaleme aldı. İşte yetkili kişilerin kapalı kapılar arkasında ürettiği tüyler ürpertici senaryo.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, divanda yaptığı konuşmada "Başkanlığımın ilk yıllarında futbolun sadece sahada oynandığını sanırdım" diyerek masa başı oyunların her zaman yeşil sahalara müdahale ettiği gerçeğini dile getirmişti. Her ne kadar Aziz Başkan daha sonra bu sözüyle "tesisleşmeyi" kastettiğini söylese de son günlerde futbol kulislerinde müthiş bir tesisleşme çabası bulunduğuna şahit oldum.

ÜRKÜTÜCÜ SENARYO

"Futbolumuzun Baronları" hiç kimsenin aklına gelmeyecek mekanlarda buluşup, son hafta maçları için akla hayale gelmeyecek ihtimaller üzerinde duruyorlar. Ben bunların bir futbol geyiği olmasını temenni ediyorum. Ama yine de bırakın gerçekleşmesini, gerçekleşme ihtimalinden bile ürktüğüm bu senaryoları sizlerle paylaşmak istedim. Kamuoyunun bunları bilmesinde yarar olduğuna inanıyorum. Çünkü belki birileri çıkıp son anda, "Pişmiş aşa su katar" ve futbolumuzu yeni şaibelerden kurtarır. Sporumuzda söz sahibi insanların kulislerde yazdıkları en önemli senaryo şu: F.Bahçe şampiyon olacak. Malatyaspor küme düşecek. Peki bu nasıl olacak. F.Bahçe, Denizli deplasmanında kazanacak ama Malatyaspor da buna paralel G.Antep'ten puan alamayacak. Gaziantepspor'un bu maçta Malatyaspor'u yenmesi için tüm önlemlerin alındığı hatta çeşitli motivasyon yöntemlerinin de devreye sokulduğu iddia ediliyor.

2 MİLYON DOLAR PRİM!

G.Antepspor'da yöneticilik yapmış etkili ve yetkili birinin, bu konuda yaptığı açıklamalar beni de hayrete düşürdü. Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin, "G.Antepspor'a 2 milyon dolar teşvik primi gönderildi" şeklindeki açıklamaları da benim bu hayretimi ikiye katladı. Çünkü G.Antepspor zaten kaybederse küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. O yüzden her şeyden önce kendisi için kazanması gerekiyor. Ama insanların ağzı torba değil ki büzesin...

DENİZLİ VE ANKARA KURTULACAK

Kulislerde konuşulan en önemli senaryoyu yukarıda anlattıktan sonra ikinci senaryoya geçelim. Tüyler ürpertecek iddialar var.

Futbolun baronları sadece şampiyon olacak takıma değil, kimin küme düşmeyeceğine de karar veriyor. Yazılan senaryoya göre Denizlispor, F.Bahçe'ye yenilmesine rağmen küme düşmeyecek. Aslına bakılırsa F.Bahçe zaten kendi gücüyle Denizlispor'u yenecek 3 kat kaliteye sahip. Ama bu iddialar F.Bahçe'nin galibiyetinin garanti edilmesi üzerine.

5 GENÇ OYUNCU OYNATILIYOR

Ankaraspor'un da ligde kalması için gereken önlemlerin alındığı öne sürülüyor. Bu senaryoya göre Kayseri Erciyes, Ankaraspor'a karşı 5 genç oyuncuyu sahaya sürecek. Belki gençler ağabeylerinden daha başarılı bir performans gösterip iyi bir mücadele ortaya koyacaklar. Ama yine de bunların konuşulduğunun bilinmesinde yarar var.

Rıfkı SOYSAL-Bugün Gazetesi(11.Mayıs.2006)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız