SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fahri Kayahan Anısına

0
Güncellendi - 2017-09-17 19:02:42
Fahri Kayahan Anısına
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Trap Skeet Atış Poligonu’nda trap skeet ve okçuluk atışlarının yanı sıra Şemsiye Sokakta Fahri Kayahan anısına türkü dinletisi yapıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında Battalgazi Belediyesi Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Trap Skeet Atış Poligonu’nda trap skeet ve okçuluk atışları yapıldı. Burada konuşan Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mehmet Fendoğlu, düzenlenen etkinliklerin kapsamını daha da genişleteceklerini belirterek, “Bu etkinliği geliştirip bölgeselden uluslarasına taşımak niyetimiz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Selahattin Başkana ve Battalgazi Belediyesi çalışanlarına, Malatya Avcılık Atıcılık Kulübü adına ve Avcılık Atıcılık İl Federasyonu adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Mehmet Fendoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Atıcılık kulübüne üye olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Buranın yapılmasında ve bu aşamaya gelmesinde başta Mehmet Fendoğlu olmak üzere ekip arkadaşları gerçekten gece gündüz demeden çalıştılar. Burada hakikaten Türkiye'de tüm yarışmalara elverişli bir ortam hazırlayıp, bu atış poligonunu hazır hale getirdiler. Atış poligonumuzda Türkiye çapında ve bölgelerarası yarışmalarda da atış yapılmaktadır. Bizim 9.Kervansaray Buluşması dediğimiz Melita’dan Battalgazi’ye Kültür Sanat Tarih Arkeoloji Günleri Çerçevesi içinde bugün bu atış poligonunda da etkinlik var. Bu etkinliğe katılan ve etkinlikte başarılı olan bütün sporcularımızı da kutluyorum. Hakikaten Cuma gününden beri Malatya'da bir bayram havası var. Cuma günü 18.30’da binlerce insanın katılımıyla gerçektende şimdiye kadar Malatya tarihinde olmamış bir halk katılımıyla ve her düşünceden,  her kesimden, her görüşten insanların o kortej yürüyüşüne dahil olmaları, çok önemli bir milli birlik mesajıydı. Malatya açısından, Türkiye'ye verilecek mesaj açısından önemliydi. Bütün siyasi parti il başkanları, tüm dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımları bizleri hakikaten ziyadesiyle memnun etmiştir” diyerek, birlik mesajı verdi.

Sporcular ise, Atış Poligonunun düzenlenmesinde emeği geçen Başkan Gürkan’a teşekkür ettiler. Yapılan konuşmaların ardından hem trap skeet atışları, hem de okçuluk atışları yapıldı. Başkan Gürkan’da hem trap skeet atışı, hem de ok atışı yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Trap Skeet Atış Poligonu’nda yapılan etkinliğin ardından Şemsiye Sokak’ta Malatya Musiki Cemiyeti’nin katkıları ile gerçekleştirilen Fahri Kayahan Anısına Türkü Dinletisi etkinliğine katıldı. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Kervansaray Buluşmaları kapsamında sempozyumlar yapıldı, akabinde Hükümet Meydanı’nda Kafkas ekibinin gösterileri, akabinde yine Çöpçüler Korosu’nun resitalleri gerçekleştirildi.  Müzeler Genel Müdürümüz de burada. Birlikte tarihi eserlerimizi gezdik. Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir taraftan trap skeet atışları devam ediyor. Bir taraftan okçularımızın atışları devam ediyor. Bir tarafta sokak sporları aktiviteleri burada, Şemsiye Sokakta kültür sanat etkinliklerini insanlarımızla buluşturuyoruz. Etkinliklerimizi şehrin her noktasına taşımaya çalıştık” diyerek 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları’nın dolu dolu devam ettiğini söyledi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Fahri Kayahan anısına türkü dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Samim (6 yıl önce)
    Etkinlikler harikaydı gerçekten. Şehrimizib Medar-ı İftiharı musiki cemiyetine ayrıca teşekküerlee
    0
    0
    Yanıtla