SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Faciaya Sebep Olan Emir

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:54:12
Faciaya Sebep Olan Emir
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye'yi yasa boğan Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili ortaya atılan yeni iddia tartışma yaratacak.
 
Patlamaya ilişkin iddiaya göre cephanelikteki mühimmatlar Susurluk mühimmat deposundan getirildi. Tren istasyonunda indirildikten sonra kamyonlarla birliğe taşındı. Kışla komutanının "10 gün sonra denetlemem var. Ne yaparsanız yapın depoları düzenleyin ve sayımı tamamlayın." emrinin ardından çalışmalar gece saatlerinde de yapılmaya başlandı.
 
KURALLARA GÖRE GECE ÇALIŞMA YASAK
Buna göre tasnif ve istifleme işlemleri iki gün üst üste acemi askerlerle sabah 07.00-23.00 arasında yapıldı. Oysa askerî kurallara göre cephaneliklerde gece çalışma yapılmıyor. Ancak denetime yetiştirme amacıyla tasnife geç vakitlere kadar devam edilmiş. Hatta bir aracın farları, askerlerin ellerindeki fener ve çakmak gibi aydınlatma imkânlarıyla istifleme yapıldığı iddia edildi. Patlamanın da bu istifleme sırasında acemi askerlerin istiflemeyi yanlış yapmalarından kaynaklanmış olduğu ileri sürülüyor..
 
ŞEHİT BABASI İDDİALARI DOĞRULADI
Bir şehit babasının, patlamadan bir saat önce oğluyla yaptığı telefon görüşmesi de iddiaları doğrular nitelikte. Acılı baba, "Depoda C-4 patlayıcılar, G-3 mermileri ile el bombaları bulunuyormuş. Susurluk'taki 44. Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndan gelen mühimmatları yerleştiriyorlarmış." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız