SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fair-play Ödülleri Belli Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:45
Fair-play Ödülleri Belli Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu, 2012 TMOK Türkiye Fair-play Ödüllerinin sahiplerini belirledi. 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu, 2012 TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri’nin sahiplerini belirledi. Yurt çapında yapılan taramalarda saptanan adaylar ‘Ön Jüri’ ve sonrasında ‘Büyük Jüri’ tarafından değerlendirildi. Davranış, Kariyer ve Tanıtım dallarında dereceye girenlere ödülleri 22 Ekim 2013 Salı akşamı Olimpiyatevi’nde düzenlenecek törende takdim edilecek. Törende ayrıca, Dünya Fair Play Konseyi’nce (CIFP) 2012 yılında Pierre de Coubertin Dünya fair-play Büyük Ödülü’nü kazanan Fenerbahçe U15 Futbol Takımı ile CIFP tarafından 2012 Willi Daume Ödülü Şeref Diploması’na değer bulunan duayen spor yazarı Kahraman Bapçum’a da ödülleri takdim edilecek.

2012 Türkiye Fair-Play Ödülleri’ne kazananlar ve gerekçeleri şöyle:

"SPORTİF DAVRANIŞ DALI"

'Çöl Kaplanı' lakabına sahip olan Kemal Merkit, ülkemizin en önemli motokros ve endura motosiklet yarışçılarından biridir. Türkiye’de düzenlenen 2012 Transanatolia Rallisi’nde, yarış esnasında başka bir ülke sporcusuna yön bulma amaçlı yardım etmek için durduğu sırada arkasından gelen başka bir sporcunun çarpması sonucu yaşamını yitirmiştir. Kemal Merkit (Merhum) (Motosiklet Yarışçısı / İstanbul)

"ŞEREF DİPLOMASI"

Ankaraspor U14 takımı 2-0 yenik durumdan maçı 2-2 eşitliğe getirirken, 53. dakikada bir ikili mücadelede Fenerbahçe takımı oyuncusu Batuhan’ın burnunun kırılmasıyla, oyuncu değiştirme hakkını tamamlamış olan takımı sahada 10 kişi kaldı. Bu durum sonrası Ankaraspor’un teknik direktörü ve idarecileri de bir oyuncularını oyundan çıkarma kararı aldılar. Bu centilmence davranış tribünleri dolduran oyuncu aileleri ve alt yapı oyuncuları tarafından alkışla karşılandı. Fenerbahçe maçtan 3-2 galip ayrıldı. Ankaraspor U14 Futbol Takımı (Ankara), Çağataş Şalap (Altyapı Teknik Direktörü), Nuri Yakupoğlu (Teknik Sorumlu)

"KUTLAMA MEKTUBU"

Yarışmanın yedinci kilometresi civarında lider atlet grubu trafik yoğunluğu ve bir cankurtaran geçişi dolayısıyla yanlış yola saparak, uyarı gelene kadar bir kilometre fazla koştu. Yarı maratonu ikinci grupta yer alan atletler önde tamamladı. Koşu sonrası yapılan toplantıda; birinci olan Arif Delen, üçüncü olan Serkan Kaya, beşinci olan M. Uğur Çakır, yedinci olan Abdil Ceylan ve sekizinci olan Mehmet Akkoyun sıralamadaki yerlerinden feragatte bulunarak yanlış yola giren dört atletin ilk dörde girmesini kabul ettiler. Nakit ödüllerdeki kaybı da kabullenen adı geçen atletler, büyük bir özveri ve fair-play örneği sergilediler. Arif Delen, Serkan Kaya, Uğur Çakır, Abdil Ceylan, Mehmet Akkoyun (Milli Atletler)

"SPORTİF KARİYER DALI"

Sadece kas gücüyle, kürek çekerek, tarihte üç okyanusu 5 yıl 11 günde tek başına geçen ilk Türk sporcusu Erden Eruç (50) denizde en uzun süre kalarak 'Guinness Rekoru' kırdı. 'Kasla Git Dünya Turu’nda (kürek / pedal / bisiklet) Türk bayrağını şerefle dalgalandırdı. Eruç için toplanan paralar (bugüne dek 100.000 Dolar) İlköğretim Okulları Yardım Vakfı’na (İLKYAR) bağışlandı. Erden Eruç, ABD’deki 'Kaşifler Kulübü tarafından Mart 2013’de liyakat madalyası ile onurlandırıldı. Erden Eruç (Sporcu / Kas Gücü ile Dünya Turu - Kürek - Pedal - Bisiklet)

"ŞEREF DİPLOMASI"

Türkiye’nin en zor ilçelerinden Diyarbakır Bağlar’da dört arkadaşıyla sekiz yıl önce Bağlar Belediyesi Erkek Basketbol Takımı’nı kurdu. İlçe, terör-taş atan çocuklar, çıkan çatışmalar-kapatılan kepenk haberleri ile ön planda iken takım önce Diyarbakır, sonra bölge ve Türkiye çapında başarılar elde etti. ABD New York Syracuse’a oyuncu ihraç ettiler. 19 yaşındaki Ramazan Özkan SACCS basketbol takımında oynamaya ve ABD üniversitesinden burs almaya hak kazandı. Kız basketbol takımında yer alan 14 yaşındaki Zilan Gülsüm ise yıldız milli takımına seçildi. Gökhan Yıldırım (Basketbol Antrenörü, Beden Eğitimi Öğretmeni / Diyarbakır)

"KUTLAMA MEKTUBU"

2005 yılında kurulan ve 'Engelsiz Aslanlar' ismiyle de anılan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ulusal ligde 2006-2007 sezonundan 2012-2013 sezonuna kadar üst üste yedi kez şampiyon oldu. Sarı-Kırmızılı ekip Avrupa’da elde ettiği şampiyonlukları dışında 2008, 2009 ve 2011 yıllarında eriştiği Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu’na 2012 yılında yeni bir halka ekleyerek dördüncü kez Dünya şampiyonluğunu kazandı. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (İstanbul)

"SPORTİF TANITIM DALI"

2010 yılında başlayan proje 2012 yılında üçüncü etabına girdi. İlçedeki dezavantajlı 344 çocuğun Olimpik kültür, çevre ve beslenme alışkanlıkları edinmesini ve fair-play ruhunu geliştirmeyi amaçlayan proje sayesinde yaşları 12 ile 18 arasında değişen çocuklar topluma kazandırılıyor.

"ŞEREF DİPLOMASI"

11-12 yaş grubu çocukların spor, futbol aracılığı ile hayata fair-play gözlüğünden bakmaları amaçlanıyor. 2012 yılında 11 ilde TEGV parklarında 3070 çocuk eğitildi. 2013 sonuna kadar 2064 çocuk daha aynı şekilde eğitim almış olacak. Migros Gurubu (Migros Gurubu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Sosyal Sorumluluk Projesi)

"KUTLAMA MEKTUBU"

Karatay Olimpiyat Parkı içinde hoşgörüyü sportif faaliyetlere taşımak, sporseverlerde fair-play bilincini oluşturmak için fair-play müzesi oluşturuldu. Müzede, Türkiye’de ve Dünya’da fair-play ödülü alan Konyalı sporcular, Olimpiyat Oyunları’nda ve uluslararası şampiyonalarda başarı sağlamış sporcu - antrenör ve idarecilerin öz geçmişleri ve fotoğrafları yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız