SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fabrikayı İncelediler

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:57:38
Fabrikayı İncelediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir fabrika, tarım hibe desteğinden aldığı makineler ile kapasitesini ve çalıştırdığı işçi sayısını arttırdı. 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi (KKYDP) kapsamında Tarım Bakanlığı’nın hibe desteklemesinden faydalanarak yatırım yapan firmaları ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunuyor.

Ziyaret esnasında un fabrikası şirket ortaklarından Abdulkadir Oral, işletme ve yatırımlar konusunda bilgiler vererek, "Şirket 1986 yılında kuruldu. Un Fabrikası 1987'de, Yem Fabrikası 1991'de faaliyete geçti. Un Fabrikasının üretim kapasitesi günlük 250 ton iken, KKYDP kapsamında Bakanlığın verdiği yüzde 50 hibe destekli makinelerin da faaliyete geçmesiyle üretim kapasitemiz günlük 350 tona çıktı. Yem Fabrikasının günlük üretim kapasitesi 240 tondur. Yem Fabrikası için arpa teminini Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş Elbistan ve Sivas'tan yapmaktayız. Un Fabrikası için buğdayı çıkış zamanına göre farklı illerden temin ediyoruz. Ürettiğimiz unu başta Doğu Anadolu illeri olmak üzere, Irak, Suriye ve son olarak ta Benin Cumhuriyetine ihraç ediyoruz. Yem satışımızı da başta Tokat, Bingöl ve Güneydoğu Anadolu illerine yapıyoruz. Bakanlığımızın desteği ile almış olduğumuz makineler sayesinde ihracatımızı ikiye katlamayı amaçlıyoruz. Bünyemizde 35 kişi istihdam ederken, kapasite artırımı ile birlikte bu sayı 45'e çıkmıştır. Kapasitenin arttırılmasında Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği ile verdiği makineler başrolü oynamaktadır. Bu hibelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

İşletmede incelemelerde bulunan Ali Selvi ise, "KKYDP kapsamında Umtaş Pimar Un ve Yem Fabrikası A.Ş.ne 14 adet Vals Makinesi 2 adet Jet Filtre, 3 adet Blawer, 2 adet Kabuk Soyucu, 4 adet Randıman Kantarı ve 32 adet Pnömatik Taşıma Hattı için destekleme sağladık. Bunların toplam maliyeti 800 bin TL. olup bunun yüzde 50'si olan 400 bin TL. hibe olarak verilmiştir. Destekleme sağladığımız işletmelerde yaptığımız incelemelerde hem üretimin hem de istihdamın arttığını görmek bizi memnun ediyor. Girişimlerinden ve gayretlerinden dolayı işletme sahiplerini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız