SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fabrika Çalışsın da'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası arazisinin Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından taksimatlandırılması ve şeker fabrikasına yeterli yer ayrılması Şeker İş Sendikası'nı da memnun etti.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 930 dönümlük toplam alandan, 330 dönümlük bölümün şeker fabrikasına bırakılıp fabrikanın çalışmasını sürdürmesi kararından memnun olduklarını belirtti. Nuri Murat, şeker fabrikası çalışanları olarak Malatya'ya yapılacak hizmetlere karşı olmadıklarını, ancak fabrikanın çalışmasının da engellenmemesini istediklerini söyledi.

Şeker fabrikasının Malatya'ya ekonomik anlamda katma değer kattığını ve kar eden bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Murat, fabrikanın işlemine devam edecek olmasının kendilerini memnun ettiğini bildirdi. Taksimatlandırma yazısının kendilerine henüz ulaşmadığını, fabrikaya bırakılan alan içerisinde lojmanların olup olmadığını bilmediklerini aktaran Nuri Murat, "Bizler lojmanların da fabrikaya bırakılmasından yanayız. Elimize resmi yazı ulaşınca daha geniş değerlendirme yapacağız" şeklinde konuştu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Malatya Şeker Fabrikası'nın 930 dönümlük toplam arazisi şöyle taksimatlandırılmıştı:
"Hastane ve sağlık kampüsü yapılmak üzere toplam 200 dönümlük alan Sağlık Bakanlığı'na, spor tesisleri yapılmak üzere toplam 65 dönümlük alan Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, Şeker Camii yeri Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildi. Ayrıca derin su kuyularının bulunduğu alan ve idare binası da Türkşeker A.Ş. tarafından kullanımını sağlayacak 330 dönüm bir alan fabrikaya bırakıldı. Bu tahsislerden sonra kalan alanlar ise, her türlü sosyal ve kültürel aktiviteler ile ürün teşhir ve
buluşma merkezleri yapılmak üzere Malatya Belediye Başkanlığı'na devredildi".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız