SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fair Play Bir Yaşam Tarzı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:20
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Üniversiteler Kervanı, İnönü Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, bu yılki programında yer alan ve Türkiye’deki 10 Üniversitenin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarını hedefleyen Fair Play Üniversiteler Kervanı, üçüncü ziyaretini İnönü Üniversitesi'ne gerçekleştirdi. 

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde ilk olarak karikatür sergisini açılışı yapıldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar tarafından gerçekleştirilen sergi açılışına üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Fair Play Konferansında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversiteler sadece sağlıkta ve eğitimde değil, aynı zamanda sporda da başarılı olmaları gereklidir. O açıdan İnönü Üniversitesi, altyapıları itibariyle spor açısından 2 kapalı spor salonu olan, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunan, tenis kortlarıyla ve bu sene açacağımız su sporları merkezimizle Türkiye'de bulunduğu yerden daha da yukarıya çıkan bir üniversite hüviyetine kavuşacaktır" dedi.

Rektör Çelik'in konuşmasının ardından konferansa geçildi. 

Konferansta konuşan Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Fair Play'in bir yaşam tarzı olduğunu ifade etti.

Arıpınar, Fair Play hakkında üniversite öğrencilerine bilgiler vererek, şunları söyledi: "İnsan olarak Adem'den bu yana Fair Play yaşam tarzıdır. Örnek bir yaşam tarzıdır. Akıllarınıza takılabilir, nereden çıktı bu Fair Play? Radyo, telefon, televizyon, internet nece? Bazı kelimeler var ki uluslararası tamamen kabul edilmiştir. Son yapılan Fair Play konferansında biz bunun kararını verdik. Bundan sonra biz 'centilmenlik, iyi niyet' demiyoruz. Biz, 'Fair Play' diyoruz, hepimizde anlıyoruz. Her şeyi unutacaksın, insanlığın ön plana çıkacak. Topu taca attık Fair Play yok öyle bir şey. Daha yüksek seviyede olacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız