SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Facianın Eşiğinden!..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'ta facianın eşiğinden dönüldü. Malatya’dan ilçedeki bir inşaata tuğla götürmekte olan Erkan Akköse yönetimindeki 44 AK 840 plakalı damperli kamyon, ilçe girişindeki “dik” olan Gedik yokuşunu inerken, freni patladı. İlçe meydanına kadar süratle gelen kamyon önce bazı araçlara çarptı, sonra bir fırına girdi. Fırın civarında bulunanlardan 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre; olay Çarşamba günü saat 12.50 sıralarında oldu. Malatya’dan ilçe PTT’si yanındaki bir inşaata tuğla götürmekte olan kamyonun sürücüsü Erkan Akköse, yokuş inerken, kamyonun freninin patladığını farketti. Giderek hızlanan kamyon ilçe meydanına doğru giderken, Akköse bir yandan kornaya bastı bir yandan da başını camdan çıkararak, “Kaçın.. Çekilin..” diye bağırmaya başladı..

Meydana kadar inen kamyon, önce Mustafa Kemal Özbey’e ait markete malzeme indirmekte olan bir piliç firmasına ait minibüse, ardından Ramazan Yoloğlu’na ait 33 AU 0330 plakalı otomobile, ardından İhsan Hangün’e ait 44 ED 474 plakalı araca çarparak hız kesti. Daha sonra Reşat Kunduracı’ya ait 06 AHP 44 plakalı Mercedes otoya çarpan kamyon ve bu otoyu da önünde sürükleyerek, Serkan Taşdemir’e ait pide fırınına girdi.

Kaza sırasında fırında ve çevresinde bulunanlardan 23 yaşındaki İlhan Söylemez, 19 yaşındaki Metin Söylemez, 30 yaşındaki Mehmet Gökatalay ile 16 yaşındaki Mustafa Cengizhan Kekilik yaralandılar. Yaralılardan durumu ağır olan İlhan Söylemez, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar ayakta tedavi edildiler.

Olayda Serkan Taşdemir'e ait fırında büyük hasar meydana gelirken, yan tarafındaki Dursun Geçmen'e ait eczane ve Mustafa Kemal Özbey'e ait markette de hasar meydana geldi.

Araç ve işyerlerinde büyük hasar meydana gelirken, ilçe belediye başkanı Mehmet Kavuk da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu, enkaz kaldırma çalışmalarına nezaret etti.

Kamyon sürücüsü polis tarafından gözaltına alınırken, görgü tanıkları “Kamyonun korna çalarak geldiğini gördük. Şoförü de bağırıyordu. Meydan kalabalıktı ve birçok kişi kamyon sürücüsünün bu çabaları nedeniyle kaçmayı başardı. 4 kişi yaralandı. Allah faciadan korudu.” diye olayı anlattılar.

AYNI YERDE İKİNCİ KAZA
1990lı yılların başında aynı yerde benzer bir kaza daha yaşanmıştı. O yıllarda bugün fırın ve eczane olan yer Türkiye İş Bankası şubesiydi. Sabahın erken saatlerinde Gedik yokuşunda freni patlayan ve yükü olmayan bir kamyon bankaya girerek durabilmişti. O saatlerde meydanın sakin olması ve bankada mesainin başlamaması sebebiyle can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştı.

Bilindiği gibi Yeşilyurt ilçesi engebeli bir yapıya sahip. İlçe merkezine oldukça dik denebilecek Gedik yokuşundan iniliyor. Bir aracın fren hakimiyetini kaybetmesi halinde durabileceği ilk "düzlük" ya Yeşilyurt Kaymakamlığı'nın önü ya da kaymakamlığın 50 metre ilerisinde yer alan, bugünkü kazanın gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı civarı. İşyerlerinin yanı sıra minibüs ve taksi duraklarının bulunduğu yer olan meydan, ilçe çarşısının merkezi.

FOTOĞRAFLAR: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız