SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Facia 'Geliyorum' Diyor!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:25
Facia 'Geliyorum' Diyor!..
A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu'ndaki alt geçitlerin amacına uygun olmayan ve sadece dekoratif özelliği bulunan korkulukları bir aracın daha alt geçite uçmasına neden olurken, durum "Facia geliyorum diyor" şeklinde yorumlanıyor. Korkulukların araçları yolda tutma açısından hiç bir işe yaramadığı, 16 Mart 2012 tarihinde de Görüş Gazetesi tarafından gündeme getirilmişti.

Amaca Uygun Değil

Son 2 yılda alt geçitlerde uçan araç sayısı 1 Eylül 2012 tarihindeki kaza ile birlikte üç oldu. 2010 yılında meydana gelen kazada, bulundukları otomobile otobüsün çarpması sonucu, anne ile bebeği yerinden çıkan korkulukların arasından düşerek hayatlarını kaybetmişti. 2012 yılının Şubat ayında meydana gelen kazada ise askeri otomobilin alt geçide uçması sonucu iki asker yaralanmıştı. Her iki kazada da alt geçidin üst kısmındaki yolu çevreleyen korkulukların yerlerinden çıktığı ve araçları yolda tutabilmek için hiç bir mukavemet göstermediği gözlenmişti. Son kazada da durum aynı oldu. Gerek kaza yapan araçların yüksekten düşmesi; gerekse alt yolda seyir halinde olan araçların üzerine düşebilme ihtimali tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Daha önce çeşitli defalar gündeme getirilen bu konu karşında yetkililerin hiç bir çalışma yapmaması; tedbirlerin alınması için kaç aracın uçması ve kaç kişinin yaşamını yitirmesi gerektiği sorusunu akıllara getirdi.

Nasıl Olmalı?

Özellikle köprü ve alt geçitlerde yol güvenliğini sağlamak için zorunlu olarak kullanılması gereken halatlı oto korkuluklarında, belirli aralıklarla konulan çelik babalar boyunca çekilmiş 3 şerit halinde kelepçelenmiş çelik halatların olması gerekiyor. Malatya'daki alt geçitlerde kullanılan malzemelerin ise belirli aralıklar halinde monte edilmiş borulardan ibaret olduğu görülüyor. Malzemelerin, araçları yolda tutabilmek için herhangi bir mukavemette bulunmadığı gibi aşağı düşmelerine imkân tanıyan cinsten olduğu anlaşılıyor. Kazalara bakıldığında ise korkulukların darbeyle birlikte kırılmadan ve eğilmeden bağlantı yerlerinden çıktığı, bazılarında ise monte edilen zeminin bile yerinde çıktığı görülüyor.

 

Kaynak : Görüş Gazetesi

Fotoğraflar : Görüş-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız