SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Faili Meçhul Kalmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polise kayıp olduğu bildirilen ve polis ekiplerince toprağa gömülü vaziyette öldürülmüş olarak bulunan Feride Sadak adlı kadının katil zanlısı olan kocası İbrahim Sadak'ın (fotoğraftaki) İstanbul'da yakalanmasıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan bir basın toplantısı düzenledi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, "Feride Sadak'ın ölümü sonrası bayağı bir rahatsız olduk. Ciddi manada çalışmaya başladık. Şahıs, biz maktuleye ulaştıktan çok öncesinde firar etmiş ve ilimizden kaçmıştı. İstanbul'a gittiğini haber aldık. Ancak İstanbul ve Ankara bağlantısı vardı. Geniş bir alanda çalışma yapmamız gerekiyordu. Ailesinin ciddi bir faydası olmadı. Onun için biz kendi çalışmalarımıza odaklandık. İstanbul'a ekip gönderdik. Ekibimizin ilk çalışması boş çıktı. Ama arkasını bırakma gibi bir durumumuz söz konusu değildi. İkinci çalışmayı başlattık. Bayram öncesinde arkadaşlarımızı İstanbul'a konuşlandırdık. Ve neticesinde de İstanbul'da yakalama gerçekleştirildi. Şahsın kaportacı olması dolayısıyla bir iş yerinde çalıştığı tespit edildi. Şuan çalıştığımız arkadaşlarımızın bir kısmının İstanbul'dan geldiğini söylemeliyim. Dolayısıyla İstanbul'u iyi biliyorlar. Yoksa İstanbul'da böyle suçlulara ulaşmak kolay değil. Çeşitli teknikler kullanarak, ekibimiz şahsın iş yerini buldu. Ve iş yerine, şahsa 'Bayramın Mübarek Olsun' diye girmişler. O şekilde yakalama gerçekleşmiş. Tabi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın katkıları da oldu. Onları da burada göz ardı etmemek gerekiyor. Ve akabinde yakalama gerçekleşti. Şahsı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne teslim ettik. Ve onlar tarafından bugün mahkemeye çıkarıldı. Şahıs cezaevine teslim edildi. Şahıs şuan itibariyle cezaevinde ve mahkemesi Malatya'da devam edecek. Muhtemelen önümüzdeki günlerde nakli sağlanacak. Şahıs ilimize mahkeme kanalıyla gönderilecek ve soruşturma çok yönlü devam edecek" dedi.

Pehlivan, Malatya halkına da seslenerek, "Hiçbir şekilde hiçbir şey faili meçhul kalmayacak ve çalışmalar sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız