SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fabrikaya Sokmadılar

A- A+ PAYLAŞ

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası'nın envanterini çıkarıp incelemelerde bulunmaya gelen Özelleştirme İdaresi'nin 3 görevlisi, yaklaşık 10 gündür eylemde bulunan TEKEL işçileri tarafından içeriye alınmadı. Memurlar, tekrar Ankara'ya döndü. Bu arada eylemdeki Tekel işçilerinden bir grup da Şeker Fabrikası işçilerince yemekhanede ağırlandılar.

MEMURLARA İZİN YOK!..
TEKEL Sigara Fabrikası çalışanları adına fabrika önünde bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak (üstteki fotoğrafta), "TEKEL işçileri geleceklerine, ulusal değerlerine sahip çıkmaktadır. Özelleştirme İdaresi tarafından görevlendirilen 3 memur, fabrikamıza gelerek incelemelerde bulunmak istemiştir. Fabrikanın mali portresini çizmek ve mevcut envanterini çıkarmak amacıyla gelen bu memurlara TEKEL işçileri geçit vermemiştir. Eylem halinde olan fabrikamıza ne yabancı firmaların ne de yabancı
firmaların güdümünde olan siyasal iktidarın özelleştirme idaresinin görevlendirdiği hiçbir memuru içeriye almayacağımızı daha önceden de kararlılıkla kamuoyuna göstermiştik. Bugün de öyle oldu. Söz konusu memurlar TEKEL emekçilerinin gösterdiği bu tepki ve direnç üzerine fabrikada gerekli incelemeyi yapmadan geri dönmek zorunda kaldı" dedi.

Akbudak, özelleştirmenin haksız olduğunu ve işgal niteliğini taşıdığını iddia ederek, "Özelleştirmeye karşı TEKEL işçisi, geçmişten gelen direnmeye de bağlı olarak onurlu mücadelesini göstermeye devam edecektir. TEKEL özelleştirmesi bugüne kadar yapılan özelleştirmelerden farklı olacaktır. Özelleştirmecilere karşı gerekli tepki, TEKEL işçileri tarafından gösterilecektir" şeklinde konuştu.

2007 yılı içerinde sadece TEKEL'in özel tüketim vergisi olarak devlet bütçesine aktardığı kaynağın 2.5 milyar YTL olduğunu belirten Akbudak, yabancı firmanın verdiği teklifin de 1.7 milyar dolar olduğunu, TEKEL'in bir yıllık özel tüketim vergisinin, teklifin iki katı olduğunu söyledi.

ŞEKER İŞÇİSİNDEN DESTEK..
Öte yandan Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi, TEKEL sigara fabrikasının özelleştirilmesine karşı eylem de bulunan işçileri Şeker Fabrikası yemekhanesinde ağırladı.

Şeker-iş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat; "Bu arkadaşlarımız onurlu bir mücadelenin içerisindeler. Verdikleri mücadele gerçekten takdire şayan bir mücadeledir. Kendi çocuklarının ve memleketin geleceği için verdikleri bu mücadelenin abideleri gibiler. Verdikleri bu onurlu mücadele için kendilerini kutluyoruz" dedi.

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Malatya'da 3 tane önemli fabrikanın kurulduğunu belirten Murat, "Sümer, TEKEL ve Şeker fabrikaları ilimiz de faaliyet gösteren önemli işletmelerdi. Sümer fabrikasının özelleştirme adı altında geldiği durum şuanda ortada. Şimdi sıra TEKEL'e geldi. Onun da durumu Sümer'den farksız olmayacak gibi görünüyor. Bizim temennimiz ikinci bir Sümer krizi Malatya’da yaşanmasın diliyoruz. Sıra bize geliyor bu sefer. Biz tehlikenin farkındayız" şeklinde konuştu.

Tek Gıda-iş Sendikası Malatya Şube Sekreteri Sinan Oral ise, "TEKEL fabrikamızın satışsal süreci başladı.Yıllardır mücadeleyi beraber verdiğimiz sendikalarla birlikte özelleştirmenin önüne geçebilmiş değiliz. Bizler bu ülkeye kazanç sağlayan fabrikalar olmamıza rağmen yalnızca IMF'ye verilen söz gereği,özelleştirme kapsamına alınıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız