SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fabrikalarımız Yok Edildi'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, sosyal devlet anlayışını ortaya koyacaklarını söyledi.

CHP milletvekili adayları, Zaviye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldiler. CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Her toplantı yaptıkça biraz daha konsantre oluyoruz. Geleceğe dair umutlarımız artıyor. Bugün Akçadağ ilçemizin köylerindeydik. Daha önce oy almadığımız köylerimizi ziyaret ettik. Kotan Gölü'nden başladık Esenbey, Büyükköy, Küçükkürne ve bütün köyleri gezdik. 15 köyde toplantı yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile halkın iktidarını size buradan müjdeliyorum. Bu iktidar sadece geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren arkadaşlarımız ile kurulmayacak. Bu iktidar geçmişte AKP'ye, MHP'ye ve diğer siyasi partilere oy vermiş arkadaşlarımız ile kurulacak. Bugün bizim toplantılarımıza ilgi gösteren başka siyasi partilere geçmişte oy vermiş bütün arkadaşlarımızı burada görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

CHP'nin halkçı ve devrimci bir parti olduğunu belirten Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de birçok önemli devrime ve değişime imza atmıştır. Bunlardan birisi egemenliğin halka verilmesi. Yine bir diğer devrim ise çok partili döneme geçerek, demokratik yollardan iktidarın devredilmesi. Türkiye özgürleşmeye doğru hızlı adımlar atmaktadır. Bir önemli değişim ve dönüşümü hep beraber yapacağız. Bunu yapabilmek için Anayasa'yı değiştireceğiz. Siyasi Partiler Kanunu'nu değiştireceğiz. Ve daha önemli bir
değişim daha yapacağız. Özgürlükçü demokrasinin önündeki en büyük engellerden olan yüzde 10 barajını ortadan kaldıracağız. Bunları yaparken de bir sosyal devlet anlayışını ortaya koyacağız" dedi.

Üreten bir Türkiye, üreten bir Malatya sağlayacaklarını söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti:

"Malatya'da birçok önemli kurum vardı geçmişte. Şimdi ise Malatya artık kendi kabuğuna çekilmiş, milletvekili sayısı düşmüş, tüketen bir toplum haline doğru gidiyor. İnönü Caddesi'nde kaç fabrika vardı. Şimdi birçoğumuzun sıkça gittiği bir yer var; AVM. AVM'nin yerinde daha önce ne vardı? Sümerbank vardı. 2002'de AKP iktidara geldiğinde bir Sümerbank'ımız vardı. Şimdi var mı? Yok. Milyonlarca dolar girdisi ile sadece çalışanına değil, esnafına ve herkese katkısı olan bir Tekel Sigara Fabrikası vardı. Şimdi var mı? Yok. Arkadaşlar hazır olun. Önümüzdeki yıllarda Şeker Fabrikası da yok olacak. Bunların hepsi yok edildi. Malatya'da bir tek toplumun vicdanında kanayan yara olan bir alışveriş merkezi yapıldı. Günlerdir gazetelerde yazılıyor, sıkça söyleniyor. Orada nasıl yolsuzluk yapıldığını, nasıl imar verildiğini. Bunların takipçisi olmak Cumhuriyet Halk Partisi'nin namus borcudur. Halkın iktidarında hiç kimse halkın arazilerini, sizin vergileriniz ile yapılmış fabrikaları kapatmayacak. Üretimin
yok olmasına izin vermeyeceğiz, hep beraber tekrar Malatya'daki üretimi tekrar canlandıracağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız