SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Faizle Yatırım Yapmaya' Vicdanı El Vermemiş!

0
Güncellendi - 2020-01-10 03:11:55
'Faizle Yatırım Yapmaya' Vicdanı El Vermemiş!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Üzümlü Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Toplantıda mahalle sakinlerinin sorun, sıkıntı, talep, istek ve önerilerini dinleyen Başkan Güder, “Belediyeye gelen parada 300 bin üzerinde insanın hakkı var. Biz yatırım yaparken, insanlarımızın hakkını gözeterek yatırım yapıyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçedeki mahallelerin sorun ve sıkıntılarının yerinde tespiti, var olan sorunların birinci ağızdan dinlenmesi ve belirlenen sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında başlatılan mahalle toplantılarına aralıksız devam ediyor. Mahallelik kültürüne büyük önem veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu kapsamda Üzümlü Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Düzenlenen Mahalle toplantısına AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılanan Güder ve Kahtalı, mahalle halkı ile  sohbet etti.

“TAŞIMA KONUSUNDA DURUMU İYİ ANALİZ ETMEK GEREK”

Vatandaşların özellikle otobüs taleplerine açıklık getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Ulaşım sorununu çözmek kolay olmuyor. Herkesin talebine cevap verilmesi gerçekten mümkün görülmüyor. Sonuçta Malatya’mızda 717 mahallemiz var ve bu mahallelerin taşımasını yapmak kolay değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu görüştük ve 25 yeni otobüs alımı yapacaklarını söylediler. Alınacak bu otobüsler de yine tüm mahalleleri taşımamıza yeterli olmayacaktır. Bu işe farklı bir çözüm getirmek gerekiyor. Bunun çözümü belki de hatların özelleştirmesi olabilir. Belediye kontrolünde, saatler de belediye tarafından belirlenirse belki de kısmi bir çözüm olabilir. Tabi bu durumu iyi analiz edip çözmek lazım” dedi.

“FAİZLE YATIRIM YAPMAYA VİCDANIM EL VERMEDİ”

Başkan Güder, geçtiğimiz yıl faiz oranlarının bir hayli yüksek olduğunu hatırlatarak, “2019 yılında yaşadığımız ekonomik sıkıntılarda faizler yüzde 20-25’ler seviyelerindeydi. Kredi çekip, borçlanıp yatırım yapmaya vicdanım el vermedi. Borç alıp yüzde 25 faiz ödeyeceksin ve yatırım yapacaksın. Bu çok doğru olmayacaktı ve bizler de kendi yerimizde durmayı tercih ettik. Sıkıntıları kısmen atlattık ve 2020 yılında atılımda bulunmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gecenin en zifiri olduğu an günün sabaha en yakın andır. Türkiye inşallah zifiri karanlıkları aşacaktır” şeklinde konuştu.

“300 BİN İNSANIN HAKKINI GÖZETİYORUZ”

Yatırım yaparken ilçe halkının hakkını gözeterek harcama yaptıklarını kaydeden Başkan Güder, şunları söyledi:

“Biz elimizdeki imkânlarla 102 mahalleye göre plan proje yapıyoruz. İhtiyaçlar neler, önceliğimiz nedir şeklinde planlıyoruz. Birçok sorunumuzu aşacağız ve birçok hizmeti istifadenize soracağız. İnanın cebimizdeki para olsa bu kadar hassas olmayız. Çünkü 300 binin üzerinde insanın hakkı var bu parada. İnsanların istekleri sınırsız ama imkanlar sınırlı. Bu imkanlar ile size hizmet etmeye çalışacağız. Bizler neler yapabiliriz? Bunu konuşmak üzere de sizleri ziyaret etmek istedik” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNDEKİ YASAĞI KALDIRDIK, YATIRIMLARI VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRDIK”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise şunları söyledi:

“Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Gerçekten AK Parti iktidarları döneminde özellikle 17 yıl içerisinde çok büyük sıkıntılar atlattık. İktidara geldiğimizde ülkemizde çok büyük sorunlar vardı. Hem fiziksel geri kalmış hem yatırımlar anlamında hem de özgürlükler anlamında çok geride olan bir ülkeydi. Ülke halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede başörtüsü sorunu yaşıyorduk. Başörtüsü yasağı vardı. İmam hatiplilerin önünü kesmeleri için kat sayı zulmünü getirmişlerdi. Kuran kursuna göndermek istediğimiz çocukları 12 yaşına kadar camilere girmeleri yasaklanmıştı ülkemizde. Allah’a hamd olsun hem özgürlükler anlamındaki sıkıntıyı kaldırdık hem de fiziksel anlamdaki bu sıkıntıları ortadan kaldırdık. Fiziksel anlamda yapacağımız yatırımları vatandaşımıza ulaştırmak için de gayret içerisinde olduk. Hangi alandan bakarsak bakalım ülkemiz hakikaten Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan tüm yatırımların toplamının en az dört katı yatırımı AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. Bundan yana yüzümüz ak alnımız açık. Başta çok güçlü liderimiz var bizim. Gerçekten ülke sevdalısı olan, bayrağıyla ezanıyla onur duyan, gurur duyan bir liderle beraberiz. Bu bizi daha da motive ediyor sağlam bir liderle çalışmak bize güç veriyor. Milletimizde desteğini hiç arkasından çekmedi. Devamlı desteğini üzerinde tuttu. Gerek sıkıntılı zamanlarımızda, gerek zorlu zamanlarımızda her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasında oldu. Özellikle Üzümlü Mahallesi’nde yaşayan hemşerilerimiz ve Malatyalı hemşerilerimiz hiç yalnız bırakmadan tüm desteğini ortaya koydu. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Bugünkü karşılamanızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Tr44 (4 yıl önce)
    Yeşilyurt gibi bataga girip büyümektense büyümeyin Daha iyi yeşilyurt geçmişte yapılan işlerin reklamını Yapıyor ben bir yeşilyurtlu olarak osman baskana Hak veriyorum paran yoksa yapma kardeşim Hele faizle hiç yapma milletin gelecegini bankaya Rehin edip sonrada çıkıp ben şukadar yatırım yaptım Demek marifet degil kardeşim osman baskan haklı Sonuna kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • cihat (4 yıl önce)
    Bunu söyleyen belediye başkanı kamu kuruluşu olan belediyeyi kendi dükkanıyla karıştırdı galiba.Ne dediğinin farkında değil. Bunun bu açıklamasından Cumhurbaşkanının haberi varmı acaba.Ayrıca bu başkan inşallah belediyenin gecikmiş alacağını vatandaştan tahsil ederkende faiz filan almamıştır.Almamış olması suç çünkü.Kanun öyle!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Başkanımı tebrik ediyorum yüksek faizle borçlanmanın mantıksızlığını vicdanına sığdıramadığını gayet içten ve samimi bir şekilde çok güzel açıklamış Aynı şekilde haber editörü de sana ne faizin yüksekliğinden borçlan bu millet öder dercesine alaya alır bir başlık atmış Bizim sazanlar da oltaya düşmüş Sanki o faizi başkası ödeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanırım bunuda sana birileri yazdırmış gibi görünüyor kardeşim 600 tl su borcu 1945 lira olarak benden aldılar bu ne peki faiz değilde nedir bişey yapmamışta faizmiş hepsi hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • Zakkum (4 yıl önce)
    Geciken alacaklariniza faiz i eklerken sıkıntınız yok,vicdanınız rahat, şu işe bak,
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    sanki kendisini zorla getirmişler.gelirken bilmiyormuydun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    ne güzel anlatmış vatandaşta bir güzel dinlemiş başörtüsü ,imamhatip sorunu çözülmüş .bir kez daha anlat başkan ,bir kez daha senden dinlemek istiyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • 100 yıl anlatsa yine de oy verecek insanlar var. 18 yıl önceye göre illaki bir değişim olmuştur ama kimse sormuyor geçen döneme göre bu dönem farklı olarak ne yaptınız diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yine vatandaş diz çöküyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (4 yıl önce)
    Sayın başkan bunlar bahane battalgaziye bir tek çivi çakmAdın her geçen gün yeşilyurtun gerisinde kalıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (4 yıl önce)
    faizle tahsilat yspiyorsunuz...360 tl borcu faiziyle 590 aldiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Sayın editör; başlığınız hiç hoş değil, lütfen başlığınızı revize ediniz. Bu başlığın altında düşüncelere ve değerlere bir tahammülsüzlük görüyorum. Bir gazeteci olarak daha farklı bir başlık ile eleştiri ve sorgulama hakkınızı kullanabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Takmışlar faize. Dünyanın neresinde faizsiz para alınıp iş yapılabiliniyor. Önemli olan imsamları aş iş sahibi yapabilmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşsiz (4 yıl önce)
    Her dönem aynı sözler: "...ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor...". Beyefendi, önemli olan sıkıntılı sürece rağmen başarı elde edebilmektir. Dön bir bak tarihine, hiçbir iktidar güllük gülistanlık bir dönem geçirmedi. Her iktidar döneminde sıkıntılar vardı ama hiçbiri bunu bahane etmedi, çalıştı çabaladı. Sizden ricam, bir zahmet şu bahaneleri artık terk edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)İşsiz isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söze ne denir, haklısınız.
    0
    0
    Yanıtla