SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Failler Bulunmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:44
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı  merhum Turgut Özal'ın 19'uncu ve Malatya eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu ve yakınlarının 34'üncü vefat yıldönümü nedeniyle duygularını dile getiren  AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Turgut Özal bizlere, değişimi, yeniliği, teknolojiyi ve tüm bunları yapmak için gerekli olan zihinsel devrimleri gerçekleştiren bir devlet büyüğümüz olarak anımsanmaktadır. 
 
Turgut Özal Radikal bir reformcuydu. Türkiye'yi doğalgaz ile tanıştıran, 1984 yılında başlattığı konut seferberliği ile dar gelirliyi ev sahibi yaptıran, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan GAP'ı hayata geçiren, Atatürk Barajı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü rekor bir sürede tamamlayan, Belediyeler Kanunu çıkartarak yerel yönetimlerin yetkilerini arttıran, yaptığı turizm hamleleri ile Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi turizm merkezlerinden biri olması için çalışan, T.S.K.'nın Modernizasyonu için fonlar sağlayan, Türkiye'nin f-16 uçaklarından füzelere kadar bir çok silahı kendisinin üretmesini sağlayan daha çağdaş bir dünya lideriydi. Demokrasiler için gerekli olan 3 temel koşulun altını çizdi. Bunlar serbest piyasa ekonomisi, din-vicdan hürriyeti, girişim ve rekabet rahatlığıdır. Türk Ceza Kanunu'nun 141,142,163. Maddelerini kaldıran, o günkü statükocuların Kürt kelimesini bile öcü olarak gördüğü bir dönemde, Kürt meselesi ile ilgili olarak benim Anneannemde Kürt'tü diyerek Kürtçenin serbest bırakılmasına ve Kürt sorununun çözümü için vuralım, kıralım, bu işi bitirelim diyenleri kışkırtıcı olmakla suçluyor, 21. Asırda çözümün şiddetle olmayacağını ifade ediyordu" şeklinde konuştu. 
 
Ayrıca 17 Nisan 1978 tarihinde kendisine posta yoluyla gönderilen bombalı bir paketin elinde patlaması sonucu gelini ve iki torunuyla birlikte Malatya'da hayatını kaybeden Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido) konusuna da temas eden Şahin, "İnanıyorum ki 34 yıl evvel faili meçhul bir cinayet sonucu Hakk'ın rahmetine kavuşan Hamit Fendoğlu'nun faillerinin bir an önce yakalanması, ailesi ve bizleri bir nebze de olsa rahatlatacaktır." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız