SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Facia Yaşanmadan Kurtarıldılar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:49
Facia Yaşanmadan Kurtarıldılar...
A- A+ PAYLAŞ

 
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Hekimhan'da, yolları açmak için çalışan ekipler, yolda kalan ve içinde 14 kişinin bulunduğu minibüse ulaştı. 
 
Kurşunlu Beldesi'ne götürülecek olan iki cenaze için yol açma çalışmaları yapan ekipler, yolda kalan,  Süleyman Dönmez yönetimindeki 44 FL 567 plakalı minibüste donma tehlikesi atlatan 14 kişiye ulaştı. Kurtarılan kişiler, Cuma gününün ilk saatlerinde Dikenli köyüne ulaştırıldılar.Donma tehlikesi geçiren vatandaşların çok korktukları gözlendi. 
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, "Karla mücadele ekiplerini yerinde inceliyoruz. Köyde iki cenaze olduğu bildirildi. Cenazenin götürülmesi için karla kapalı yolun açılması gerekiyordu. Yol açılırken, minibüste kalanlar da kurtarıldı." ifadelerini kullandı.
 
İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit ise, "Minibüste çocuklar da var. Kar nedeniyle yolda kalıp donma tehlikesi yaşamışlar. Bunlar kurtarıldı. Ayrıca cenazelerin götürülmesi için yol açıldı. Buraya kadar gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya'ye teşekkür ederim." dedi.Dikenli Köyü Muhtarı Vahap Dönmez ise, gece yarısı çalışan İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Saat 15.00'te yola çıktıklarını belirten şoför Süleyman Dönmez, kar nedeniyle yolda kaldıklarını ifade ederek, İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açtığını görünce çok sevindiğini, gece geç vakitte yanlarında yol açma çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri vekili İrfan Kaya'ya, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru'ya ve Hekimhan İl Genel Meclisi Üyesi Nebi Yiğit'e teşekkür etti.
 
KAPALI KÖY YOLLARI
 

 
Etkili olan kar yağışı nedeni ile kapanan köy yolları sayısının, yapılan çalışmalarla 136'ya düşürüldüğü öğrenildi.
 
Malatya İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kapalı olan köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle sıralandı;  "Merkez 2, Akçadağ 20, Arapgir 19 Arguvan 6, Darende 16, Doğanşehir 3, Doğanyol 5, Hekimhan 14, Kale 7, Kuluncak 6, Pütürge 26, Yazıhan 5 ve Yeşilyurt 7." 
 
Kurumdan yapılan açıklamada, çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız