SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Faiz Düştü Piyasa Hareketlendi"

0
Güncellendi - 2016-09-15 17:38:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle emlak satışlarında hareketlenmenin yaşandığını söyledi.

Emlakçı Cevdet Zafer, Malatya'da yaz aylarında emlak sektöründe ciddi sıkıntılarının yaşandığını fakat konut kredilerindeki faiz oranlarının düşüşünün piyasaları biraz da olsa hareketlendirdiğini belirtti. Bu yıl emlak satışlarında istenen satışı yapamadıklarını ifade den Zafer, “Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlar emlak satışlarını da etkiledi. Bu yaşanan olaylardan dolayı bir güvensizlik ortamı meydana geldi. Yatırım yapma adına kredi ile konut alan vatandaşlar ülkede meydana gelen olaylardan sonra borçlanıp ev veya arsa alıp alma pozisyonuna girmediler. Bu açıdan bu yıl istediğimiz verimi alamadık. Belki bundan sonraki aşamalarda bir kıpırdanma bekliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde onların da bizimle aynı düşüncelere sahip olduğunu gördük. Ayrıca bankalardaki faiz oranlarının düşüşe geçmesi emlak piyasasında hafif bir kıpırdanmaya neden oldu. Büyük oranda bir istikrar yaşanmadı fakat bir kıpırdanma var” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Zafer, ev almanın tam zamanı olduğunu kaydetti. Zafer, "Vatandaşlar üzerilerindeki korkuyu ve rehaveti atsınlar. Cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum. Hakikaten bankalardaki faiz oranlarındaki düşüş geçen yıl ile karşılaştırdığımızda çok daha düşük. Bu açıdan vatandaşlara tavsiye ediyorum, yatırımlarını yapsınlar ve kendilerine güvensinler” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız